mialem taka kiere w poprzednim aucie ale zamias multi.. byly zaslepki
do takiej kiery musisz miec taśme z wieksza iloscia sciezek
mysle ze warto luknac na schematy aut w kt byla taka kiera z multifunkcja
i zerknac czy jest tam jakis interfejs
zawsze mozna zaadaptowac radio zeby z kiery dalo sie cos w nim pstrykac
albo i to jest chyba najprostrze jesli masz radio z mozliwoscia sterowania pilotem wmontowac takiego pilota w kiere wyprowadzic kable do klawiszy diode IR w strone radia i hajda
W sowjej BMW mam kiere "serducho" dokupiłem taśme i przyciski do niej z bmw e39 przed liftem podłaczyłem tylko jest problem bo nie działa podświetlenie... wie moze ktoś jak je właczyć? jeśli tak to poprosiłbym o wytłumaczenie krok po kroku jak debilowi (na elektryce sie nie znam zbytnio) jak to zrobić??
i jeszcze co bedzie potzrabne zeby połaczyć sie z radiem? radio mam alpine cde 9872RM
jeśli mogłby mi ktos w tych kwestiach pomóc to byłbym bardzo wdzięczny bo stoje w miejscu
Ostatnio zmieniony przez krzysiek8833 2010-01-23, 00:16, w caoci zmieniany 1 raz
Też miałem z tym problem ale mały podpowiem tylko że podświetlenie w kierownicy nie pojawia się od razu po włączeniu tylko po małej chwilce ( ala xeony)chodzi mi o czas zwłoki dlatego jak posłanczasz masz z tym problem pozdro
wogóle nie rozumiem twojego posta
ogólnie zamiast podpowiadać to opisał by ktos kto to robił od a do z jak sie to robi bo na zadnym forum bmw tego niema opisanego a z tego co wiem to kilka furek lata z multifunkcja