BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Na co zwrocic uwage kupujac E30?
Autor Wiadomo
potejtos 

Doczy: 18 Kwi 2008
Skd: Warszawa
Wysany: 2010-02-02, 00:36   Na co zwrocic uwage kupujac E30?

Witam Wszystkich!
Jutro popoludniu jade ogladac E30 M20B20 w sedanie. Mozecie podpowiedziec na co warto zwrocic szczegolna uwage? Mialem wczesniej M40, ale warto zawsze podpytac, bo cos moze z glowy wyleciec. Bede ogromnie wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam.

rajoo 

Pomg: 4 razy
Doczy: 24 Gru 2008
Skd: Kraków
Wysany: 2010-02-02, 06:56   

głownie patrz na blachę bo cala resztę da się zrobić

- kopuły kielichów mc persona
- progi i kwadraty pod podnośnik
- nadkola tylne
- pas tylni (okolice haka holowniczego)
- zdejmij wykładzinę w bagażniku i tam tez wszystko wy-oglądaj dokładnie

waldziu22 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 1 raz
Doczy: 14 Wrz 2009
Skd: Głogów
Wysany: 2010-02-02, 07:46   

rajoo napisa/a:
głownie patrz na blachę bo cala resztę da się zrobić

no dobrze mowisz, da się zrobic ..ale nie mozna tez brac w ciemno, nie niemozna olac reszty auta:)
remont silnika tez potrafi kosztowac , a tego chce kolega pewnie uniknąc. sprawdz jaki olej czy na korku nei ma smietany.. czy na bagnecie nie ma drobinek wody, , zcy hamulce działają..! bo jak bedziesz wracał to się pewnie przydadzą.. zawiecha nie cieknie... bo wtedy juz do wyminany.. czy kiera nie ma za duzego luzu.. sprawdz, czy wszystkie guziczki dzialają,,:D:D jak nei mozna cenę negocjowac.. wazna jest skrzynia jesli to automat... czy nie szarpie przy zmianie.. czy wajcha nei lata jak zyd po pustym sklepie... czy dzwi się zamykaja:) hehe mozna tak wymieniac i wymieniac.. ale po co,, sprawdz wszystko, nie ma tam wiele do ogladania... 20 minut i wszstko mozna sprawdzic.

potejtos 

Wysany: 2010-02-02, 07:58   

Ok, dzieki za odpowiedzi.

A na co zwrocic uwage w silniku, oprocz tego, co napisaliscie? Autko ma LPG.

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2010-02-02, 16:37   

nie bierz 2.0, albo 2.5 albo 1.6/1.8 i mówię to z własnego doświadczenia...
jeździ od 3k obrotów a pali jak smok
chyba że naprawdę super pewna sztuka za dobrą kasę
pozdrawiam

mgr inż. Jędrek ;)

potejtos 

Wysany: 2010-02-02, 18:38   

Niestety nie kupilem, bo ktos mnie ubiegl. Wczoraj gosc ja wystawil na allegro poznym wieczorem, wiec sie z nim umowilem na dzisiaj na ogladanie na 16, zeby z kumplem przyjechac (bo do 15 kumpel pracowal). Zadzwonilem zeby sie dokladnie umowic, a wlasciciel powiedzial ze nieaktualne.

Troche sie zdolowalem i wk... na niego, bo sie umawial, a sprzedal komu innemu. Mnie dodatkowo przez 3h trzymal w niepewnosci mowiac, zebym zadzwonil za 2h, bo on teraz zajety jest, ale zebym przyjezdzal i ze sie umowimy.

maaaad 

Pomg: 19 razy
Doczy: 28 Gru 2006
Skd: Turek
Wysany: 2010-02-02, 20:22   

Niech zgadnę, bordowa z Sulejówka :mg:

potejtos 

Wysany: 2010-02-02, 21:51   

Dokladnie ta. Kupiles ja?

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2010-02-02, 23:00   

potejtos napisa/a:
Niestety nie kupilem, bo ktos mnie ubiegl. Wczoraj gosc ja wystawil na allegro poznym wieczorem, wiec sie z nim umowilem na dzisiaj na ogladanie na 16, zeby z kumplem przyjechac (bo do 15 kumpel pracowal). Zadzwonilem zeby sie dokladnie umowic, a wlasciciel powiedzial ze nieaktualne.

Troche sie zdolowalem i wk... na niego, bo sie umawial, a sprzedal komu innemu. Mnie dodatkowo przez 3h trzymal w niepewnosci mowiac, zebym zadzwonil za 2h, bo on teraz zajety jest, ale zebym przyjezdzal i ze sie umowimy.

pomyśl sam - ja się nie dziwię - miał gościa, który zobaczył wczesniej niż Ty i kupuje (maaaad???), a miał czekać na jakiegoś kolesia, który przyjedzie obejrzeć? I nie wiadomo, czy kupi? Przy kazdym aucie, które sprzedaję mam takich oglądaczy....

valdi80 

Pomg: 6 razy
Doczy: 09 Maj 2007
Skd: Topolany
Wysany: 2010-02-03, 00:36   

Kto pierwszy, ten lepszy. Pretensje możesz mieć tylko do siebie :!:

maaaad 

Pomg: 19 razy
Doczy: 28 Gru 2006
Skd: Turek
Wysany: 2010-02-03, 01:26   

Nie nie, to nie ja ją kupiłem. Niestety, nie mam teleportu, a ona wisiała na allegro ledwie paręnaście godzin :mg:

potejtos 

Wysany: 2010-02-03, 02:01   

To prawda. Przegladam allegro kilka razy dziennie, wiec wiem co i kiedy sie pojawia. Wiem, ze jak trafia sie ladna sztuka, to zazwyczaj znika w przeciagu kilkunastu godzin. Napisalem do goscia max. 2h po tym jak ja wystawil i umowilem sie na nastepny dzien na ogladanie i bylem pewny, ze wezme. Chyba, ze okazaloby sie ze cos jest z nia mocno nie tak.

Niestety ktos mnie ubiegl. I tyle. Wkurza mnie tylko podejscie sprzedajacego, ktory najpierw mowil, ze jest zajety i nie ma czasu, ale ze mozna przyjezdzac po 16 i jestesmy umowieni, a po 3h zmienil zdanie, ze juz jest sprzedana. Moim zadniem jest to nieszanowanie czasu drugiego czlowieka. Uwazam, ze jest to nie fair. Gosciowi pewnie do glowy nie przyszlo, ze zeby przejechac, zobaczyc za dnia, trzeba wczesniej wyjsc z pracy, wziac kogos, zeby popatrzyl obiektywnie itd. Wkurza mnie takie podejscie. Nie jestem wkurzony na to, ze ktos ja kupil przede mna, ale na to jak zachowal sie sprzedajacy.

Edit: mam mozliwosc pojechac w tym i w przyszlym miesiacu za darmo do DE, wiec jesli nie znajde w kraju, to przywioze sobie stamtad. Egzemplarze z DE po 500-600euro wygladaja lepiej niz te po 6-7tys pln tutaj. Tyle, ze trzeba znalezc, przyjechac, zarejestrowac. Finansowo wyjdzie podobnie, roboty wiecej, ale lepszy stan.
Ostatnio zmieniony przez potejtos 2010-02-03, 02:05, w caoci zmieniany 1 raz  

valdi80 

Pomg: 6 razy
Doczy: 09 Maj 2007
Skd: Topolany
Wysany: 2010-02-03, 07:33   

Pamiętaj kolego, że u wroga ciężko kupić ładny egzemplarz e30. A zadbane już się cenią dużo wyżej niż u nas. Kolega, który sprowadza z Niemiec tanie auta, przywozi kebaby- twierdzi że podaż tanich e30 jest znikoma, ew. to zdezelowane rupiecie.

bart 

Doczy: 16 Lip 2009
Skd: Bielsko Biała
Wysany: 2010-02-03, 08:51   

Dokładnie tak.
Sam szukałem w DE 325 cabrio w M tech II ori z vin i tam takie samochody zaczynały się od około 5, 6 tyś EU do nawet 17 tyś euro.Zresztą mozna teraz zobaczyćna mobile de., w jakich cenach stoją oryginalne z vinem.
Tańsze były padłe, ewentualnie nieoryginalne.
Oczywiście, to nie jest regułą, co tu napisałem.
Niemcy już coraz wiecej cenią e30, co teżwidać na zlotach.

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Wysany: 2010-02-03, 11:22   

potejtos napisa/a:
To prawda. Przegladam allegro kilka razy dziennie, wiec wiem co i kiedy sie pojawia. Wiem, ze jak trafia sie ladna sztuka, to zazwyczaj znika w przeciagu kilkunastu godzin. Napisalem do goscia max. 2h po tym jak ja wystawil i umowilem sie na nastepny dzien na ogladanie i bylem pewny, ze wezme. Chyba, ze okazaloby sie ze cos jest z nia mocno nie tak.

Niestety ktos mnie ubiegl. I tyle. Wkurza mnie tylko podejscie sprzedajacego, ktory najpierw mowil, ze jest zajety i nie ma czasu, ale ze mozna przyjezdzac po 16 i jestesmy umowieni, a po 3h zmienil zdanie, ze juz jest sprzedana. Moim zadniem jest to nieszanowanie czasu drugiego czlowieka. Uwazam, ze jest to nie fair. Gosciowi pewnie do glowy nie przyszlo, ze zeby przejechac, zobaczyc za dnia, trzeba wczesniej wyjsc z pracy, wziac kogos, zeby popatrzyl obiektywnie itd. Wkurza mnie takie podejscie. Nie jestem wkurzony na to, ze ktos ja kupil przede mna, ale na to jak zachowal sie sprzedajacy.

Edit: mam mozliwosc pojechac w tym i w przyszlym miesiacu za darmo do DE, wiec jesli nie znajde w kraju, to przywioze sobie stamtad. Egzemplarze z DE po 500-600euro wygladaja lepiej niz te po 6-7tys pln tutaj. Tyle, ze trzeba znalezc, przyjechac, zarejestrowac. Finansowo wyjdzie podobnie, roboty wiecej, ale lepszy stan.

Moim zdaniem zachował się normalnie. Sprzedajesz temu kto daje pieniądze a on cię nie zwodził jakoś ani nie powiedział ci tego jak już byłeś w trasie.

potejtos 

Wysany: 2010-02-03, 11:24   

To po co sie umawial?

Zreszta zakonczmy temat, bo chyba dalsza dyskusja nie ma sensu. Rozumiem, ze sprzedal i tyle. Co tu wiecej gadac. Nie bede z tego powodu plakal po nocach.
Ostatnio zmieniony przez potejtos 2010-02-03, 11:25, w caoci zmieniany 1 raz  

MAJSU 

Wysany: 2010-02-03, 11:25   

potejtos napisa/a:
To po co sie umawial?

A ty po co ? :roll:

potejtos 

Wysany: 2010-02-03, 11:26   

Zeby obejrzec i ewentualnie kupic?

Naprawde zakonczmy temat.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2010-02-03, 12:18   

w takim razie musisz być czujny jak ważka młodymi u wodopoju :mg:

potejtos 

Wysany: 2010-02-03, 12:19   

- "Jak Tomi Lee Jones w Sciganym"
- "Bedeeeeeee!!!"

MAJSU 

Wysany: 2010-02-03, 12:41   

Masz jakiegoś linka do tego ogłoszenia ? Naprawdę taka malina była ?

potejtos 

Wysany: 2010-02-03, 12:59   

Niestety juz usunal z allegro. Mam tylko fotki na mailu.

jurexxx 

Pomg: 3 razy
Doczy: 28 Kwi 2009
Wysany: 2010-02-03, 19:20   

No to pokaż co to było :)

potejtos 

Wysany: 2010-02-03, 19:24   

Ostatnio zmieniony przez potejtos 2010-02-03, 19:31, w caoci zmieniany 2 razy