Witam, w końcu zdecydowałem się przedstawić auto na tym forum.
Więc, e30 Cabrio z 91 roku, 1 rejestracja 92. Auto malowane około 3 lat temu w czarny metalik.
Początkowo było to m20b20 z gazem. Po problemach większych i mniejszych udało się wsadzić m20b25 już bez gazu. Wielkie dzięki dla PUZ'a i chłopaków za cenną pomoc w czasie przekładki:spoko:
Narazie mam założony tylko tył wiec o ogólnej jezdzie sie nie wypowiem bo poprostu wiekszej rożnicy nie czuje. Dopiero jak zrobie przód wypowiem się na ten temat
Dawno mnie tu nie było, co nie oznacza że z beemką się nic nie dzieje. Wymieniłem lusterka na normalne, narazie pomalowane w czarny mat, na wiosnę podczas konserwacji, będą malowane w kolor. Poza tym wymieniam chłodnię, zapobiegawczo termostat na nowy + kilka uszczelek. Teraz autko sobie spokojnie zimuje. Beemka dostała również alarm z centralnym zamkniem + domykanie wszystkich szyb z pilota. W najbliższym czasie wymiana przedniego zawieszenia łącznie ze wszystkimi elementami metalowo gumowymi
[ Dodano: 2009-01-16, 23:54 ]
Zawieszenie z przodu już wymienione. Założyłem springi FK -60mm i amorki MTS Technik, efekt, przód ciut wyżej ale za to duużo twardszy niż prędzej.
Od lewej: moje stare sprężyny, FK-60, oraz seria
[ Dodano: 2009-10-04, 19:29 ]
Długo mnie tu nie było co nie oznacza, że z beemka nic się nie działo.
Doszło:
-czarny kierunek
-dokładka IS'a
-wygłuszenie maski
-short shifter
-gps
-itp
Dzięki za opinie. Teraz beemke czeka wielkie rozkręcanie, malowanie, pucowanie itp itd:)
Ps. Sprzedam felgi.
[ Dodano: 2009-11-22, 18:14 ]
I się zaczeło, wymiana wszystkich elementów metalowo gumowych zawieszenia. Kompletna konserwacja podwozia no i przygotowanie do malowania budy
Tak to wygląda na dzień dzisiejszy, efekt finalny za jakiś czas
Siema na tych żółtawych fotkach na jakich springach jest osadzona, ja mam swoją e30 cabrio na całym zawiasie MTS i bardzo dobrze sie jezdzi (przód -60 tył -40)
Auto na sprężynkach FK 60/40, amortyzatroy MTS Technik. Przód idelany, sztywny, tył jednak dużo za miękki jak dla mnie.
Kurde a u mnie na odwrót, tył sztywniutki a przód niby też ale jednak zdecydowanie mniej. Amorki MTS, sprężyny przód Jamex - 60, tył nie wiem ale wychodzi jakby -40.
Pora odświeżyć temat.
W aucie brak konserwacji na nadkolach,progach, tylnym pasie, oraz podłodze tak jak widać. Zostało już tego niewiele. Na dniach zbiornik leci "out" i dalej szlifowanie, następnie spawanie, oraz powoli robienie nowej konserwacji. Widoczne ślady rudego to w większości powierzchowne ślady, jednak jest też kilka poważniejszych.