BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Przesunity przez: RoboCop
2009-09-30, 18:13
M20B25 konkretny remont??
Autor Wiadomo
norb 

Pomg: 2 razy
Doczy: 14 Pa 2008
Skd: ŚWIERŻE GÓRNE
Wysany: 2009-09-29, 14:29   M20B25 konkretny remont??

witam wszystkich... panowie wczoraj zaprowadziłem auto do kumpla na naprawe... odpaliłem auto a on odkręcił korek od wlewu oleju (m20b25) a autko zgasło :cry: czy to znaczy ze będe miał konkretny wydatek..
mówił że podobno głowica padła gdzieś zawory nie trzymaja... jaki będzie koszt naprawy i czy warto wymieniać także pierścienie przy okazji zdjęcia całej góry?? pomóżcie pzdr
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2009-09-30, 18:15, w caoci zmieniany 1 raz  

G-R-Z-E-Ś 

Doczy: 22 Mar 2007
Skd: Kraków N-H
Wysany: 2009-09-29, 14:37   

Kolego przeczytaj sobie ten temat :!:

http://beemka-klub.com/forum/viewtopic.php?t=40533

Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA :(

Teraz jest WRANGLER , Cooper S, E81 118i :P

norb 

Wysany: 2009-09-29, 15:20   

wiesz ten temat nie ma nic wpólnego z moim(moze troszke) potrzebuje konkretnych odp... jakie koszta poniose za naprawe itp... jezeli ktoś moze niech napisze coś sensownego :!:

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2009-09-29, 17:31   

wszystko okej tak ma byc ze gasnie albo obroty faluja po odkreceniu korka.poszukaj bo bylo na forum o tym

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Pomg: 12 razy
Doczy: 07 Cze 2006
Skd: Czeladź - Piaski
Wysany: 2009-09-29, 19:00   

M20 tak już mają , albo gasną albo kuleją po odkręceniu korka :) A to dlatego że przepływka się domyka wtedy przez różnice ciśnień i auto dostanie mniej paliwa ... Przynajmniej ja to tak rozumuje :mg:

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2009-09-29, 19:18   

norb napisa/a:
wiesz ten temat nie ma nic wpólnego z moim(moze troszke) potrzebuje konkretnych odp... jakie koszta poniose za naprawe itp... jezeli ktoś moze niech napisze coś sensownego :!:

Jak sobie wyobrażasz diagnostykę Twojego silnika przez nas na odległość przez internet?
Nawet nie napisałeś jaki przebieg silnika,czy spala olej,czy zagazowany,a oczekujesz konkretnych i sensownych odpowiedzi ;/
Jest dużo tematów o remoncie m20b25 i można sporo się dowiedzieć,wystarczy skorzystac z opcji "szukaj".

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2009-09-29, 20:03   Re: konkretny remont??

norb napisa/a:
witam wszystkich... panowie wczoraj zaprowadziłem auto do kumpla na naprawe... odpaliłem auto a on odkręcił korek od wlewu oleju (m20b25) a utko zgasło :cry: czy to znaczy ze będe miałkonkretny wydatek..mówił że podobno głowica padła gdzieś zawory nie trzymaja... jaki będzie koszt naprawy i czy warto wymieniać także pierścienie przy okazji zdjęcia całej góry?? pomóżcie pzdr

I to jest twój znajomy a robi cię w balona (na odkręcanie korka oleju) jak pierwszego lepszego palanta z ulicy. 8-)

ogolny 
SEX AMBULANCE

Pomg: 8 razy
Doczy: 16 Sty 2006
Skd: KRA
Wysany: 2009-09-30, 14:47   

:!: ZMIEŃ tego pseudo mechanika - takie koszty :lol:

norb 

Wysany: 2009-09-30, 15:18   

ja to was nie rozumiem...myślicie ze jesteście tacy zajebi.. mechowtyki pppfff... śmiać się tylko potraficie... ale mi to pomoc... jak to się mówi po hu...!! a tak na marginesie Cris to przebieg niewiadomo jaki bo pewnie już 10-ate zegary są wsadzone na tych mam 275 tys... haha kupiłem to auto 3 miechy temu.... miało gaz ale aj wyjołem bo nie chce mieć gazu a co do oleju to nie kopci ale jak nią dobrze cisne to po paru tysiącach musze cos nie coś dolać niewiem ile 2 setki... :P kurde i teraz mam muke bo niewiem co zrobić... moja bawarka zalewała sie czasami jak odpalałem ją musiałem wciskać gaz w podłoge i długo chechłać :oops: jak juz zaskoczyła to zadymiła na czarno ale po chwili jej to przeszło jak przepaliła to... tak samo jest na biegu jałowym obroty sa stabilne i za chwile spadają do 400obr/min a nawet potrafi zgasnać a co za tym idzie duzo pali :( nie wiem co jest tego przyczyną,nie jestem mechanikiem łota raczka ale bardzo chce zrobić moją E30 zalezy mi żeby dobrze chodziła :) wymieniłem sonde lambde,świecie,palec rozdzielacza,silniczek krokowy byłem na ustawieniu przepływki... :help:
Ostatnio zmieniony przez norb 2009-09-30, 15:19, w caoci zmieniany 1 raz  

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2009-09-30, 15:52   

Nikt się nie nabija :lol:
Sprawdź czy czujnik temperatury silnika jest sprawny - ten niebieski - wartości rezystancji dla pewnych zakresów temperatury znajdziesz na forum.
Czy aby dolot jest szczelny?
Nigdzie między przepływką a silnikiem nie ma prawa podciągać powietrza .

