BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Była pęknięta głowica E36 318i czy strach taką kupić?
Autor Wiadomo
MOREN 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 01 Mar 2005
Skd: Wawa
Wysany: 2005-03-01, 01:32   Była pęknięta głowica E36 318i czy strach taką kupić?

Witam.
Mam do kupienia 318 E36 91' i teraz tak: na korku od oleju osadzała się para wodna, po oddaniu do warsztatu stwierdzono pękniecie głowicy, po czym została w całości wymieniona od drugiego silnika i żekomo teraz jest wszystko wporzadku. Ja nie wiem czy jest wporządku bo tym nie jezdze i nie mam mozliwości sprawdzenia po dłuższejk jeździe...
Czy jeśli jeżdziła na małych oparach wody czy miało to wpływ na to co jest nizej czyli blok, tłoki, pierscienie czy moze nie miało to zadnego wpływu? Poprostu podstawowe pytanie czy mogę bez strachu coś takiego kupić? Moze trzeba na cos konkretnego zwrucić uwage przy kupnie?

nO fUNN!!

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-03-01, 01:41   

Skoro jest zalozona nowa glowica to nie ma sie co bac, sam mam 320 E30 z glowica po wymianie (helmutowi pekla, wg rachunku 15 000 km przed sprzedaza). To nie jest tak ze jak raz pekla to bedzie caly czas pekac, moze gosciu go poprostu przegrzal i wystarczylo. No chyba ze zamiast wymienic ktos poprostu pospawal i szybko na sprzedaz, od czegos takiego trzymal bym sie z daleka. Co do oleju to jesli zostal wymieniony to tez nie powinno byc problemu. O dol silnika bym sie nie bal.

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-02, 02:09   

Jak gość od razu po wymianie głowicy na żekomo od innego samochodu sprzedaje tą beemke to dla mnie coś tu śmierdzi.Może być tak jak pisze przedmówca że po prostu tylko ją pospawał i chce się pozbyć szrota.Powiesz niech ci odkręci pokrywę zaworów.Może bedzie widać spawy.Chociaż oczywiście nie musi tak być,ale z własnego doświadczenia wiem że nie można wierzyć sprzedawcy.

MOREN 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 01 Mar 2005
Skd: Wawa
Wysany: 2005-03-02, 02:52   Głowica

A ktoś się oriętuje ile w razie czego kosztuje taka głowica używka w dobrym stanie? BMW 318i E36 głow.M40

nO fUNN!!

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: