co sadzicie o zalozeniu do mojej beeMy gazu ?
1.8i 1988 silnik m10, zdrowy jak cholera nic sie nie dzieje kreci sie jak szalony, narazie naparwde idealny, przebieg faktyczny 240.000 . Aha jets to Buma na pełnym wtrysku.
Jednak pali mi teraz przy sniego i deptaniu okolo 12-14 litrów paliwa to nieco za duzo jak dla mnie...
Jestem przeciwnikiem gazu tymbardziej w bmw. Ale ja chce jezdzic moja kochana Becia a nie patrzec jak stoi ...
nie wiem czy gaz do niej to dobry pomysl ? chodzi o to ze smigam po miescie co chwiel gasze odpalam tu spale laka tu pojade... a wiadomo jak to doi paliwko.
slyszalem ze gaz sie nie nadaje do bmw ale ona ma 4 gary a nie 6. podobno do 4 garowcow jest ok.... prosze o opinie Was bardziej doswiadczonych bo stanalem przed wielkim dylematem. Jednak mam znajomego majacego bmw 316 na gazie od 1,5 roku, 0 problemów, nie wiem czy na to jest jakas zasada...
z gory dzieki za odpowiedzi...
dodam ze instalacja bedzie w sumie za darmo bo koszta jakie przeznaczam na paliwo to ok 250 zl na miesiac, tyle wlasnie wyjdzie mnie jazda na gazie + rata za gaz.... czyli teoretycznie instalacja za darmo a po 10 miesiacach jest juz kompletnie zwrocona...
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-03-05, 22:49
jeśli chodzi o to jaki gaz powinieneś założyć - poczytaj na forum, bo było - gaz z elektroniką jest droższy, ale bardziej wydajny - zwykła instalacja - tzw. na śrubkę na pewno wystarczy ci do jazdy na M10 (osobiście do tego silniczka wybrałbym właśnie taką)
M10B18 - najprostrza instalacaja bedzie najlepsza
co do przeciwnikow LPG to juz szkoda tego tematu poruszac
ja jezdze i jestem zadowolony korona mi z glowy nie spadla jest tanio i to wazne
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Anonymous Go
Wysany: 2005-03-06, 22:11
Witam
Ja osobiście posiadam m10 1.8 ale na gaźniku oczywiście LPG i jestem bardzo zadowolony moze troszke na mocy stracila moja niunia ale jeździ sie naprawde tanio przy delikatnej jeździe po mieście za 10 mozna zrobić 42 KM a to chyba duzo problemów z gazem ani instalacją niemam tylko w zime trzeba pilnowac aby zawsze płyn chłodniczy był bo jak go niebedzie to na gazie daleko nie zajedziesz a tak to jest wszystko SUPER polecam a inst gazowa to zaden wstyd:) wazne ze bedizesz jeżdzil ile wejdzie i TANIO