Wysany: 2009-12-16, 12:38 [E30] złota wąska w trakcie przywracania drugiej młodości
witam
chciałbym Wam przedstawić moją już 4 z kolei e30 jak każda poprzednia, ta również jest w wąskiej lampie i nadwoziu coupe przez chwile pojawiło się również e34 535i ale na krótko... sentyment wziął górę i wróciłem na stare dobre śmieci zwane e30
auto kupione kilka tygodniu temu, po nabyciu odrazu je wybebeszyłem aby zobaczyć co i gdzie trzeba zrobić.
miejsca standardowej korozji: nogi kierowcy i pasażera bagażnik (wnęki) progi jak i cała karoseria zdrowiutkie, pomijając jakieś tam ryski, wgniotki itp. tak czy siak cała idzie do malowania
fabrycznie było m10b18 które zaraz po kupnie wyleciało w planach m20b25 którego szukam
to co mogłem, zrobiłem sam: czyli rozebranie auta, wyjęcia całego zespołu napędowego i naprawienie podłogi. obecnie auto stoi w garażu i czeka na termin u lakienika. poszukuję również kompletnego swapa m20b25 - czyli kompletny silnik ze skrzynią, wiązka + komp, chłodnica. ale o tym zrobie temat w odpowiednim dziale
przepraszam że leniwość ale zdjęcia wstawiam z innego forum na którym również urzeduje
Majsu ależ się rozpisałeś.... , dałeś nawet trzy kropki więcej niż minimalne 20 znaków
Czy mógłbyś uzasadnić swoją opinię w kilku zwięzłych acz rzeczowych zdaniach?
Jak dla mnie to po fotkach nie można stwierdzić , że auto jest tragiczne, powiedziałbym nawet że w miarę zdrowe jak na swój wiek.
_________________ ... umysły marne potępiają wszystko co przechodzi ich miarę ...
Ostatnio zmieniony przez raven 2009-12-16, 17:12, w caoci zmieniany 1 raz
Majsu ależ się rozpisałeś.... , dałeś nawet trzy kropki więcej niż minimalne 20 znaków
Czy mógłbyś uzasadnić swoją opinię w kilku zwięzłych acz rzeczowych zdaniach?
Jak dla mnie to po fotkach nie można stwierdzić , że auto jest tragiczne, powiedziałbym nawet że w miarę zdrowe jak na swój wiek.
Koledze się nie chce wrzucać zdjęć mi się nie chce rozpisywać.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Chwała Ci za to że żeś w ogóle coś napisał O PANIE!!!
Kibel to trochę obraźliwe określenie ..... i jakże nie trafnie opisujące ten egzemplarz - ona jest po prostu troszkę przechodzona i strasznie zaniedbana - ale autko chyba trafiło w dobre ręce
Do autora tematu: FOTY z postępów prac!!!!
_________________ e-30/ e36 - swapy silników, zawieszeń (na podzespołach e30 jak i e36 tył i przód) - sztywniejsze stabilizatory, układy dolotowe i wydechowe, modyfikacje mechaniczne silników: 793 993 316 gg. 570 72 87 - ceny ustalane indywidualnie
nie ma problemu puki co auto czeka na lakiernika.
myślę że nowy lakier nada mu młodości, a co do wnętrza według mnie nie jest takie złe.. nawet fotele nie poprzecierane, jak na swój wiek to naprawde dobrze wygląda. troche kosmetyki i bedzie cacy
ładna wąska znajome tablice(moje rejony) kupiłeś ją w zielonej górze? aczkolwiek nie widzialem jej nigdy, myślę ze będą z niej ludzie powodzenia w doprowadzaniu auta do świetności
pasta uszczelniająca, taka jaką kładzie się fabrycznie na miejsca w których blacha jest łączona, zgrzewana, spawana itp.
dzisiaj kupiłem dawce silnika do złotej e30 325 sedan
zdjęcia na dniach, myślę że po łikendzie uda mi się z niej silnik wyciągnąć i zacząć przygotowania pod swap
pietras325, zechciał byś coś przybliżyć o tej białej pascie? czy to niemal to samo co jest pod przednimi błotnikami? czy da sie z tego uformowac cos na wzor oryginalnego łaczenia błotnika w e30?? jaka nazwa? gdzie kupione? z góry dzieki
Szajbaa wklejam Ci link, myślę że znajdziesz wszystko co będzie Cię interesowało. Dodam tylko, że mimo iż są to markowe preparaty to nie mają cen z kosmosu a wręcz bardzo przystępne http://www.wurth.pl/katalog2/katalog/index.php
_________________ ... umysły marne potępiają wszystko co przechodzi ich miarę ...