BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Windykacja długu z Allegro - prośba Bochnia
Autor Wiadomo
yoshi 
Pepsi Mrucielago

Pomg: 7 razy
Doczy: 21 Lis 2004
Skd: Warszawa - Zacisze
Wysany: 2010-02-05, 20:23   Windykacja długu z Allegro - prośba Bochnia

Witam.
Mam problem z klientem z Allegro. Zapłaciłem za towar, który nie dostałem. Allegro na wyjaśnienie sprawy 27 dni sobie liczy :(
Klient jest z Bochni ulica Karolina resztę na PW
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Ostatnio zmieniony przez yoshi 2010-02-05, 20:24, w caoci zmieniany 1 raz  

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2010-02-07, 01:35   

Masz kontakt do sprzedawcy? czy cisza?
Kwota jest powyżej 250?

Miałem ostatnio też podobny problem u mnie było tak towar dostałem podróbkę markowego towaru który zamówiłem jak pocisnąłem gościa z groźbą o zgłoszenie na policję zwrócił kase w 7 dni.

Nie ma się co :cenzura: z takimi baranami za dużo już tych pierniczonych cwaniaczków próbujących zarabiać na innych.
Po pierwsze ciśniesz na allegro niech mu konto zablokują po drugie zawiadomienie na policję jak kase odzyskasz zgłaszasz a oni umarzają postępowanie.

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Pomg: 7 razy
Doczy: 21 Lis 2004
Skd: Warszawa - Zacisze
Wysany: 2010-02-07, 13:41   

kwota to 111zł mało i nie mało :(
konto zablokowane już przez Allegro, sprawa zgłoszona do Allegro w środę 3.02.2010 do dziś nie są łaskawi odpowiedzieć :(
ale... z Warszawy odezwał się do mnie jeszcze jeden człowiek oszukany przez tego samego gościa z kwotą 193zł także jak sprawę zgłosimy razem to może Policja przyjmie to już jako przestępstwo :)
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

maaaad 

Pomg: 19 razy
Doczy: 28 Gru 2006
Skd: Turek
Wysany: 2010-02-07, 17:14   

To już jest przestępstwo. Oszustwo (czyli doprowadzenie do niekorzystnego rozporządzenia przez kogoś mieniem własnym lub cudzym za pomocą wprowadzenia tej osoby w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej) zawsze jest przestępstwem.
Co prawda w kodeksie wykroczeń jest takie wykroczenie, które przewiduje, że kto przy sprzedaży towaru lub świadczeniu usług oszukuje nabywcę co do ilości, wagi, miary, gatunku, rodzaju lub ceny, jeżeli nabywca poniósł lub mógł ponieść szkodę nieprzekraczającą 100 złotych, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny, ale jak sam widzisz, oszustwo musi dotyczyć ilości, wagi, miary, gatunku, rodzaju, ceny.
U Ciebie towaru nie ma wcale, mimo, że zapłaciłeś, więc zachodzi podejrzenie popełnienia przestępstwa oszustwa, nie wykroczenia.
Ostatnio zmieniony przez maaaad 2010-02-07, 17:15, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: