BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
550 e34
Autor Wiadomo
maciekwuwua 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 11 Lis 2009
Skd: Warszawa/Płońsk
Wysany: 2010-01-17, 23:30   550 e34

Witam.Poważnie przymierzam się do przekładki silnika w mojej E34.Obecnie siedzi m30b30.Buda jest w super stanie silnik bardzo dobry.Interesuje mnie przekładka do mojej Beemki silnika M70B50.mam zamiar kupić całą kompletną e32 750 żeby mieć kompletnego dawcę.Problem robi skrzynia biegów.Od 850i ostatnio znalazłem na alledrogo za 2800 pln.chodzi mi o sugestie swapowników...czy trzeba jakieś dodatkowe przeróbki?łapy silnika ,wał napędowy,dyfer.???Dodam tylko żeby nie pisać mi o innych silnikach.Albo V12 albo nic:)))Będę bardzo dźwięczny za wszystkie sugestie.

E34 520i M50B20 Brokatrott Metallic
E36 318iS Coupe M-Technic Dakargelb II

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2010-01-17, 23:34   Re: 550 e34

maciekwuwua napisa/a:
Witam.Poważnie przymierzam się do przekładki silnika w mojej E34.Obecnie siedzi m30b30.Buda jest w super stanie silnik bardzo dobry.Interesuje mnie przekładka do mojej Beemki silnika M70B50.mam zamiar kupić całą kompletną e32 750 żeby mieć kompletnego dawcę.Problem robi skrzynia biegów.Od 850i ostatnio znalazłem na alledrogo za 2800 pln.chodzi mi o sugestie swapowników...czy trzeba jakieś dodatkowe przeróbki?łapy silnika ,wał napędowy,dyfer.???Dodam tylko żeby nie pisać mi o innych silnikach.Albo V12 albo nic:)))Będę bardzo dźwięczny za wszystkie sugestie.

Jak na razie oficjalnie dopiero taki swap powstaje więc chyba nie za wiele info uzyskasz.

maciekwuwua 

Wysany: 2010-01-18, 00:27   

A więc na razie tylko Hi-Tech porwał się na to?? :D heh.może ktoś się ujawni... :) jeżeli nie to pozostaje mi bardzo uważne obserwowanie jego postępów.

Mack` 
Rumcajs

Doczy: 16 Lis 2006
Skd: Kielce
Wysany: 2010-01-18, 08:12   

Marne szanse, aby kto zdradził takie tajemnice, bo dla nich to tylko kasa się liczy. Zapłacisz to Ci powiedzą heh. Maciek coś czuje to lepsze wyjście to znaleźć na stronach zagranicznych. No chyba, że auto Hi-Techa będzie możliwe do przeglądniecia co z czym się je.

Kruczek 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lut 2007
Skd: Orońsko
Wysany: 2010-01-18, 08:52   

chłopaki z Poznania wkładali v12 do e30, skrzynia manual z m30 z dospawanym dzwonem od automata m70, sprzęgło od M5 e34 chyba, poszukaj na forum było o tym temacie i nie była to żadna tajemnica, nawet dość obszerna fotorelacja była.

maciekwuwua 

Wysany: 2010-01-18, 11:17   

Heh.Właśnie ,że do E30 to jest tego trochę w necie a o E34 niestety prawie nic.Trudno będę przecierał szlaki :D Właśnie słyszałem że da się wymodzić coś ze skrzyni od m30 to by sporo zmniejszyło koszty.Będę musiał pojeździć po szrotach i popatrzeć jak wyglądają puste komory silników w 5 i 7 jak wyglądają mocowania.Podejrzewam że powinno być prościej niż z E30 bo więcej miejsca.jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to zabawę zr swapem zaczynam od jesieni bo wiosnę i lato chcę pośmigać jeszcze :wink:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: