BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
SpeedBox
Autor Wiadomość
MaxxxS 

Wysłany: 2009-09-23, 22:04   SpeedBox

U LALA Piekny komplet rozpórek... mniam... trysniete matem, rzymskie sróby, stal "wytrzymałosciowa" etc... przednia górna, tylna górna oraz przednia dolna..... nie dajcie się nabrac na tę mlekiem i miodem płynącą rzękę!!

To co dotarło do mnie do domu bardzo odbiegało od opisu..: w jeden gwint sróba wchodziła luzem a w inne do polowy bądz wogóle.... moze i dałoby się coś z tym zrobić gdyby gwintował je Mr. SpeedBox na wprost a nie pod kątem...LOL!! Krążki przy dokręcaniu wyginaja sie na kielichu. Kawałek stali grzechotał w jednej ropórce... przednia dolna nie bedzie pasowac... chyba ze zrezygnujecie z -----> wydechu <-----O;o.
Sprzęt robiony na oko i tyle.
Co do stali Mr. SpeedBox'a zwanej "wytrzymałościową": zabrałem rozpóreczkę na polibude do znajomego i zapoznałem go z terminologią Mr. SpeedBox'a..... reakcja : gromki smiech.
Nie istnieje nic takiego w fachowym nazewnictwie... w żargonie owszem .. ale jest to rodzaj stali nierdzewnej nie nadającej sie do spawania.

n1
Dryń dryń dryń:
Mr. SpeedBox: Halo.
Ja: Siema... twoje rozpórki są nie fajne. zwracam i chce moje $$$
Mr. SpeedBox: Zwrocik spoko. odsyłaj.

n2
Dryń dryń dryń:
Mr. SpeedBox: Halo.
Ja: Siema.... zamist moich $$$ listonosz przyniusł mi twoje ShitBoxy WTF??!!
Mr. SpeedBox: emm urlop.
Ja: Wysyłam.

Nie odebrał, listonosz znowu przniusł mi ShitBox.
n3
Dryń dryń dryń
Dryń dryń dryń
Dryń dryń dryń
Dryń dryń dryń
: Dodzwoniłes sie pod nr... itd.

n4 i n5 wyglądały podobnie co poprzednie... jakis wykręt, zapewnienia, wsztko spoko miało być. Nie było.. Przez całą tę przygodę nawet sie zaprzyjażniłem z panią która odbiera telefon na poczcie w Obornikach wlk., której Mr. SpeeBox był częstym gościem.. lecz nigdy nie raczył odebrac swoich ShitBoxów. Wracały do mnie 3 razy. Sprawa dalej w toku.

Mr. SpeedBox wytwarza także lekkie elementy z włukna do e30. Kilku kolegów i ja skusilismy się na jego ofertę... n1,n2,n3,n4,n5,n6,n7...... juz juz... jutro sie zabieram, tak tak, będą w nastepnym tyg, no wiem wiem jeszcze nie skonczyłem... niedoczekaliśmy się... może i dobrze bo zapewne musiałbym dodać do tego postu kolejny akapit.

Zapewne wielu z was wie że produkty typu ShitBox nadaja sie tylko do calibry ale ja nie wiedziałem.

Wszystkich klubowiczów i fanów marki serdecznie przepraszam , ze chciałem skalac moją bawarke tym badziewiem.

Z poważaniem:
Skruszony FORUMOWICZ.
Ostatnio zmieniony przez lysy174 2009-09-24, 09:08, w całości zmieniany 3 razy  

Hroop 
bokiem blepiej..

Wysłany: 2009-09-25, 12:16   

Ja mam u siebie silnik swapowany przez w/w firme i generalnie to nigdy nie spodziewałem się że można mieć z motorem tyle problemów..
Jedyna z tego całego zamieszania zaleta jest taka, że przynajmniej jest motywacja do konkretnej roboty..
Ale speedbox'a nie polecam.
Co ciekawe na drift-forum był koleś, który cierpiał na te same bolączki m30 więc do przypadków to tego zaliczyć nie można..
Pzdr

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Wysłany: 2009-10-01, 15:03   

U znajomego siedzi przednia rozpórka speedboxa ... Tandeta straszna , tyle powiem , nie wiem czym on to spawa... i nie wiem czym on to lakieruje, ale po roku czasu na tej rozpórce jest sporo rdzy :lol:

maaaad 

Wysłany: 2009-10-01, 19:19   

Ja mam komplet. Tylna weszła bez problemów. Przednia - z problemami sporymi, nie wiem, czy jakaś krzywa czy nie, ale jak wyjąłem śrubę rzymską i przyłożyłem lewą część do lewego kielicha a prawą do prawego, to mijały się ładnych parę cm. Śruby rzymskie ciężko chodziły. Rozpórka dolna zaraz po założeniu znajdowała się w odległości ok. 1 cm od wydechu. Na początku sporadycznie wydech w nią uderzał (na wysokich obrotach w sumie tylko), a teraz praktycznie cały czas rury w nią walą. Fakt, że rozpórka parę razy przeszorowała o podłoże, no ale mimo wszystko powinna być, moim zdaniem, bardziej od wydechu oddalona. Generalnie jakość wykonania dość kiepska, ale powiem Wam, że... Podczas jazdy, mimo wszystko, czuć różnicę. Auto nie ryje tak bardzo przodem na ostrych zakrętach.
Ostatnio zmieniony przez maaaad 2009-10-01, 19:21, w całości zmieniany 1 raz  

lijo1979 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2009-10-07, 15:33   

Przyznam się ze jakiś czas temu również zakupiłem rozpórkę ShitBox'a.

Wszystkie symptomy potwierdzam - badziewie (stal, spawy, śruba rzymska itp.)

Na szczęście pogoniłem na allegro za cenę kupna i tego samego dnia kupiłem okazyjnie piękna aluminiowa (NOWĄ) za mniejsza cenę ;)

A ShitBox się nadaje prosto na złom :P

rtuber 
BadBoy

Wysłany: 2009-10-07, 17:49   

Ufff dobrze że pojawił się taki temat bo i ja bym zaliczył wtope :prosze:

ciastek 

Wysłany: 2009-10-07, 21:40   

ja też kupiłem... przednią rozpórkę
czy wtopiłem - raczej nie :wink:

wg mnie jest względnie poprawna - rzeczywiście talerzyki sie wyginają ale rozpórka działa jak powinna i wg mnie jest lepsza od a'la polerowane alu

jakość proporcjonalna do ceny - ale mogliby sie bardziej przyłożyć
http://beemka-klub.com/forum/viewtopic.php?t=39677

adams 

Wysłany: 2009-10-08, 07:52   

aluminiowa rozpórka... może zaczną je zaraz robić z plasteliny?? do Nakrętki walić i nie kombinować ;)

ciastek 

Wysłany: 2009-10-08, 08:05   

jestem początkującym beemkarzem - nie wiem kto to jest Nakrętka :oops:

mi zależało na tym żeby spełniała zadanie - była sztywna i rozkręcana na śrubie rzymskiej
http://beemka-klub.com/forum/viewtopic.php?t=39677

Szajbaa 
Fan Marki

Wysłany: 2009-10-08, 10:25   

Wczoraj mialem rozporke speddboxa tylnią w reką. potwierdzam FAJANS!!!

koledze przy demontarzu sie powyginaly uszy od mocowania,

ta cala niby sruba zymska hahahaha
wspawana nakretka i to wszystko zeby tam by
lo cos wiecej tego gwintu to ok, a tak to lata jak chce moim zdaniem smietnik i tyle.

Odpowiedz do tematu