witam panowie mam taki problem z nawiewem od zeszlej zimy nadmuch mi piszczal na 1,2biegu puzniej wlanczal sie dopiero od 3biegu i jak wlaczylem drugi bieg to chodzil juz normalnie a teraz to chodzi jak chce raz sie wlaczy a drugim juz nie moze ktos wie gdzie szukac przyczyny??? pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
skoro raz się włącza, a raz nie... to smarowanie nie pomoże, od razu możesz szukać używki
(przerabiałem to ostatnio...) jedno z łożysk sferycznych wytarło się, i wirnik ryksztosował z obudową...da się naprawić, ale mało opłacalne.
Ostatnio zmieniony przez makkus 2009-12-23, 23:39, w caoci zmieniany 1 raz
duzo roboty jest zeby to wymienic?dekske trzeba wyciagac??
nie ma dużo roboty, deske możesz wyciągną...może nawet zobaczyłbyś dmuchawe, ale i tak nie ma opcji wyciągnięcia. od strony silnika odkręca sie blache bodajrze na 4wkrętach...wyciągą, demontuje plasticzaną osłone dmuchawy i mamy przed oczami poszukiwaną część, na środku jest spinka którą dobrze podwarza się szczypcami prostymi do pierścieni segera, całość nie trwa dłużej jak 15min
_________________ Kompleksowa renowacja samochodów marki BMW, Fiat i pochodne, Opel.
jak sie włącza i wyłącza to ja obstawiam szczotki wręcz jestem tego pewien:) znajdziesz na allegro ale jak nigdy tego nie wymieniałeś to wątpie że złożysz silniczek tak by on działał... ( długo wyjaśniać)
elo dzisaj zabralem sie za wymiane silnika dmuchawy stary silnik wyglada tak jak wyzej ale powiem tak niepolecam wymieniac wtaka pogode niby snieg niepada ale wieje jak cholera a ja na dworze wymienialem i pierwszy problem to pekl mi plastik ten ktory trzyma zabespieczenie silnika a puzniej to juz zgorki wsumie to wiencej zabawy mialem zeby te plastikowe oslony zalozyc na te kolka ktore sie kreca a tak pozatym to dmuchawa ladnie lata ale jest glosniejsza od starej a nic nigdzie nieobciera moze sie rozchodzi troszki pozdro i dzieki za odp pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606