Wysany: 2010-01-14, 15:22 Przepływomierz - czy jeszcze coś z tego będzię?
Witam. Od jakiegoś czasu walczę z ciężkim odpalaniem i nierówną pracą na biegu jałowym a także zadławieniu po przegazowaniu (po przegazowaniu obroty spadają do 500rpm i po jakimś czasie wracają na prawidłowe).
Postanowiłem otworzyć przepływomierz, chodzi mi dokładnie o miejsce gdzie znajduję się sprężyna od klapki. I zauważyłem że ktoś tam nieźle wcześniej grzebał, jest zaznaczonych kilka miejsc, wnioskuje że wcześniejsze położenia klapki
Teraz moje pytanie czy ktoś z Was bawił się już naciągiem tej sprężyny??
Dodam że kiedy troszkę bardziej poluzuje pracuje może troszkę lepiej, czyli dostaje więcej paliwa ale w tedy klapka nie jest całkowicie zamknięta na wyłączonym silniku, czy tak powinno być??
Wydaje mi się że powinna być całkowicie zamknięta, z tego co patrze na allegro to każda jest waśnie w pozycji max zamkniętej.
Planuje zakup używanej, i chcę aby nawet ta śruba była zaślepiona to by oznaczało że jeszcze nikt w niej nie grzebał
Tak klapka powinna być całkowicie zamknieta gdy siknik nie chodzi.
Jesli wszystko bylo OK i nagle stalo sie źle to bardziej prawdopodobne ze potenciometr sie przetarl niz ze cos sie przestawilo a w takim wypadku nic z przeplywki juz nie bedzie.
kilka juz w zyciu zregenerowalem da sie wszystko z tym zrobic bo budowa przypomina cep ogolnie analizator spalin jest przydatny ale na sluch regulacja tez daje rade.
_________________ bylo:
e-28 M535i
e-36 325, 318is Coupe
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639
U mnie w przepływce po uszkodzeniu tego czujnika samochód tragicznie sie zalewał, walił max dawke paliwa. A poza tym zgadzam sie z kolega Gepardem, że przepływką mozna sie bawić, kręcić i ustawiać jak się chce. Bardzo proste urządzenie i nie ma co się go bać.
_________________ E30 318i - było
E36 325 TDS - było
E36 318 żółte, na czterech gaźnikach - było
E34 520i Touring - jest
Zmisio, jak potencjometr wytarty to pomoże obnizenie płytki ze skalą o jakieś 1,5mm tak by ta blaszka co ślizga miała nowe nie wytarte miejsce. http://www.audi80.pl/80-b...rza-vt13338.htm
_________________ Było E30 320i 83r Lapisblau Było E34 520i m30b30 90r Silver Jest E34 525i m52b25TU 90r Diamant schwarz metallic
Tak. tylko ze wtedy silnik bedzie dostawal zla mieszanke (no troszeczke zmieniona) a "dziura" i tak nie zniknie i w pewnej pozycji pedalu gazu autko bedzie "zdychac".
Witam, ja tez mam problem z orotami, tylko ze u mnie po odpaleniu trzyma sie 2000tys i nie spada (tak jest na gazie), na benzynie znow jest tak ze faluje ponizej 900set. Co to moze być pomuzcie