BEEMKA - KLUB Strona G³ówna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
[e30] ARROW 325i coupe
Autor Wiadomo¶æ
arrow 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Do³±czy³: 04 Lut 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2009-09-16, 23:54   [e30] ARROW 325i coupe

Witajcie po sporej przerwie... Cóż pewnie nikt mnie nie zna bo bylem tylko raz na bemowie wczesna wiosna 2009 i tylko raz moja e30 sie pokazala tu w delikatnie mowiac nieeleganckim stanie.. Ale zeby nie bylo od tamtej pory prace przy niej trwaja i w miare mozliwosci po nocach i wolnym czasie przy niej dzialam. Stwierdzilem ze glupio bedzie sie pokazac na jakims spotkanku od tak niewiadomo skad wiec 2 foteczki moich prac zapodam :) Pozdrawiam Wszystkich serdecznie.
ARROW

Ostatnio zmieniony przez arrow 2009-09-17, 20:58, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Do³±czy³: 07 Cze 2006
Sk±d: Czeladź - Piaski
Wys³any: 2009-09-17, 00:04   

dokładka fajna ... Ni to iS lippe , ni to dokładka z m3 EVO... Dobra jest ;)

arrow 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Do³±czy³: 04 Lut 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2009-09-17, 00:30   

Staram sie nie robic festynu mam nadzieje ze skutecznie...

[ Dodano: 2009-10-11, 22:11 ]
Jak obiecalem fotki tak zrobilem :)

a oto fotki mojej juz prawie skonczonej e30 - brakuje juz tylko malych detali mam nadzieje ze sie Wam spodoba staralem sie nie narobic festynu...

a teraz troszke historii:
samochod kupilem do remontu, byl jezdzacy choc wymagal sporo pracy... Zaczalem od kompletnego zawieszenie tzn wszystkie elementu ukladu jezdnego ktore wymagaly wymiany zostaly wymienione oraz dolozony zestaw MTS 60/40 , do tego kola borbet tyl 16/9 przod 16/7.5 . Karoseria najgorsza nie byla ale samochod rozebralem na czesci , wyjety zostal silnik wraz ze skrzynia oraz wydechem i tak pojechal na lakiernie , wrocil odmalowany (zmiana koloru z grafitu na czarny) i wtedy zabralem sie za jego skladanie,,, troche to trwalo ale wiadomo ze praca przy bmw po nocach do najszybszych nie nalezy . Silnik odmalowalismy i ogranelismy pod wzgledem uszczelniaczy , paskow filtrow itp... jedyne co nie zostalo zrobione to nie byla sciagana glowica bo nie ma takiej potrzeby .Silnik pracuje rowniutko cicho dzieki regulacji zaworow.Skrzynia biegow wymagala nowych elementow "patykow" oraz nowej tarczy sprzegla. Do tego jest zapodana Viskoszpera 4.1 . Jedyne na co jeszcze pozostalo mi do zrobienia to caly uklad hamulcowy tzn klocki tarcze ale chce jeszcze dojezdzic to co mam . W srodku nowa podsufitka , fotele sportsitze , ori kierownica, galeczka z poswietlana graficzka ;] i radyjko JVC z serii AKD, czekam jeszcze na tylna kanape ale nie moge znalezc jakiejs ladnej ... To chyba tyle ... moze nie jest to ideal ale samochod ten powstal bez udzialo wybitnych drogich warsztatow lecz w moim i znajomego garazu. Chcialem tu bardzo podziekowac moim super kolegom czyli Lukaszowi M i Wojtkowi W oraz jego ojcu za wklad i poswiecony mi czas przy realizacji projektu , bez wspolnej pasji i radosci jaka daja te beemki nic by z tego nie powstalo dzieki jeszcze raz :)
Ostatnio zmieniony przez arrow 2009-10-12, 11:09, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: