witam.dzisiaj jadac do pracy rozsadzilo mi zbiornczek wyrownawczy. samochod lekko sie zagrzal ale do czwerwonego nie doszlo. zalozylem nowy zbiornik zalalem plynem odpowietrzylem. odpalam i dalej odpowietrrzam wszystko jest ok. wskazowka w pionie ogrzewanie jest, po chwili auto sie gotuje i wywala plyn przy czym wskazowka stoi w pionie. mysle pompa wody, wyciagam cala, lece do sklepu termostat. wkladam zalewam odp i wsumie to samo. wszystko wyglada ok a nagle plyn wyp... zbiorniczkiem z odpowietrznikow para gwizdze jak parowoz.czyzby uszczelka lub glowica. wczesniej nie bylo problemy z temp. czekam na rady bo ja juz zglupialem:(
Sprawdź bagnet oleju i odkręć zakrętkę wlewu oleju na głowicy i zobacz czy nie ma tzw. "masła". Może być tak, że wydmuchało częściowo uszczelkę pod głowicą i zatkało jeden z kanałów chłodzenia.
_________________ Fajnie jest mieć drugą Żonę Nie marudzi, zawiezie gdzie trzeba i zawsze ma ochotę na zabawę.
Siema.jak narazie po problemie. jedynie co to chyba visko jeszcze musze kupic bo jakos slabo sie spina.moje wnioski to poprostu stary zbiorniczek. jak go rozebralem to okazalo sie ze wszystkie scianki sa polamane i a plastik kruszy sie w reku.przy okazji czyszczenie chlodnicy, miedzy chlodnica klimy a chlodnica uklady bylo z pol wiadra lisci i blota hehe.takze dzieki za odp. na szczescie obylo sie bez sciagania czapki.pzdr