Zaznaczyłem kolorkiem coś czego nie mogę zidentyfikować. Co to za tarcza ? Jest na niej "05". Pomysłów jest kilka: ile razy strzeliło mi milion , ilość sztosów . Ale zastanawia mnie od czego to może być.
Drugie zegary jakie mam, które dostałem od gościa który mi sprzedał całe wnętrze:
Mają inną tarcze od poziomu paliwa, oraz obrotomierz do 6tyś. Czy to są zegary od jakiejś sportowej wersji. Dodam że ktoś kto mi je "podarował" miał 1.8 M40, najzwyklejszą w świecie szeroką. Widać że raczej nie są to org zegary od jego samochodu bo jest na nich markerem napisane "E30 2,4D".
Szukałem na googlach, allegro, real oem po p/n ale nic mi nie wyskoczyło, na bmwfans tak samo nic nie mogłem nić znaleźć o tych zegarach. Czy to jakiś wynalazek
w tych drugich zegarach wskaźnik paliwa ma jakgdyby dwie skale
pierwsza jest od norlmalnego zbiornika a druga jest od dodatkowego zbiornika paliwa montowanego w bagażniku
"ten numerek to "coding plug" nr 10 " - co to za ustrojstwo ? Ten coding plug odpowiada wersji silnika, tzn przy zmianie należy zmienić i ten coding plug
_________________ Życie zaczyna się po E30-stce....
zegary do 6 tyś pasują do ety i do diesla(w secie tez mam do 6tys) a wskaznik paliwa jak pisał Miki jest to wskaznik montowny w przypadku gdy mam dodatkowy zbiornik paliwa za kanapą.
coding wystepuje w zegarach vdo(zegary starsze) odpowiada za to czy 4 czy 6 cylindrów w zegarach monometer(nowsze) odpowiada za to popularna gosc kodujaca z przodu zegarów
jest to zbior moich mysli i nie musi to byc prawdą hehe