Mam problem z moja e30 z 86r 1,8 silnik.
Otóż mam zawieszony klapkowy przepływomierz Bosha. Tzn rozebrałem go i w środku ta klapka ciężko chodzi prawdopodobnie po wybuchu gazu . Rozebrałem wiec pokrywke od elektryki żeby dostać się do elektryki przepływki i gdy wcisnę ten cały potencjonometr w środku (tą gorę gdzie znajduję sie ten cały mechanizm jak w zegarku ) to klapka chodzi dużo lepiej tylko trzeba trzymać bo gdy się puści od razu jest kicha, klapka z tego co widać nie chodzi prosto tak jak powinna jakby było krzywe łożysko
I teraz mam pytanko czy da to rade jakoś naprawić. Czy jedynie pozostaje kupno jakiejś używki, której koszt jest ehhh... I jeszcze jedno czy tą przepływkę można zastąpić tą z e36 z wtykiem kolistym (moj jest prostokątny) Bo te są dużo tańsze i na allegro jest ich dużo więcej. Czy istnieje w ogóle taka możliwość. Bo nie śmiga autko na benzynce jedynie na bardzo wysokich obrotach. Na gazie wszystko oki
milion razy wałkowane
wystarczy wpisać w szukaj przepływka, przepływomierz bądź milion innych kombinacji tego słowa
niemniej:
1. porządnie wyreguluj gaz i dbaj o niego żeby nie strzelało
2. kup klapkę antywybuch, chociaż czasami pewnie i tak nie pomoże
3. pasuje tylko przepływka z identycznymi numerami, więc z kasą będziesz musiał popłynąć
Może i milion razy, ale na forum akurat nie miałem zbytnio czasu szukać po googlach troche pośmigałem jedynie... Apropo klapka anty jest i i tak sie skrzywiła, ehh czyli jedynie ratuje nowa(używana) czy jakaś regeneracja da rede ?
jeśli musisz jeździć na gazie... zdobądź przepływke, i zainwestuj w BLOS'a...zero strzałów, pomyśl nad tym bo wbrew pozorom naprawdę się opłaca. Na zwykłym mikserze nie da sie wyregulować tak, aby było dobrze, w którymś zakresie obrotów i tak będzie za ubogo (a to równa sie strzał) montowanie klapy antywybuchowej tylko zamula, pozatym przy gazie ważny jest stan świec, kabli WN...
_________________ Kompleksowa renowacja samochodów marki BMW, Fiat i pochodne, Opel.