HARTGE 

Doczy: 02 Sty 2007
Skd: Mysłowice
Wysany: 2009-09-30, 17:34   

Dokładnie tak jak napisał kolega powyżej.

norb napisa/a:
byłem na ustawieniu przepływki... :help:
A może właśnie to jest przyczyną twoich problemów (lub jeszcze bardziej je pogłębiło).
Nie wiem na czym polegało to "ustawienie przepływki" jeżeli tylko na regulacji składu mieszanki przy pomocy analizatora spalin, to OK. Jeżeli jakiś "magik" zmienił Ci fabryczne nastawy przepływomierza to może to być duży dodatkowy problem.

norb napisa/a:
miało gaz ale aj wyjołem bo nie chce mieć gazu

Jeżeli miało gaz to może i "strzeliło" kilka razy i przepływomierz od chwili zakupu samochodu był uszkodzony (żadne regulacje tu nie pomogą).
W celu sprawdzenia "podłożyłbym" sprawny przepływomierz z innego M20B25. :)
Ostatnio zmieniony przez HARTGE 2009-09-30, 17:53, w caoci zmieniany 1 raz  

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2009-09-30, 20:02   

norb napisa/a:
a co do oleju to nie kopci ale jak nią dobrze cisne to po paru tysiącach musze cos nie coś dolać niewiem ile 2 setki... kurde i teraz mam muke bo niewiem co zrobić...

Jeśli jest tak jak napisałeś (zużycie oleju niewielkie),to nie rób nic z wnętrzem silnika tylko sprawdź osprzęt silnika/elektrykę/elektronikę/czujniki.

I nie śmiejemy się z Ciebie ,tylko na forum panują pewne zasady np. że w tematach piszemy konkretnie i w miarę możliwości dokładnie opisujemy defekty silnika-wtedy łątwiej pomóc.Życzę powodzenia w doprowadzeniu do dobrego stanu m20b25.

Rafal_e30 

Doczy: 19 Lut 2008
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2009-09-30, 20:24   

w moim m20b25 również obory zaczynają falowac po odkręceniu korka wlewu oleju a silniczek jest w bdb stanie. Nie słuchaj tego mechanika! Zrób tak jak Ci przedmówcy radzą i go zmień bo nie wykluczone, że próbuje z Ciebie zciągnąc siano za coś czego nie zrobi. Przejrzyj dobrze osprzęt i szczelnośc dolotu a potem zastanawiaj się dalej. Pamiętaj, że w silniku na bezpośrednim wielopunktowym wtrysku szczelnośc dolotu ma kluczowe znaczenie.
Piszesz, że potrafi zadymiac na czarno co może świadczyc o lejącym wtryskiwaczu. Sprawdź, czy nie leje jakiś wtrysk ale i tak pierwsze co bym zrobił to przejrzał dolot oraz cały układ podciśnienia.

Dziś poskładałem swoją e30 do kupy. Odpalam i raz chodzi normalnie potem kuleje na wolnych, strzela, prycha itp. Okazało się, że nie podłączyłem węża podciśnienia od pokrywy zaworowej :lol: W takim układzie mieszanka jest bardzo nieodpowiednia i szaleją wszelkie ustawienia u czujniki.
Ostatnio zmieniony przez Rafal_e30 2009-09-30, 20:27, w caoci zmieniany 1 raz  

Pawel BMW e36 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 03 Maj 2006
Wysany: 2009-09-30, 21:11   

norb napisa/a:
zalewała sie czasami jak odpalałem ją musiałem wciskać gaz w podłoge i długo chechłać jak juz zaskoczyła to zadymiła na czarno

mialem tak samo w m20b25, sprawdz regulator cisnienia paliwa,
Ostatnio zmieniony przez Pawel BMW e36 2009-09-30, 21:12, w caoci zmieniany 1 raz  

Rafibeemwu 

Pomg: 1 raz
Doczy: 09 Wrz 2009
Skd: Warszawa
Wysany: 2009-09-30, 21:35   

Pawel BMW e36 napisa/a:
norb napisa/a:
zalewała sie czasami jak odpalałem ją musiałem wciskać gaz w podłoge i długo chechłać jak juz zaskoczyła to zadymiła na czarno

mialem tak samo w m20b25, sprawdz regulator cisnienia paliwa,

A jak to mozna sprawdzic ze tak sie zapytam? :)

Pawel BMW e36 

Doczy: 03 Maj 2006
Wysany: 2009-10-04, 16:49   

sciagasz wezyk idacy do kolektora, ten od pod cisnienia i jesli tam bedzie paliwo to masz dupniety regulator,

norb 

Wysany: 2009-10-04, 22:50   

Pawel BMW e36 napisa/a:
sciagasz wezyk idacy do kolektora, ten od pod cisnienia i jesli tam bedzie paliwo to masz dupniety regulator,
jezeli dobrze rozumiem to jeżeli znjduje sie paliwo gdy zdejme wezyk przy kolektorze ssącym i będzie tam leciało paliwo to reguletor jest do wymiany?? a i panowie mechanik który mi to robi tzw.podwórkowiec he :D znalazł przyczyne...zawór ssący na pierwszym cylindrze był podparty i całe zalewanie prawdopodobnie z tego wynikało... w srode odbiera głowice... :twisted: moge zrobić cos w głowicy żeby miała więcej mocy a zeby szybko slinik nie padł :| np..wałek rozrządu?? podobno zmieniają przepływki z m30 do m20 co to daje...

[ Dodano: 2009-10-11, 22:09 ]
odebrałem autko od pseudo mechanika... i ogólnie to wyskoczyły dwa błędy "brak oleju w silniku i brak wody' mimo że jest woda i olej to i tak wyswietla :| o co kaman?? i o tego zaczeło strzanie buda trześć... obroty na biegu jałowym sa niskie i źle się wkręca do 2 tys... muła ma z dołu i to strasznego.. mozę to pwodowac ten regulator ciśnkienia??

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: