Wysany: 2009-12-31, 11:33 Pomysł na najszybsze auto świata?
tak sobie myślę, że niby konstrukcyjnie nadal najlepszy jest McLaren F1 (bardzo lekki i szybki prawie jak Veyron-od 0-100 nawet szybszy-mimo ze ma połowe mocy) czy na świecie żaden szejk jeszcze nie wpadł na genialny pomysł, żeby kupić oba auta, i wsadzić te 16L 1001KM do McLarena F1?? hmmm myślę, że to dopiero byłaby rakieta
czy to wogóle wykonalne? (u PUZ'a pewnie tak ) jakie jest wasze zdanie? co by powstało? myślę, że coś szybszego od tych wszystkich Atomów, Zond, Koenigsegow i innych wynalazków
może padł by rekord na Nurburgringu lepszy od 6:48 Radical SR8LM...
hmm..
_________________ Sex jest jak BMW... Radość z jazdy...
Ostatnio zmieniony przez ahir 2009-12-31, 11:34, w caoci zmieniany 1 raz
Wysany: 2009-12-31, 13:00 Re: Pomysł na najszybsze auto świata?
ahir napisa/a:
tak sobie myślę, że niby konstrukcyjnie nadal najlepszy jest McLaren F1 (bardzo lekki i szybki prawie jak Veyron-od 0-100 nawet szybszy-mimo ze ma połowe mocy) czy na świecie żaden szejk jeszcze nie wpadł na genialny pomysł, żeby kupić oba auta, i wsadzić te 16L 1001KM do McLarena F1?? hmmm myślę, że to dopiero byłaby rakieta
czy to wogóle wykonalne? (u PUZ'a pewnie tak ) jakie jest wasze zdanie? co by powstało? myślę, że coś szybszego od tych wszystkich Atomów, Zond, Koenigsegow i innych wynalazków
może padł by rekord na Nurburgringu lepszy od 6:48 Radical SR8LM...
hmm..
Przecież to by się prowadziło jak wóz drabiniasty...
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Ja mam pomysł na najszybsze auto świata - bierzemy dowolne auto i pakujemy do specjalnie wybudowanej armaty - strzelamy i... rekord pobity... współczuje tylko kierowcy
_________________ Była: SuperETA (OO=[][]=OO)
0-100/V-max: 8,29s/225km/h
OCALIŁA MI ŻYCIE - brak mi jej
ale przecież umieszczony bardzo nisko i w dodatku centralnie.. b. ciężki? tzn. ile? myślę, że bardzo ciężki to jest sam Veyron ze swoim wyposażeniem zawieszeniem itd. a nie koniecznie silnik... pytanie tylko gdzie by upchać te wszystkie chłodnice i turbiny..
_________________ Sex jest jak BMW... Radość z jazdy...
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2010-01-04, 22:37
Veyron to nowsza konstrukcja. Wystarczyłoby zrobić jego wersję ala GTR, czyli golasa odchudzonego włóknem węglowym i zaczipowanego na jakieś 1200km (choć jestem pewien że z tego silnika dałoby się wykrzesać z 1500km), a do tego mocniejsze półosie i slik. Pozamiatane
Ostatnio zmieniony przez SmasherE30 2010-01-04, 22:38, w caoci zmieniany 1 raz