BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Przepływomierz e46 330d
Autor Wiadomo
Leszek 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 16 Pa 2009
Skd: UK
Wysany: 2009-10-16, 19:10   Przepływomierz e46 330d

Witam,
Mam pytanie. Otóż kilka dni temu zakupiłem bmw e46 330d touring automat z 2000 roku (anglik). Auto miało troche muła ale jak wziąłem je na przejażdżkę i odpiąłem przepływomierz to od razu zaczęło sprawnie przyspieszać i szybko reagować na każde dodanie gazu. Stwierdziłem więc że jak wymienie przepływomierz to wszystko będzie działać jak powinno.
Tak więc kupiłem auto, zamówiłem przepływomierz (oryginalny kosztował 110f, podróbka 70f, wziąłem podróbkę :/ . Wszystko oczywiście pod model samochodu) zamontowałem go i nie miłe rozczarowanie bo niestety auto jeździ dalej tak jak jeździło. Gaz do deski a on nie jedzie. Odłączam przepływomierz i zaczyna się znowu bajeczne przyspieszanie.
Nie wiem teraz czy ta podróbka jest tak do :cenzura: i jak kupie oryginał to wszystko będzie działać jak powinno czy też coś innego może być przyczyną.
Bardzo proszę o pomoc :)

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2009-10-16, 21:03   

Na diagnostykę komputerową z nim kolego.

Leszek 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 16 Pa 2009
Skd: UK
Wysany: 2009-10-16, 22:42   

Właśnie w tym sęk że diagnostyke już zrobiłem i na pierwszym przepływomierzu komputer pokazał jego uszkodzenie (nie pamiętam kodu), a na nowym przepływomierzu pojawia się kod błędu: 1613 Engine stability control (czy coś takiego, nie pamiętam dokładnie, ale numer kodu jest na bank dobry)

[ Dodano: 2009-10-17, 17:21 ]
ok, to może ktoś mógłby mi podpowiedzieć gdzie moge znaleźć albo podać mi nr modelu przepływomierza jaki powinien być w moim aucie? Dzięki

[ Dodano: 2009-10-19, 22:55 ]
Tak zacząłem sobie myśleć że może ciągle miałem zły przepływomierz wmontowany w aucie, a zamawiając nowy wziąłem nr części z tego który był. Tak więc proszę o nr przepływomierza jaki powinien być w moim aucie.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: