Witam mam problem z temperaturą w bmw e30 318 m40...
więc, jest tak, ze długo muszę czekac na cieple powietrze i wskazowka od temperatury skacze na maksa po 15 minutach jazdy i w ogóle wariuje .
Czy to termostat nie puszcza
Nie mam pojęcia co to może być.
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2009-10-09, 23:47, w caoci zmieniany 1 raz
w temacie piszesz ze sie grzeje , wg opisu wynika ze jednak jest niedogrzany.........poszukaj na forum , wymien termostat bądz opisz dokladnie usterke!!!!
usterka jest taka ze na wolnych obrotach leci mi zimne powietrze a jak dodam gazu tak do 3 tys to powoli zaczyna leciec cieple.. oczywiscie na rozgrzanym silniku i na ful ogrzewanie
[ Dodano: 2009-10-10, 20:34 ]
a odpowietrza sie uklad chlodzenia na zimnym czy na cieplym silniku i jaki powinien byc stan plynu w chlodnicy??
usterka jest taka ze na wolnych obrotach leci mi zimne powietrze a jak dodam gazu tak do 3 tys to powoli zaczyna leciec cieple.. oczywiscie na rozgrzanym silniku i na ful ogrzewanie
[ Dodano: 2009-10-10, 20:34 ]
a odpowietrza sie uklad chlodzenia na zimnym czy na cieplym silniku i jaki powinien byc stan plynu w chlodnicy??
Więc tak odnośnie pierwszej części posta masz źle podpięte węże z chłodzenia silnika, które idą do nagrzewnicy, te które są na ścianie grodziowej w komorze silnika. Odepnij je i zamień pozycjami.
To jest dość częste przy przekładkach silnika lub jeśli ktoś grzebał coś przy nagrzewnicy.
Co do odpowietrzania to poszukaj na forum bo było już nie raz.