Wysany: 2010-01-07, 13:58 Wymiana szyby przedniej e30 cupe - pomoc w wyborze :help:
Witam Panowie i Panie
Chciałbym wymienić szybę przednią w e30 coupe 1990r. mam strasznie porysowaną i w nocy bardzo ciężko się jeździ. Nie chce polerować chcę nową
Pytanko jaką kupić ori BMW 600 zł więc raczej odpada
podobno dobre szyby robi firma pilkington cena szyby białej w granicach 180 zł lub zielona z zielonym pasem przeciwsłonecznym droższa jakiej 60 zł od zwykłej którą wybrać
Nawet nie wiem jak taka zielona wygląda jak macie foty z taką szybką to poproszę
żeby znaleźć używkę w dobrym stanie to dużo szukania i wiadomo koszt wysyłki też nie mały a na miejscu mam zakład który ma szyby i wymienia, w necie ogólnie opinie dobre o firmie pilkington
A po kiego używkę, bedzie wygladała dobrze a zamontujesz i w nocy znów tysiące rozbłsyków... niewarto odradzam używkę szyby to można boczna tylną ale nie przednia, szkoda kasy.
firma Pilkington, JAAN szyby, poszukaj jest wiele innych firm mających w ofercie szyby dla przykładu intercars.
brałem ostatnio do e34 z montażem 390pln bez montażu 260 ale to wklejana szyba
a w e30 masz uszczelkę z klinem mając kolegę do pomocy sami dacie radę wstawić szybę i nie sądzę by była droższa od tej z e34
do e30 z pięć lat temu brałem u JAAN'a z zilonym górnym paskiem razem z monatzem zapłąciłem 250pln
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
MARAS, interglas mam w mieście a zielona z zielonym paskiem to lepsza jakaś czy tylko pasek u góry ma w sumie dobrze że łatwiejszy montaż mniej zapłacę na pewno jest na klin
tak zielony pasek to ten u góry przyciemniajacy górną czesc szyby.
O ile nie masz szyb barwionych np. lekko zielonkawych czy lekko brązowych to biała zwykła nie jest szczególnie droga ja wtedy pamietam różnica w cenie tej z paskiem i bez to było 50pln
Napewno w sedanie i coupe szyba przednia jak i tylnia w e30 są na klinie tylko w kombi tylnia i tylne boczne są wklejane. wiec mydło, dobry sznurek wystarczy i pomoc drugiej osoby.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
jest na klin , zamontowanie jest proste ,wkladasz w uszczelke przewód jakis ( moze byc z przedłuzacza w otulinie) ,wczesniej smarujesz ja np plynem do mycia naczyn wkladasz szybe od dołu i wyciągajac przewod , dociskajac jednoczesnie szybe uszczelka pieknie siada , 10 min roboty
MARAS,ok dzięki a dostaje się jakąś gwarancję na taką szybę/montaż
cieszę się że nie będzie to 400 zł tylko w okolicach 250 bo na pewno poprawi to komfort jazdy
grzesiekd111, dzięki
p.s a naklejkę z nr. rej. przykleją starą czy trzeba lecieć po nową