Wysany: 2009-11-24, 12:37 m42b18 cos wali w silniku
Witam
Więc Na początku obiawiało Się to stukaniem w silniku przy 2-3 tys obr. dochodziło to z pod pokrywy Zaworów, dodam że nie był to metaliczny głos.. Teraz jest to na pełnym zakresie obrotów i rozebrałem pół silnika i nie mogę dojść co to takiego... mam trzy opcje
---->panewka
---->napinacz
---->przeskoczył łańcuch(nie wiem czy to możliwe, bo znaki na niebie i ziemi mówia ze jest git)
Pomg: 9 razy Doczy: 05 Mar 2008 Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2009-11-24, 15:00
Vindevil napisa/a:
Panewka na 100%. Ostatnio przerabiałem temat. Jest obrócona.
A jak chłopak zmieni silnik, a ten okarze się być dobrym to oddasz mu kasę tak samo szybko jak udzieliłes wypowiedzi? Jaką masz pewność że to panewka? Słyszałes silnik? widziales? rozebrałes?
John, obadaj wpierw , zanim zaczniesz cos kupować robić itsd.
albo napinacz albo panewka innej opcji raczej nei obstawiam,
panewke latwo sprawdzic, nie trzeba wyjmowac silnika zeby do nich sie dostac, wystarczy prawa strone podniesc do gory, odkrecic miske i zrobic przeglad po panewkach, jesli sa git to wymien napinacz, 100PLN to nie tak duzo za nowke sztuke, nawet chyba teraz niecale
_________________ BMW e34 525 make 1990 - bawarska limo
BMW e30 324td touring make 1990 - taniojezdne sportkombi
BMW e30 324d make 1986 - m42b18 powered
Panewka na 100%. Ostatnio przerabiałem temat. Jest obrócona.
A jak chłopak zmieni silnik, a ten okarze się być dobrym to oddasz mu kasę tak samo szybko jak udzieliłes wypowiedzi? Jaką masz pewność że to panewka? Słyszałes silnik? widziales? rozebrałes?
John, obadaj wpierw , zanim zaczniesz cos kupować robić itsd.
Nikt nie mówił o wymianie silnika i zwracaniu kasy za to co się wypowiada(piszę)
I wcale nie szybko udzielam odpowiedzi ,jeśli spojrzeć z mojej perspektywy. Prawie miesiąc jeździłem z klekoczącym silnikiem i pytając na forum też raczej nie uzyskałem jasnej odpowiedzi. Sprawdzając panewki , już na samym końcu okazało się że na 3cim cylindrze były obrócone. No nic, w sumie to mam nowy silnik bo wymieniłem prawie wszystko co było z rozrządem, pompą oleju związane.
_________________ Coś się stało że się ze...ło
Ostatnio zmieniony przez Vindevil 2009-11-24, 17:32, w caoci zmieniany 1 raz
Pomg: 5 razy Doczy: 06 Mar 2007 Skd: Essen (Rzesza)
Wysany: 2009-11-24, 18:06
Mialem podobne cyrki z moim is,problemem okazala sie szyna prowadzaca lancucha - odkleil sie plastikowy slizg ktory jest przytwierdzony do tej "prowadnicy" i lancuch o niego stukal.
_________________ I Drive Like a Devil......I Feel Like a God...I Die Like a Hero
....i znow powrot do m52b28
Zycie jest zbyt krotkie zeby jezdzic Dieslem
Ostatnio zmieniony przez 528_driver 2009-11-24, 18:07, w caoci zmieniany 1 raz
jest rozwiązanie, bardzo nieprawdopodobne , pierwszy raz takie cos na oczy widzę ...
hmm wywaliłem ten silnik z budy i i... po odkreceniu miski, znalazłem kilka okolo garsci żyletek ... patrze dalej a tuu... ;d brak panewki nawet nie ma po niej sladu... i co najwazniejsze wszędzie czerwony silikon...
Rekonstrukcja zdarzeń :
silnik został zatarty poprzez brak oleju (peknieta miska)
(sprzedający powiedział mi żebym na nią uważał, bo sam rozwalił jedną)
panewka sie obróciła i zrobił to tanim kosztem bo zaledwie 2,5pln za dwie paczki żyletek;]
Powiem tak Polak Jest jednak magik. Auto i tak długo wytrzymało bo 6 miesięcy
Ja bym na twoim miejscu przebolał te 250zł i oddał wał do szlifu. Przynajmniej korba bokiem nie wyjdzie. Kumplowi wyleciała przy 200km/h i zrobiła konkretna dziurę w silniku jakiś handlarz zamiast panewki wsadził kawałek puszki po piwie
_________________ nie sztuka jest zabić muchę przednią szybą, tylko boczną.
Swapy,naprawa elektroniki(wzmacniacze lampowe,gramofony itp.)
ja mam dylemat.. ponieważ :
szlif wału -250zł
->korba około -50zł
->panewki -50zł
->miske mam do rooboty spaw- 30zł
->spierscienie sa przegrzane bo nie zostały zmienione poprzednim razem (objawa Kopci, ma przedmuchy )-40zł na dziurę
i zawory trzeba by zobaczyc czyli robota głowicy z 300zł
---------------------------------------------------
====== 720zł a za 900 mam m44b19 z z3
tylko z E36 to tylko z osprzętem , bo później będzie więcej roboty niż wart osprzęt .
Ja kupiłem silnik z e36 z 1993 czy 1994 roku, wsadziłem do e30 z 1989. Cały osprzęt przełożyłem z e30 bo tak chciałem. Tylko wtryski poszły nowsze z e36.