panowie w czym może byc problem?
autko smiga super pali z gazu, nawet jesli jest pare stopni ponizej zera, jest tylko jeden problem czasem strzeli na gazie;
a zwlaszcza gdy puszcze ja na biegu bez gazu a potem dodam gazu i wystrzal gwarantowany co radzicie?
_________________ Była
e30 325i
e34 525i
Jest
e34 525 24v Touring
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2010-02-06, 20:03, w caoci zmieniany 1 raz
pierwsze co to wyregulowac instalacje gazowa. ja sie ze strzalem spotkalem tylko 2 razy raz jak padl przekaznik i szla razem benzyna z gazem i raz na slabej kopulce po wjezdzie w kaluze. wiec mozesz tez posprawdzac stan swiec przewodow kolupki no i instalacji gazu.
Blos świetna sprawa, a regulacja to podstawa trzeba dbać o ukł zapłonowy i czysty filtr powietrza Sam mam od kilku dni LPG i zobaczymy jak się to sprawuje.
_________________ nie sztuka jest zabić muchę przednią szybą, tylko boczną.
Swapy,naprawa elektroniki(wzmacniacze lampowe,gramofony itp.)
Jedź do kogoś kumatego i ci za 30zł wyreguluje bo tak na jana to może się źle skończyć blos kosztuje ok 400zł na niewachlowie w kielcach koleś dobrze reguluje.
_________________ nie sztuka jest zabić muchę przednią szybą, tylko boczną.
Swapy,naprawa elektroniki(wzmacniacze lampowe,gramofony itp.)
problem w tym ze zjezdzilem wszystkich co gaz ustawiaja i zawsze jest to samo. ustawi gaz i jest ok dopoki nie poswiruje i wtedy zaczyna strzelac. reduktor nowy filtr nowy uklad szczelny i nadal to samo
zgadzam sie z wami panowie. kumpel ktory jest gaziazem powiedzial mi za sekwencje 2800. z tego wzgledu ze mimo ze jest gaz to i tak wiekszosc rzeczy trzeba zmienic. ale przyznam ze chyba znalazlem dzis jedna z przyczyn tych strzalów. niedawno na warsztacie wykrecali mi urwana szpilke z kolektora i zakladali nowe swiece. najwyrzniej tylko na papierku.stare swiece mialem championa a zaplacilem za ngk natomiast dzis z glupia wykrecilem jedna i co dziwne ngk zmienilo sie w championa. w sobote jade obic twarz temu mechesowi