Wysłany: 2010-02-16, 20:21 [E30] Cabrio by Binio -NOWE FOTY !!!
Witajcie !
Miałem już kilka sztuke BMW(głównie e36) ale po namowach kolegów po raz pierwszy w garażu zagościło e30
Z uwagi na fakt, ze mam służbowy a Żona e36 w qp ten egzemplarz będzie wyłącznie służył jako weekendowy wózek na zakupy
Znalezienie jakiegos sensownego egzemplarza graniczy niemal z cudem- dla mnie najwazniejszy był stan dachu, szyby tylnej i tapicerki, foteli w środku. Nie ukrywam ,ze cena tez miała istotne znaczenie bo to tylko hobby. Silnik bez znaczenia.
Przyjechał więc z Niemcowni taki oto egzemplarz. Dach ręczny w bdb stanie bez przetarć i dziur, tapicerka również bez skazy fotele powiedziałbym ,ze w stanie idealnym ale do wyprania. Technicznie ok- trzeba bedzie oczywiście wszystko powymieniać: oleje, fitry, tłumik i inne, lakierniczo tez nie jest źle. Felgi nie moja bajka. Silnik dzikiem nie jest ale to autko nie ma słuzyc do driftu.
Jeśli chodzi o planowane zmiany to nie bedzie ich za dużo :
-Dokładka na przód M-Technic ale już zauważyłem, ze nie do kupienia więc dokłądka is
-inne kierunki, lampy przód black,
-felgi 15 lub coś 16 a nawet 17 - właśnie poszukuje czegoś ciekawego do 3000/3500 zł.
i to wsio no chyba ,ze ktoś ma jakies inne pomysły
Numer podwozia WBABA51080EJXXXXX
Kod typu BA51
Typ 318I (EUR)
Typoszereg E E30 (C)
Seria 3
Rodzaj konstrukcji CABRIO
Układ kierowniczy LL
Drzwi 2
Silnik M40
Pojemność skokowa 1.80
Moc 83
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor MAURITIUSBLAU METALLIC (287)
Tapicerka UEBERKARO II SILBER (0380)
Data prod. 1991-05-17
Składanie Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu
S350A WAERMESCHUTZGLAS GRUEN, RUNDUM Szkło izolacji cieplnej zielone
S354A GREEN STRIPE WINDSCREEN Szyba przednia ziel. z klinem ziel.
S373A STOFFVERDECK DUNKELBLAU Dach składany granatowy
S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S510A HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM Regulator zasięgu świateł
S652A BMW BAVARIA C II Radio Bavaria C II
S680A MANUAL AERIAL Antena radiowa ręczna
S704A M SPORT SUSPENSION M Podwozie sportowe
L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy/Austria
Autko świeżo po przyprowadzeniu...
Ostatnio zmieniony przez Binio-LODZ 2010-04-19, 21:29, w całości zmieniany 3 razy
Zajebista! Doposażać w jakieś rarytasiki i cieszyć się z radości jaką niesie za sobą poruszanie się bezdasznikiem świetny kolor Ile za taką trzeba dać? Bo będe się rozglądał
Ps. To nie czasem ta sztuka co stała na allegro chwile? za niecałe 7k?
Ostatnio zmieniony przez davidx_net 2010-02-18, 22:32, w całości zmieniany 1 raz
Dziekuje za pozytywne komentarze
Co do ceny tego autka to duuuuzo poniżej 7 tysi a nawet 6 tysi...
Niestety jak każde nastoletnie wymagało troche pracy mechanicznej, poza rozrządem, klockami, filtrami, olejami, układy wydechowy, układ hamulcowy, szczęki itp.
Troche kaski pochłoneło ale jak ma w słoneczne weekendy sprawić troche radości to musi być w 100% sprawne i nie ma co oszczędzać...
Dokupiłem dokładke is-a , i halogeny auto bedzie niżej 60/40
Ze względu na przeprowadzenie się na wieś p droga jest kiepska więc na ten moment niżej być nie może...
Co do BH to jeszcze sie wacham czy to wstawiać
Auto jak się ociepli idzie do prania bo tapicerka jest w niemalże idealnym stanie ale ufajdana i to bedzie wsio no chyba ,ze coś mi jeszcze wpadnie do głowy
obecnie szukam ładnych felg, 16 lub 17 - do 3000 zl. ale nic ciekawego nie moge znaleźć
Podobają mi się Keskiny KT1...
[ Dodano: 2010-04-16, 09:01 ]
Auto mam od dwóch miesięcy - cos tam sie dzieje, powoli w zaczyna to wyglądać...
Poza wizytami u mechaników i wymianie w zasadzie wszystkiego do czego moznaby sie przyczepić ( a troche tego było) zaczeło sie składanie reszty...
A więc na początku wjechały halogeny, dokładka przód od is, BH na przód czarna nerka, xenon a także takie pierdółki do środka jak kierownica MTII(mam jeszcze jedna na sprzedaż) tweeterki BMW:
Zawieszenie - na razie metodą prób i błedów
MTS 60/35 - wiem wiem mało i nie super nisko - ale jak już pisałem przeprowadziliśmy sie na wieś i jak juz wyjade na "ulice" to spojler i miska (nawet przy takim zawieszeniu) robią za pług.
Aha i przyjechały do mnie talerzyki płaskie (-15) które w weekend zagoszczą :mrgreen: więc przód bedzie -75 tył gdzieś -40(siadło trochę)
Przyjechały tez w końcu felgi
Nie skręcane, nie 15 calowe, po prostu to co od poczatku chodziło mi po głowie w dość ciekawym rozmiarze
A więc:
Przód
Azev A 8,5 na 17 ET 13 gumy 205/35/17
Tył
Azev A 10 na 17 ET 17 gumy 215/40/17
Oczywiśce dekle płaskie
Wczoraj autko po raz pierwszy wyjechało na spot
I na szybko pomimo nie sprzyjających okoliczności dzieki uprzejmości kolegi Kamila ustrzeliliśmy kilka fot
Dla przypomnienia autko dwa miesiące wcześniej po zakupie wyglądało tak:
Obecnie wygląda to tak
Przód oczywiście pójdzie jeszcze niżej- jakies (-15) i będzie -75 - choć na mojej wsi już spojlerem robie za pług
I felgi o których wcześniej było sporo pisane
10 cali na tyle z oponą 215/35/17 , przód 8,5 cala z oponą 205/40/17
i na koniec z daszkiem
W środku małe zmiany - Kierownica MT II obszyta z niebieską nicią razem z mieszkiem- ale o tym zapomnieliśmy i wyprana w końcu wygladająca szara krata is-a
To tak na szybko...