Wysany: 2010-02-08, 20:11 Problem z automatem 4HP-22 w E30 316iA 1990r
Witam,
przekopałem archiwum, ale nie znalazłem za wiele w temacie, który mnie męczy. Mianowicie w aucie żony - E30 316iA 1990 rok - ostatnio automat zaczął się dziwnie zachowywać. Otóż przestał wchodzić wsteczny bieg. Tzn. z pozycji P ani N nie wchodzi. Ale jeśli przerzucę na 1 a potem szybkim ruchem przeciągnę na R to wchodzi. W żadnym innym wypadku nie wchodzi. Żeby było śmieszniej wszystkie pozostałe biegi chodzą mięciutko, nic nie szarpie, nic nie hałasuje a auto zbiera się spod świateł jak rakieta. Kick down działa normalnie. Aha, wsteczny, jak już się uda go wrzucić, też nic nie szarpie i nie hałasuje.
Ostatnio był niski poziom oleju w skrzyni, teraz jest 2/3 skali.
Jakieś sugestie?
Dzięki za podpowiedzi. Gdzie dokładnie szukać przyczyny, tzn. od której strony się do tego dobrać? Może macie jakieś fotki lub schematy, którędy ta linka idzie? Wolę dwa razy spytać, zanim rozkręcę pół samochodu
ten typ tak ma.... moja ma podobnie jesli włacze bieg ,chodzi super ale wstecznby musze precyzyjnie odnalexc.. miedzy "P" a "N" wina źle wyregulowanych zapadek plastikowych wzgledem polozenia wajchy skrzyni:), jak to regulowac, to nie pomoge.. szukajta a znajdzieta... smię twierdzic ze to napewno nie awaria skrzyni, wiec spij spokojnie.. jak dojde u siebie o co kaman pewnie się pochwalę. pozdrawiam.
sory za malo fachowy jezyk ale nie jestem mechanikiem z wykształcenia.. tylko z autopsji
_________________ wszystko można...ale nie zawsze wypada.
Ostatnio zmieniony przez waldziu22 2010-02-08, 23:58, w caoci zmieniany 1 raz
Nie wina żadnej linki bo ona niema nic wspólnego z wybieaniem biegów.
W przypadku niezgodności położenia biegów z opisem przy dźwigni trzeba wejść pod auto i wyrególować długość sztywnego cięgna idącego od wajchy do dźwigni skrzyni.
Stan oleju rozumiem masz taki na rozgrzanym i pracującym silniku (bo tylko tak się sprawdza poziom oleju w tym automacie).
Jeśli sprawdzałeś na zimno i na niepracującym silniku to masz go stanowczo za mało.