BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
!! BMW E21 od czego zawieszenie // (2) odbijanie kierownicy
Autor Wiadomo
baluciak 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 08 Wrz 2009
Skd: Płońsk
Wysany: 2009-10-12, 14:20   !! BMW E21 od czego zawieszenie // (2) odbijanie kierownicy

!! BMW E21 od czego zawieszenie // (2) odbijanie kierownicy

Robie druga BMW E21 , teraz z silnikiem m30b35. Odrazu zaznacze ze nie jes problemem ze rzeba bedzie cos spawac cos przerabiac cos toczyc itp do wszystkiego mam dostep wiec jaka kolwiek rzezba nie stanowi problemu wiec do rzeczy :

1 od czego zawieszenie , czyli od czego sworznie , od czego piasty , drazki itp itd ( interesuje mnie tyl i przod )

2 co zrobic aby kierownica sama odbijala aby jej mocno nie pomagac przy przejsciu z zakretu w zakret

Na ta chwile przy mojej E21 m50b25 wiem ze bez zmiany calego spodu na inny to bedzie zawsze namiastka driftu

Prosze nie pisac kup e30 lub e36 bo nie chce , interesuje mnie tylko e21 jak chodzi o bude a reszte moge wyrzezbic

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2009-10-12, 14:22   

No ale po co coś na siłę robić ? Buda od E21 bo co ? Podoba ci się ? To fajnie ale jak parę razy w kogoś przywalisz, krawężnik, dach to nie będzie już fajnie wyglądać więc po co rzeźbić tyle.

Ostatnio zmieniony przez MAJSU 2009-10-12, 15:34, w caoci zmieniany 2 razy  

bono20002 
W.G.M.

Pomg: 9 razy
Doczy: 05 Mar 2008
Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2009-10-12, 14:33   

AD.2 - zrobić magiel i zawieszenie

choody 

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Wrz 2009
Skd: MMZ / offenbach
Wysany: 2009-10-12, 14:41   

Majsu - gdybyśmy wszyscy reprezentowali taki tok myślenia ..... to rs'ów by się nie zakładało - bo po co skoro na stalówkach też się jedzie, a rs'y ktoś może zaj...bać, albo po co bono swoje 323 tak poleruje i lakieruje skoro ktoś (nie daj boże i odpukać w niemalowane) z jego bagarka sobie garaż zrobi ....... tak można w nieskończoność wymyślać po co ......

Bałuciak - dajesz wszystko co możliwe od e30 i jazda, mody w przypadku driftowych e30 masz oklepane 1000 razy, problem tylko przenieść to zawieszenie ...... Co do nie odbijającej czy też słabo odbijającej kiery to za mały KWSZ pochyl kolumnę mcphearsona do grodzi (ile to już doświadczalnie trzeba niestety żeby za nerwowo nie było bo będzie spinować) i będzie git, ja 3mam kciuki za projekt "e31"
e-30/ e36 - swapy silników, zawieszeń (na podzespołach e30 jak i e36 tył i przód) - sztywniejsze stabilizatory, układy dolotowe i wydechowe, modyfikacje mechaniczne silników: 793 993 316 gg. 570 72 87 - ceny ustalane indywidualnie

baluciak 

Wysany: 2009-10-12, 14:51   

jezeli ktos ma jeszcze jakis pomysl to dajcie znac

Co do rekina to mialem juz e36 do driftu i wiem ze przy e21 musze duzo sie najebac ale za to pozniej jak cieszy oko jak taka e21 driftuje gdy wszyscy mowia ze tym sie nie driftuje bo to i tamto itp itd a tak pozaym mam wielki sentyment do rekinow i to jest moje marzenie miec rekina profesjonalnie przygotowanego do driftu

Obecny e21 m50b25 wyglada tak :

http://www.drift-forum.pl...php?f=14&t=2385

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2009-10-12, 15:24   

choody napisa/a:
Majsu - gdybyśmy wszyscy reprezentowali taki tok myślenia ..... to rs'ów by się nie zakładało - bo po co skoro na stalówkach też się jedzie, a rs'y ktoś może zaj...bać, albo po co bono swoje 323 tak poleruje i lakieruje skoro ktoś (nie daj boże i odpukać w niemalowane) z jego bagarka sobie garaż zrobi ....... tak można w nieskończoność wymyślać po co ......

Chyba kolega nie był nigdy na żadnym treningu czy zawodach driftu skoro porównujesz go do użytkowania samochodu na normalnych drogach.

baluciak 

Wysany: 2009-10-12, 15:29   

MAJSU napisa/a:
choody napisa/a:

Chyba kolega nie był nigdy na żadnym treningu czy zawodach driftu skoro porównujesz go do użytkowania samochodu na normalnych drogach.

A jak e36 dostanie w przod i podlurznice walna to co tez trzeba rzezbic wiec jedna i ta sama zabawa , nie chce zadnej e36 ani e30 ani zadnej innej wiec TO NIE TEN TEMAT , SZUKAM POMOCY W KONKRETNYM TEMACIE A NIE prosba o dobur AUTA

choody 

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Wrz 2009
Skd: MMZ / offenbach
Wysany: 2009-10-12, 17:51   

MAJSU napisa/a:
choody napisa/a:

Majsu - nie znasz moich koniunkcji ze "światem driftu" (i jawnie nie będę się "chwalił, bo taki nie jestem a i tak byś nie uwierzył), nie byłeś w moim garażu, nie wiesz co rzeźbię ...... nie wiesz o mnie nic a kłapiesz ...... i do tego czytać ze zrozumieniem nie potrafisz .... bo w którym zdaniu porównuje samochód na tor a na ulicę?? Pomogę - w żadnym, przedstawiłem tylko Twój tok myślenia - PO CO. Bałuciak wyszedł z zapytaniem jak może poprawić zawieszenie w swojej e21 przygotowywanej do driftu. A Ty mu piszesz PO CO e21 zamiast wnieść coś do tematu .....

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: