Tył jest niżej 3,5cm od poprzednich sprężyn, czyli jakieś -75. Na przodzie są sprężyny -60. No i z przodu i z tyłu nowe amory utwardzone, podobno o skróconym skoku, nieporównywalnie bardziej twarde niż b4. Jeszcze całość musi się uklepać, bo po zmianie zrobiłem dopiero jakieś 50km. Z przodu są dystanse 15mm z centrowaniem i dłuższe 15mm śruby, z tyłu są dystanse 5mm i dłuższe o 5mm śruby. Kolejnym krokiem będzie wypuszczenie końcówki wydechu bo zniknęła pod MT. Coraz poważniej rozważam wymianę pieca, na pewno ona nastąpi, ale nie wiem jeszcze kiedy. Myślę, że przyszłej wiosny już moherom berety pospadają.
W międzyczasie kupiłem drugą beemkę, do jazdy na codzień. Na zdjęciu czarnuch ma -40 Weitec'a
Nowy zakup pokażę tutaj, bo jeszcze jest przy nim trochę pracy.
No to może krótka historia jak sedan trafił w moje ręce.
Sprzedałem codziennego wozidupa Swifta i szukałem jakiegoś innego. Przebierałem w Micrach, Sunnych, Uniaczach, Corollach, Cinquakach byle nie BMW bo jedna skarbonka wystarczy. No, ale jak zobaczyłem czarnucha najpierw na allegro, potem na żywo to kluska wymiękła i już jest mój
- BMW e30 316i
- sedan
- kolor: szchwartz
- na przelot nie ma co patrzeć, ale jest: 190.000
- zawias: Weitec -40
- hamulce: brembo/ferodo
- wspomaganie
- klimatyzacja
- brak szyberdachu
- el. lusterka
- el. szyby przód
- centralny zamek
- obc 1
- kiera M-Technic I
- fotele Recaro
- ori alu z nowymi zimówkami i do tego cztery letnie barumy
- halogeny
- radio mp3
- instalacja lpg, butla 50l
- po wymianie wszystkich sworzni, gum i pierdół
- nowy cały wydech
- nowe przewody, świece, filtry
- wymieniony rozrząd, czapka po remoncie, zero klekotu, zero falowania
- nowe wisko
Generalnie jest przy nim trochę pracy, ale to pierdoły.
Po nabiciu klima gdzieś popuszcza.
Cieknie wspomaganie.
Lampy świecą gdzie chcą.
Przedni pas miał kilka przygód.
Najgorsze to nadkole prawe w bagażniku, jest dziura 5cmx5cm, ale to drobiazg.
Recaro kierowcy ma kilka dziur w boczkach od wsiadania.
Przednie błotniki były zdejmowane bo nie mają ori sylikonu, najważniejsze, że podłużnice całe.
Progi na czarno trzeba prysnąć bo są szare.
Jest też trochę parchów, ale to dwa słoneczne dni.
Czerwona idealna Gdzie w Wawie można ją zobaczyć?? Co do czarnej to dobra baza do dalszych modów, na dobrym wypasie Daj przód niżej i koła jak w czerwonej i będzie git