BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
spalone motroniki
Autor Wiadomo
sanitariusz 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 12 Mar 2010
Skd: Olsztyn
Wysany: 2010-03-24, 14:05   spalone motroniki

witam mam problem poniewaz jak rok jezdzilem i bylo ok tak od pewnego czasu zjaralo mi 3 ecu w srodku az cale auto zadymilo :| masakra od czego to moze byc??? jest to silnik z dwoma ecu czyli na przepustnicy elektronicznej i z sondą m30b35 POMOCY!

chemik211 

Pomg: 9 razy
Doczy: 06 Maj 2007
Skd: KRAKóW
Wysany: 2010-03-24, 14:13   

Przeglądnij wiązkę całą, może gdzieś słaba masa?, ecu od benzyny masz dobre chodzi o nr

[move]Pamiętaj ,ze gaz niszczy silniki ,ale tylko tym ,którzy go nie maja :mrgreen: [/move]

sanitariusz 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 12 Mar 2010
Skd: Olsztyn
Wysany: 2010-03-24, 21:35   

ogolnie bylo tak ze auto zostalo kupione z 3.5 na jednym ecu pozniej zatarl sie walek w glowicy wiec zostala kupiona cala 7 i silnik powedrowal do 3 ale juz przepustnica byla elektroniczna i 2 ecu z 7 powedrowaly do 3 jezdzilo bez problemowo przez pol roku i nagle zjaral sie ecu....wymienilem na taki od 3.0 i jezdzil normalnie nawet lepiej niz ten od 3.5 automat i ten tez sie zjaral dzisiaj,wiec wsadzilem te ktory byl na poczatku przy kupnie e30 3.5 i na tym jedzie owszem ale nie tak jak na innych...otworzylem go z ciekawosci i okazalo sie ze tez jest nadpalony :| ale jezdzi.....co mam robic??obejzalem wiazke niby wszystko ok sprawdzilem ladowanie jest 13.8...jak to wszystko dziala??od czego moze sie palic ecu ??

chemik211 

Pomg: 9 razy
Doczy: 06 Maj 2007
Skd: KRAKóW
Wysany: 2010-03-24, 21:49   

Sprawdź wiązkę tak jak piszę, i jeśli masz to bez automatu to trzeba załorzyć wiązkę taką jak należy, jak coś to mam 2szt ecu od m30b35 z końcówka 179 sprzedam po kosztach bo mi zalega na półce

[move]Pamiętaj ,ze gaz niszczy silniki ,ale tylko tym ,którzy go nie maja :mrgreen: [/move]

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: