BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Czujnik położenia wału korbowego-nie taki!!!
Autor Wiadomo
grrubby 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 29 Mar 2006
Skd: Mińsk Maz
Wysany: 2009-12-16, 13:56   Czujnik położenia wału korbowego-nie taki!!!

Witam.
Oglądam i czytam różne tematy na forum a propo nie palenia bawarek teraz czyli gdy temp.minusowa i nigdzie nie widzę problemu takiego jak u mnie.Mianowicie:
Bmw e36 2.0 benzyna 92 rocznik 150 km-problem z odpaleniem jak zimno.Problem mam od zeszłej zimy,szukałem,kombinowałem,wymieniałem różne rzeczy ale problem pozostał aż do momentu kiedy zima odeszła i zaczął normalnie palić.Teraz problem powrócił no i postanowiłem za wszelką cenę dojść cóż to takiego.Okazało się że wszystkie gwiazdy na niebie wskazują że mam walnięty czujnik położenia wału korbowego.O.K,ale...
Pojechałem do sklepu powiedziałem jak czujnik mi potrzebny,katalogowo,nawet po numerze WIN Pan dał mi ten czujnik i okazało się że to nie taki.I tak w kilku sklepach,każdy jeden wygląda i inaczej,różni się tym wpustkami które umieszczam na zdjęciu(to mój czujnik)i drugiego takiego samego nie mogę znależć.Jest taki czujnik ale w BMW salon i kosztuje 100EURO!!!
Nie mam pojęcia gdzie mogę kupić taki czujnik,dlaczego w salnie mają a w sklepie mają wszystkie tylko nie taki jak mój.
Proszę o pomoc bo idą mrozy :evil:

[ Dodano: 2009-12-16, 13:04 ]
No tak,nie mogę jakoś zamieścić foty,nie wiem czemu rozmiar ok.
Chodzi o to że te wpustki po bokach tego czujnika po jednej stronie rozmieszczone są w ten sposób że na jednym końcu czujnika jest jedna wpustka na drugim końcu druga wpustka a po odwrotnej stronie prawie tak samo tylko że bliżej siebie.Nie całkiem obok siebie tylko bliżej.
No nic będę próbował wkleić zdjęcie:(
Ostatnio zmieniony przez grrubby 2009-12-16, 14:06, w caoci zmieniany 1 raz  

ralfsc 

Pomg: 2 razy
Doczy: 19 Kwi 2009
Skd: z domu
Wysany: 2009-12-16, 17:30   

Podaj numer częsci bedzie łatwiej jezeli numer BMW to 1 724 055 to posiadam takowe czujniki które pozostały mi po swapie więc jak coś to sprawdź i napisz co i jak.

grrubby 

Doczy: 29 Mar 2006
Skd: Mińsk Maz
Wysany: 2009-12-18, 13:01   

Już wszystko wiem,byłem w autoryzowanym salonie BMW I Pan mi oznajmił że mam inny silnik ,nie m50 a m52 i wszystko jasne.Dlatego nie mogłem po numerze WIN znależć odpowiedniego czujnika do swojej Beti.Zamówiłem ten czujnik i już mam nadzieję że normalnie będę mógł odpalać bo dwa dni teraz miałem wyjęte z życia :evil:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: