Kupiłem od użytkownika allegroStrypekdamian antene elektryczną do e30sci jako niesprawdzoną. W opisie aukcji pisało że wymontował z uszkodzonej 320.
Gdy wygrałem aukcje 8 minut póżniej wystawił pozytywa innemu użytkownikowi agaa1991 za tą antene gdzie w opisie pisało ze wyciągnięte z 325i z niemiec i też niesprawdzone. KŁAMAŁ Ja dopiero widziałem tego pozytywa po fakcie jak już mu zrobiłem przelew.
Specjalnie nie wystawiał komentarza żeby nie było widać linku do tej aukcji!!
Dobrze sprawdziłem antene i nie działa.W dodatku rozbierana już była z 10 razy bo śrubki objechane. Dzwonie i pytam o zwrot, po głosie już było czuć że ma stracha bo dobrze wiedział ze jest z****na. Nie potrafił się do końca wygadać. Powiedział ze sie zastanowi i da znać.
Po 15 minutach pisze na gg juz całkiem inaczej. Niemożliwy cwaniak pisać i grać twardziela umiał ale przez tel już nie.Przyznał się ze kupił i sprzedał zeby zyskac i ze jest handlarzem
Całości nie zwróci i niechce antene a poroponwałem zwrot kasy przez niego, ja mu odsyłam antene i dajemy po pozytywie.Doszło to tego że zwróci połowę kasy czyli 20 zł (licząc bez przesyłki 48:2=27.5 zł) ale dla niego to 20 zł i jeszcze przyznał sie ze nie chodził na lekcje jak było dzielenie :duh:
Ale pod warunkiem jak wyśle mu filmik jak podłączam tą antene pokazując ze nie działa i jak rozwalam ją MŁOTKIEM do jego pewności ze jest uszkodzona
Troszke się uśmiałem ale według mnie nie jest to normalne myślenie.....niewiem czy niema coś z głową ten Pan.
Naprawdę mnie zdenerwował pisząc na gg. Cholerny oszust. Jeszcze powiedział ze moge dać negatywa to on sobie utworze nowe konto na allegro.
Więc odradzam naprawde....a znów sprzedaje jakieś zegary "niepewne"
Dane faceta
nick mówi sam za siebie
ul. Warn....
Mielec
Jeszcze może sprubuje to zgłosić do Rzecznika Praw Konsumenta bo prawnie wolno każdy towar oddać do 10 dni.
Co cie to obchodzi skad mialem ta antene czy ja kupilem czy dostalem na bierzmowanie od wuja z ameryki
W aukcji bylo napisane"
---- "antene sprzedaje jako niesprawdzona i z tego powodu absolutnie nie przyjmuje żadnego zwrotu ani negatywa ! " JESLI KTOS JEST ZAINTERESOWANY MOGE WYSLAC SCREEN STRONKI BO MAM ZEBY NI BYLO ZE NIE NAPISALEM
---- " jeżeli nie chcesz kupic to nie licytuj nie wycofuje żadnych ofert"
Gosc dzwonil do mnie zczol cos marudzic przez telefon ze zrobil blad ze kupil ze to ze tamto. Jakby powiedzial nie chce tej anteny to ok , nie bylo by teraz problemow.
Pozatym co cie to interesuje czy jestem handlarzem czy lekarzem moge byc kim chce .
Jak sie nie umie czytac opisu to tak sie wychodzi .
Nie mam sobie nic do zarzucenia w aucji bylo napisane ze antena niesprawdzona!! czyli stanu jej nie znam . Dla mnie opis jest swiety jesli cos kupuje i jest napisane ze stan idealny to ma byc idealny a jesli nie sprawdzony to stanu ktos nie zna !
Zglos ta sprawe nawet do Strasburga. NAUCZ SIE CZYTAC !
killme napisał/a:
Więc odradzam naprawde....a znów sprzedaje jakieś zegary "niepewne"
W aukcji wszsytko jest opisane nikogo nie zmuszam do kupowania, jak sie nie umie czytac ze zrozumieniem to potem dochodzi do nie porozumien.
Ostatnio zmieniony przez PRINS 2010-03-09, 22:02, w całości zmieniany 1 raz
Kolego było napisane to było ale TY dobrze wiedziałeś ze jest uszkodzona bo napewno ją podłączałeś........i dlatego nazwałem Cie oszustem nie wspomne o komentarzu tamtemu po aukcji( bo chodzi o to że jej nie wyciagnołeś z auta tylko kupiłeś od kogoś innego juz uszkodzoną). Wiem lepiej napisać ze nieznane bo ktoś kupi z nadzięją ze skopane.....tylko cholernie dziwnie to wygląda jak otwieram paczke a tu jedna śrubka wypadła bo gwint w plastiku zjechany i reszta wszystkie objechane.
Swoją drogą nie chce mi sie wierzyć że nie była sprawdzana ... to tylko 2 lub 3 kabelki ...
Czy ktos wierzy czy nie to juz jego sprawa, napisalem nie sprawdzona i juz , pisac mi sie juz nie chce ze stanu jej nie znalem
killme napisał/a:
jak otwieram paczke a tu jedna śrubka wypadła bo gwint w plastiku zjechany i reszta wszystkie objechane.
ciekawe czemu nie wspomniales o tym wczesniej
Jestes popaprancem popatrz sie w lustro i sam sobie zadaj pytanie czy to co piszesz ma sens wogole.
KAZAŁ CI KTOS KUPOWAC TOWAR BYL ZGODNY Z OPISEM.
Zmien dilera bo to co wyprawiasz wola o pomste do nieba.
Ostatnio zmieniony przez PRINS 2010-03-09, 22:12, w całości zmieniany 1 raz
Nie będę komentował bo to się mija z celem. Nie będę stawał po ,żadnej ze stron tylko fakty....
Art. 7. 1. Konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie, w terminie dziesięciu dni ustalonym w sposób określony w art. 10 ust. 1.
2. Nie jest dopuszczalne zastrzeżenie, że konsumentowi wolno odstąpić od umowy za zapłatą oznaczonej sumy (odstępne).
3. W razie odstąpienia od umowy umowa jest uważana za niezawartą, a konsument jest zwolniony z wszelkich zobowiązań. To, co strony świadczyły, ulega zwrotowi w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w granicach zwykłego zarządu. Jeżeli konsument dokonał jakichkolwiek przedpłat, należą się od nich odsetki ustawowe od daty dokonania przedpłaty.
Na szczęście to zależy od woli założyciela tematu a nie od komentujących bo temat jest do wygrania - chemik211 po części wpisujesz się po stronie kanciarzy, którzy pisząc "towar nie sprawdzony" sprzedają zwykły szajs.
Nie wiem jakim trzeba być cfaniakiem z bańką w nosie żeby sprzedawać zepsute anteny do E30 na Allegro za 40zł haha no nie mogę ! Jak można tak nisko upaść !
Przychodzi mi na myśl tylko piosenka Budki Suflera ZNOWU W ŻYCIU MI NIE WYSZŁO.... haha
Dajcie spokój chłopakowi ! Doje... mu uwagę w dzienniczku i będzie miał w życiu pozamiatane !
Leżę !
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Ostatnio zmieniony przez MAJSU 2010-03-09, 23:08, w całości zmieniany 2 razy
skoro napisał że zwrotów i negatywów nie przyjmuje, to nie rozumiem w czym problem.
Skąd ją miał to nie powinno nikogo obchodzić, jeśli nie kradziona oczywiście.
Jak kupuje towar uszkodzony to nie mam później pretensji że nie działa lub coś tam, mam świadomość że może to być śmieć nie warty nic.
Trzeba było napisać, mam sprawną antenę do e30
skoro napisał że zwrotów i negatywów nie przyjmuje, to nie rozumiem w czym problem.
Skąd ją miał to nie powinno nikogo obchodzić, jeśli nie kradziona oczywiście.
Jak kupuje towar uszkodzony to nie mam później pretensji że nie działa lub coś tam, mam świadomość że może to być śmieć nie warty nic.
Trzeba było napisać, mam sprawną antenę do e30
Przynajmniej jeden rozumie o co chodzi. Co innego jakbym napisal ze jest sprawna a byla zepsuta, wtedy ok oddaje kase nie ma tematu wina po mojej stronie.
cichecki0511 napisał/a:
chemik211 po części wpisujesz się po stronie kanciarzy, którzy pisząc "towar nie sprawdzony" sprzedają zwykły szajs.
Jeżeli w aukcji piszemy: sprzedaję uszkodzoną antenę do E30 to rzeczywiście kupujący nie może mieć pretensji. Jeżeli sprzedajemy pisząc "nie sprawdzona" to nic nie znaczy i jeżeli okaże się zepsuta to kupujący ma prawo do zwrotu.
Jeżeli w aukcji piszemy: sprzedaję uszkodzoną antenę do E30 to rzeczywiście kupujący nie może mieć pretensji. Jeżeli sprzedajemy pisząc "nie sprawdzona" to nic nie znaczy i jeżeli okaże się zepsuta to kupujący ma prawo do zwrotu.
A jaka ja mam teraz pewnosc ze antena byla dobra gosc zaczol ja rozbierac ciul wi co z nia porobil teraz mam przyjac towar uszkodzony i oddac mu kase?
Ja nikogo nie bronie ale z tego co widze to sprzedajacy ma najmniej do gadania. Kupujacy ma wiecej prawm kupi cos moje to zjebac podmienic i oddac a sprzedajacy jak gdyby nigdy nic ma kase oddac.
To samo jak sprzedal bym silnik ktos by go wyzylowal przez 3 dni prawktycznie do zera po czym odeslal by mi go i powiedzial prosze zwrot kasy.
A jaka ja mam teraz pewnosc ze antena byla dobra gosc zaczol ja rozbierac ciul wi co z nia porobil teraz mam przyjac towar uszkodzony i oddac mu kase?
Ja nikogo nie bronie ale z tego co widze to sprzedajacy ma najmniej do gadania. Kupujacy ma wiecej prawm kupi cos moje to zjebac podmienic i oddac a sprzedajacy jak gdyby nigdy nic ma kase oddac.
To samo jak sprzedal bym silnik ktos by go wyzylowal przez 3 dni prawktycznie do zera po czym odeslal by mi go i powiedzial prosze zwrot kasy.
Trafiłem na Allegro nowy alternator do M20 i zakupiłem bo był w dobrej cenie. Sprzedającego się pytałem czy działa tak, tak na pewno ale mówię niech Pan dla pewności sprawdzi. Zakładam, odpalam, mierzę i lipa altek popsuty. Dzwonię że co jest do h.... Wacława ?! Koleś mówi że nie sprawdził więc powiedziałem że wkładam altek do pudła i odsyłam.
Prosta sprawa.
Trafiłem na Allegro nowy alternator do M20 i zakupiłem bo był w dobrej cenie. Sprzedającego się pytałem czy działa tak, tak na pewno ale mówię niech Pan dla pewności sprawdzi. Zakładam, odpalam, mierzę i lipa altek popsuty. Dzwonię że co jest do h.... Wacława ?! Koleś mówi że nie sprawdził więc powiedziałem że wkładam altek do pudła i odsyłam.
Moze gosc myslal malucha mi odpalilo tz ze dobry hehe
Mi tez moze typ odesalc ta antene przeciez ja mu nie bronie . Zaplaci sobie za przesylke. Skoro nie sprawna wyrzyce ja i po problemie
PRINS, jakbyś napisał: kupiłem ale nie działa to by było ok, ale w aukcji skłamałeś pisząc że antena nie jest sprawdzona. I jeszcze nie możesz się dogadać z "kolegą" z forum. Robisz sobie smród na forum za te kilka marnych groszy. Wszyscy by się w takiej sytuacji wku*wili. No może poza Kruczek
Na szczęście to zależy od woli założyciela tematu a nie od komentujących bo temat jest do wygrania - chemik211 po części wpisujesz się po stronie kanciarzy, którzy pisząc "towar nie sprawdzony" sprzedają zwykły szajs.
Nie stoję po nikogo stronie tylko znam polskie prawo i dlatego wiem że nic mu nie zrobi, kwota poniżej 40zł, gość sprzedawał towar nie sprawdzony i w sądzie powie że to nie jego antena że chłop chciał pewnie mu jego starą wcisnąć a że cena śmieszna nic z tego nie będzie
_________________ Bandyci Mogą Wszystko
[move]Pamiętaj ,ze gaz niszczy silniki ,ale tylko tym ,którzy go nie maja [/move]
Ostatnio zmieniony przez chemik211 2010-03-10, 11:44, w całości zmieniany 1 raz