BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
kupno e46!!
Autor Wiadomo
marioE30 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 15 Lip 2009
Skd: Łapy/Białystok
Wysany: 2009-10-26, 20:02   kupno e46!!

Witam, chcem kupić e46 320d, 330d jest dla mnie nie osiągalna cenowa... dysponuje kwotą do 24tys. Chciałbym was prosić o opinię o tym modelu plusy/minusy ,oraz radę odnośnie zakupu. Na co zwrócić szczególną uwagę, co często sie psuje, czego unikać. Mniałem już kilka beemek, ale nigdy e46 -więc za dużo niewiem o jej mankamętach i eksploatacji. Oglądałem już kilka egzemplarzy z 2000r. i zauważyłem w nich ogniska rdzy- czy to jest normalne w tym modelu - włściciel twierdził że auto jest w 100% bezwypadkowe - i nawet na takie wyglądało. Dzięki z góry za odp. SORRY jak nie w tym dziale, pozdrawiam!!!

bujan21 

Pomg: 1 raz
Doczy: 09 Pa 2008
Skd: Błonie
Wysany: 2009-10-26, 21:13   

W 320d, m47 siadają wały korbowe, dokładnie pękają. Robiłem już takie dwa przypadki i jest to kosztowna naprawa. Wał w serwisie 5tys, jak oddasz stary 3.5 tyś. Podobno nie bardzo znoszą wściekania

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2009-10-26, 23:27   Re: kupno e46!!

marioE30 napisa/a:
Witam, chcem kupić e46 320d, 330d jest dla mnie nie osiągalna cenowa... dysponuje kwotą do 24tys. Chciałbym was prosić o opinię o tym modelu plusy/minusy ,oraz radę odnośnie zakupu. Na co zwrócić szczególną uwagę, co często sie psuje, czego unikać. Mniałem już kilka beemek, ale nigdy e46 -więc za dużo niewiem o jej mankamętach i eksploatacji. Oglądałem już kilka egzemplarzy z 2000r. i zauważyłem w nich ogniska rdzy- czy to jest normalne w tym modelu - włściciel twierdził że auto jest w 100% bezwypadkowe - i nawet na takie wyglądało. Dzięki z góry za odp. SORRY jak nie w tym dziale, pozdrawiam!!!

Ja wiem Stary, że tak się u Was mówi, ale powineneś napisać "CHCĘ" :idea: poza tym powinno być "nieosiągalna"....eh......

E46 ma czułe zawieszenie, poza tymbezwypadkowe nie powinno rdzewieć. Odpuściłbym 2.0d 136KM i poszukał 2.0 150KM ewentualnie. A jak nie chcesz problemów to kup niewielką benzynę - zaoszczędzisz na naprawach :) np 318i 2.0 143KM, nie pali wiele, ma 9 sek do paki i jest spoko. Na Twoim miejscu nie pakowałbym się w diesla, chyba, że musisz bo dużo latasz....

marioE30 

Doczy: 15 Lip 2009
Skd: Łapy/Białystok
Wysany: 2009-10-27, 07:08   

Łukasz napisa/a:
Ja wiem Stary, że tak się u Was mówi, ale powineneś napisać "CHCĘ" poza tym powinno być "nieosiągalna"....eh......

sorry za błędy... nie była to wielka korozja tylko milimetrowe uszkodzenia w miejscach przetarcia lakieru, za tą kasę ciężko będzie znaleźć wersję 150 konną, a co do benzyny - obecnie diesel mi bardziej podchodzi - jak benzyna to minimum 323i 170km
Ostatnio zmieniony przez marioE30 2009-10-27, 07:08, w caoci zmieniany 2 razy  

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2009-10-27, 09:00   

323i to dobry wybór - jeśli bym znalazł zadbane wolałbym stokroć niż 320d 136KM. Zacny silnik i nie pali jakiś kosmicznych ilości paliwa. Poza tym całkiem jedzie :)

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2009-10-29, 10:04   

przeglądnij to (niestety nie udało mi się ładniej zeskanować):

valdi80 

Pomg: 6 razy
Doczy: 09 Maj 2007
Skd: Topolany
Wysany: 2009-10-29, 12:35   

Szukaj 323i, 328i, będziesz zadowolony. 320d pracuje jak traktor i szału nie robi, poza tym w tak wiekowym dieslu może się już psuć co nieco...

Łukasz napisa/a:
Ja wiem Stary, że tak się u Was mówi, ale powineneś napisać "CHCĘ" :idea: poza tym powinno być "nieosiągalna"....eh......

Łukaszu jesteś w błędzie, tak mówił min. nasz były prezydent, a on nie pochodził z podlaskich stron. Ja np. używam sformułowania : "Ja by chciał" i uważam, że jest bliższe dla naszego regionu :wink:
Ostatnio zmieniony przez valdi80 2009-10-29, 12:36, w caoci zmieniany 1 raz  

528_driver 
Kierownik Karuzeli

Pomg: 5 razy
Doczy: 06 Mar 2007
Skd: Essen (Rzesza)
Wysany: 2009-10-29, 15:39   

Jezeli znajdziesz e46 sprzed 09/2000 oblookaj koniecznie mocowanie tylnej belki - szczegolnie z lewej strony nad tlumikiem.Niestety egzemplarze wyprodukowane przed 09/2000 mialy powazny problem (zaznaczam ze nie wszystkie) a mianowicie tylna belka wyrywala sie z karoserii (problem zanany w BMW i naprawiany do 10 lat po zakupie w ramie rekojmi jezeli auto bylo serwisowane).

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2009-10-29, 21:11   

valdi80 napisa/a:
Szukaj 323i, 328i, będziesz zadowolony. 320d pracuje jak traktor i szału nie robi, poza tym w tak wiekowym dieslu może się już psuć co nieco...

Łukasz napisa/a:

Łukaszu jesteś w błędzie, tak mówił min. nasz były prezydent, a on nie pochodził z podlaskich stron. Ja np. używam sformułowania : "Ja by chciał" i uważam, że jest bliższe dla naszego regionu :wink:

323i i 328i - różnica w osiągach zasadnicza, a spalanie niewiele większe. Zasadniczo nie rozumie

Paweł - mam kolegę z Raczek (wiesz zapewne gdzież to :) ) i on mówi właśnie "chcem", ale przynajmniej pisze dobrze :wink: W rozmowach telefonicznych nigdy nie powiedziałeś "ja by chciał", nie gadaj :wink:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: