BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: ChriS
2010-02-18, 21:12
kupujacy kamil.k
Autor Wiadomość
PE_2004 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2010-02-15, 13:31   kupujacy kamil.k

Kolega Kamil.K uwaza ze powinno sie banowac osoby z czarnej listy takze postanowilem dodac go tutaj. Gosc kupil ode mnie tloki, widzial je na zdjeciu, chwile zwlekal z przelewem pieniedzy, ale to jest nie istotne, teraz uwaza ze tloki nie spelniaja jego oczekiwan pomimo ze jak napisalem wczesniej wysylalem mu zdjecia i to dwukrotnie. W dniu wysylki albo dzien po niej dzwonil do mnie moj znajomy (nasz wspolny moj i kamila.k) twierdzil zebym wyslal szybko tloki bo kamil przyjedzie do mnie bo to niezrownowazony typ itp itd. W tym momencie ja moge sie czuc jako poszkodowany i zastraszany, pamietajcie ze kazdy spor i kazda klotnia ma 2 strony a czytajac wypowiedzi kamila.k w dziale czarna lista mozna zauwazyc ze kazda sprawe zalatwial by osobiscie przyjezdzajac do sprzedajacego. W tej sprawie mysle ze juz wszystko zostalo powiedziane.

Prace trwaja...

Czesci BMW e30 e34 e36

Bagor 

Wysłany: 2010-02-15, 14:51   

Po zdjęciach nic się nie da zobaczyć, zwłaszcza, gdy można zrobić fotki zupełnie innych tłoków. Na logowanie się na forum miałeś czas, a na odpisanie Kamilowi, że nie jesteś w stanie na razie wysłać paczki już nie? Bez jaj, takich na pęczki jest. Jestem przekonany, że gdyby nie interwencja kolegi Kamila, to do tej pory czekałby na paczkę.

Oto jeden z Twoich negatywnych komentarzy, jaki otrzymałeś na Allegro: "UWAGA NA TEGO SPRZEDAWCE !! !! OSZUST ! KUPIŁEM KATALIZATORY OD BMW 535 TE DUZE. WYSTAWYL ZDIECIA Z TEGO TYPU A WYSLAL Z INNEGO".

Czyli jak mówiłem, stary patent złomiarza na pokazywanie zdjęć innych przedmiotów.

Wzmianki o zbyt długim terminie wysyłki też się pojawiają...
Ostatnio zmieniony przez Bagor 2010-02-15, 15:03, w całości zmieniany 2 razy  

MaxxxS 

Wysłany: 2010-02-15, 15:32   

Przeniescie to na Humorek... sory za ot ale :lol:

kamil.k 
złota ronczka

Wysłany: 2010-02-16, 09:15   

po pierwsze nie kupiłem tłoków tylko złom !! a to zasadnicza różnica !!

wczoraj nie przeglądałem forum a tu takie kwiatki :shock:
chwile zwklekałem z przelewem ?? ile to chwila według ciebie ?? od soboty do poniedziałku ?? proponowałem wysyłke za pobraniem ale nie chciałes

ile chwil ty zwlekałes z wysyłka ?? i tak wysłałes złom a nie tłoki

MaxxxS napisał/a:
Przeniescie to na Humorek... sory za ot ale :lol:

jestem za :lol:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

PRINS 

Wysłany: 2010-02-16, 09:32   

kamil.k napisał/a:
po pierwsze nie kupiłem tłoków tylko złom a to zasadnicza różnica

Zwróć mu te "tłoki" zlom a on niech zwroci ci kase i po problemie.
A jak nie to zrob mu taka opinie ze nikt ju nigdy u niego nie kupi, albo wjad na chate.
Ja mialem raz taka sytuacje ze zlecilem cos komus z forum. Okazalo sie ze sa male usterki gosc poprawil wszsytko i jest ok.
kamil.k jesli masz racje z tymi tlokami to doprowadz ta sprawe do konca

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2010-02-16, 09:38   

PRINS napisał/a:
albo wjad na chate

taki jesteś kozak? nie żyjemy w epoce kamienia łupanego :!: Takie sprawy można w miarę możliwości załatwiać w cywilizowany sposób, a nie namawiać do bandyckich sposobów

Zwrot towaru = zwrot kasy i po problemie

PRINS 

Wysłany: 2010-02-16, 09:42   

Łukasz napisał/a:

taki jesteś kozak? nie żyjemy w epoce kamienia łupanego Takie sprawy można w miarę możliwości załatwiać w cywilizowany sposób, a nie namawiać do bandyckich sposobów

A czy ja gdzies napisalem zeby naje..ć goscia ?? Pogadac z nim a nie odrazu oklep na miejscu.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2010-02-16, 10:37   

wjazd na chatę jest dla mnie jednoznaczny, zresztą w takich sytuacjach zazwyczaj nie starcza nerwów na spokojną rozmowę i kończy się to w jeden sposób.

Przykład:

Jakiś czas temu mojemu dobremu kumplowi z Grochowa pewien gość był winien kilka tysięcy, pożyczone. Prosił go dzwonił, mówił, że mu potrzebne bo remont mieszkania robi. Tamten nic. Kumple z Grochowa wiedzieli o sprawie i zasugerowali - słuchaj, nie ma sprawy - pójdziemy do niego z tym i z tym dla większego wrażenia (nie najmniejsi), pogadamy i kasę będziesz miał. Ale przed pójściem sobie wypili ciut za dużo i skończyło się rozbitymi drzwiami, połamanymi rękami i nogami tego kolesia i jeszcze jego matka była w domu - i też jej się oberwało. Kasa została zwrócona, ale czy było to tego warte? Moim zdaniem nie. Kumpel też ma kaca moralnego po dziś dzień.

Dlatego jestem przeciwny takim rozwiązaniom, może to moralizatorsko zabrzmi, ale spirala przemocy sie nakręca - Ty wjedziesz jemu, on tobie i blisko do tragedii....

kamil.k 
złota ronczka

Wysłany: 2010-02-16, 13:44   

PRINS napisał/a:
kamil.k napisał/a:
po pierwsze nie kupiłem tłoków tylko złom a to zasadnicza różnica

Zwróć mu te "tłoki" zlom a on niech zwroci ci kase i po problemie.

kamil.k jesli masz racje z tymi tlokami to doprowadz ta sprawe do konca

poczytaj temat który ja założyłem.koles twierdzi że jak mi sie tłoki nie podobały moglem sie odezwac :lol: ja sie odzywałem parokrotnie a on nic odpisywał mimo że się logował każdego dnia i czytał wiadomości ale wiedzial co jest grane z tłokami itd. ale liczył że się nie odezwe i bede sie cieszył że kupiłem złom

PE_2004 napisał/a:
teraz uwazam sprawe za nieaktualna a twoje osady za niesprawiedliwe.

:lol: które osądy są nie sprawiedliwe ?? to że tłoki to złom czy jakieś inne ?? :)

i przestańcie z tym wjazdem na chate :D bo opieracie sie na jakichs bzdurach które zasugerował PE_2004

chemik211 

Wysłany: 2010-02-16, 13:58   

A co tym tłokom jest że mówisz że to złom, jakieś foto,i opis uszkodzenia ?? ?

[move]Pamiętaj ,ze gaz niszczy silniki ,ale tylko tym ,którzy go nie maja :mrgreen: [/move]

MAJSU 

Wysłany: 2010-02-16, 14:40   

Łukasz napisał/a:
Kasa została zwrócona, ale czy było to tego warte? Moim zdaniem nie.

Moim zdaniem tak :) Jak nie dociera werbalnie to trzeba najwidoczniej fizycznie przekazać.

kamil.k 
złota ronczka

Wysłany: 2010-02-16, 16:03   

chemik211 napisał/a:
A co tym tłokom jest że mówisz że to złom, jakieś foto,i opis uszkodzenia ?? ?

opis jest w tym temacie http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=43576

foto nie zrobie bo tłoki już wywiozłem żeby sie nie denerwowac a pozatym nie moge podlaczyc telefonu do kompa bo jakis bład mi wyskakuje

czy potrafi ktos logicznie wytłumaczyc dlaczego powstał ten temat i jaki jest ego sens ??

PE_2004 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2010-02-16, 18:52   

Gosciu co ty za brednie wypisujesz? Od momentu wysylki nie konaktowales sie ze mna, tym bardziej nie pisales ze tloki to zlom. W jaki sposob chcesz zwrocic towar, ewenualnie go wymienic jak wywaliles juz te tloki? Tak jak ci pisalem, gdybys odrazu odezwal sie do mnie wyslal bym ci drugie tloki bez problemu, rozebral bym blok i dostal bys je. Ja posiadam zdjecia tlokow ktore ci wyslalem, do tego posiadam tez zdjecia bloku z ktorego zostaly wyjete -cylindry wygladaja jak nowe widoczne sa w nich slady ?chonowania?. Nikt normalny kto kupi trefny towar nie wyrzuca go, tylko trzyma jako dowod. Ja obstawiam ze sprawa wyglada nastepujaco, kupiles tloki, przesylka sie opoznila, ale dostales je i zamontowales w swoim aucie a jako zemste piszesz o tym jak to cie naciagnalem.

Prace trwaja...

Czesci BMW e30 e34 e36

kamil.k 
złota ronczka

Wysłany: 2010-02-16, 19:32   

gdyby tłoki były okej nie byłoby w ogóle tego tematu ale te tłoki to totalny złom !! !! wyrzuciłem je tylko do garazu do pojemnika wiec nie panikuj i nie wciskaj bajek że bys wysłał drugie bo nie raczyłes odpisac na pw

jak masz takie dokladne fotki tych tłoków co mi sprzedałes to pokaż bo ja ich chyba nie dostałem :lol: tylko żeby było widac że każdy tłok ma odbite zawory a wydechowe zniszczyły podfrezowanie pod zawór bo chyba to widziałes prawda ?? ?? nie jeden tłok ma taka wade a wszystkie tak samo jak szystkie sa czarne z każdej strony ale to że maja slady po zaworach akurat dorze z tym kontyrastuje.to samo korbowody czarne jak wegiel i co najciekawsze sworzen można wcisnąc w niektóre korby bez najmniejszego wysiłku i po przechyleniu pod własnym cieżarem wypada z korby :lol:

pokaż foty tych drugich w super stanie .po prostu nie moge sie doczekac

ChriS 
Miłośnik literki M

Wysłany: 2010-02-16, 20:33   

W ten sposób do niczego nie dojdziecie.

Jeden i drugi pokazuje zdjęcia tłoków ... tylko pod tym warunkiem ten temat będzie dalej otwarty.
I nie obchodzi mnie ,że kłopoty ze sprzętem ,wtyczką,kabelkiem ,wyłączyli prąd czy córka sąsiada Wam się podoba i nie macie czasu na forum.Termin to czwartek do godziny 21.00

Ewentualnie dogadajcie się poza forum ,a tu napiszcie że sprawa rozwiązana.

kamil.k 
złota ronczka

Wysłany: 2010-02-16, 20:50   

ChriS,pojade po tłoki do garazu i zrobie te foty jesli PE_2004, nie przyzna że sa w takim stanie jak opisałem tzn .że wszystkie maja zgniecione to podfrezowanie pod zawór i sa czarne.to sa rzeczy których nie sposób nie zauważyc i on o tym na 100% wiedział wysyłając je .juz pomijam zatarcia na płaszczu bo to ma wiekszosc jakie widziałem ale na fotach ktore mi wysłal tego nie bylo widac tak samo jak sladów po zaworach ale twierdził ze tłoki sa ok

ChriS 
Miłośnik literki M

Wysłany: 2010-02-18, 21:12   

Zdjęcia się nie ukazały,a ja nie jestem jasnowidzem i nie wiem kto ma rację.
Chciałem tylko przypomnieć ,że Beemka-Klub nie ponosi odpowiedzialności za prywatne kontakty handlowe użytkowników forum,jedynie udostępniamy miejsce na opinie o kontrachentach.W tym wypadku trudno jednoznacznie ocenić,a dalsze pisanie bez dowodów już nic nie wniesie do sprawy.
Zamykam temat.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi