Witam mam BMW E36 318is i ostatnio zgubilem caly olej naszczescie samochod stal pod blokiem. Mechanik stwierdzil ze olej cieknie ze silnika praktycznie z kazdego miejsca jakie jest mozliwe i trzeba wymienic wszystkie uszczelki w silniku. Moje pytanie gdzie najtaniej kupic uszczelki, czy sa jakies gotowe komplety itp., jakia firma i oczywiscie przyblizony koszt. Ile wogole jest tych uszczelek????
Wysany: 2010-01-05, 17:51 Re: E36 uszczelki silnika
karus955 napisa/a:
Witam mam BMW E36 318is i ostatnio zgubilem caly olej naszczescie samochod stal pod blokiem. Mechanik stwierdzil ze olej cieknie ze silnika praktycznie z kazdego miejsca jakie jest mozliwe i trzeba wymienic wszystkie uszczelki w silniku. Moje pytanie gdzie najtaniej kupic uszczelki, czy sa jakies gotowe komplety itp., jakia firma i oczywiscie przyblizony koszt. Ile wogole jest tych uszczelek????
skoro to IS to zapewne cieknie
- uszczelka górnej i dolnej miski olejowej
-górna i dolna pokrywa rozrzadu
-uszczelka dekla zaworowego
-przewód-odma łącząca dekiel zaworowy
-a moze i uszczelka pod głowicą.
..... http://www.realoem.com/bmw/select.do tutaj wklep sobie numerki z Vinu swojej bawary i sam zobaczysz jakie i ile jest uszczelek jeszcze
nie martwiłbym się ich ceną przyzwoicie czy ilością ale przy wymianiae niektórych to koszt robocizny moze być nie mały
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.