BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pomoc w wyborze E30 czy E34 ???
Autor Wiadomo
SzaryE156 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 07 Kwi 2010
Skd: Białystok
Wysany: 2010-04-07, 11:46   Pomoc w wyborze E30 czy E34 ???

Witam !!

Mam taki mały problemik a mianowicie niewiem które wybrać auto które będzie praktyczniejsze w grę wchodzi E30 Touring tylko i wyłącznie benzyna lub E34 Touring wszystko jedno czy benzyna czy diesel konkretniej chodzi oto czy E34 nie będzie za duże a E30 za małe . Auto ma być do codziennego użytku jazdy po mieście i raz na jakiś czas trasy chodzi oto też żeby wszystko mozan było bez problemu włożyć i wyjąć i nie gimnastykwoać się przy checi przewozu czegoś większego też raz na jakiś czas i czy do normalnego użytku starczy E30 czy lepiej zainwestować w E34 i czy E34 po jakimś czasie nie będzie wydawało się wielkim autobusem a e30 małą imitacją kombi ... ?? ? Prosze o pomoc i jakieś opinie osób użytkujących jedno z aut ... Dodam jeszcze że poprostu nie chodzi o względy estetyczne ponieważ oba auta można pięknie wystylizować ...
Z góry wielkie dzięki ;)
Ostatnio zmieniony przez SzaryE156 2010-04-07, 11:52, w caoci zmieniany 3 razy  

maaaad 

Pomg: 19 razy
Doczy: 28 Gru 2006
Skd: Turek
Wysany: 2010-04-07, 14:00   

E34 :spoko:
E30 jest ciasnawe, zwłaszcza z tyłu. Tylne lampy w w touringu ograniczają otwór ładunkowy. A e34 sporo większe, pakowniejsze, bardziej wygodne, a równocześnie na tyle zwinne, żeby nie mieć większych problemów z poruszaniem się nim po mieście.

SzaryE156 

Wysany: 2010-04-07, 15:26   

Jęsli chodzi o komfort to niestety obce jest mi to pojęcie bo jeśli klasyczne BMW takie jakim jest E34 to tylko i wyłącznie w połaczeniu z glebą i minimalnie z dziesięcioma calami spolerowanego metalu :) Czyli cały czas rozchodzi się o funkcjonalność .
Ostatnio zmieniony przez SzaryE156 2010-04-07, 15:29, w caoci zmieniany 1 raz  

bambus 

Doczy: 26 Sty 2007
Skd: Radom
Wysany: 2010-04-07, 15:34   

miałem e30 w kombi a e34 ma moja siostra rowniez w kombi i powiem tak..ladny trumniak to klasyka i choc juz sprzedalem to teskni mi sie za poczciwa e30...ale jesli chodzi o 34 to na pewno jest bardziej praktyczne i pakowniejsze...w e30 tak naprawde problem jest z przewiezieniem czegos wiekszego...i e34 wcale nie jest za duze :spoko: :D

kafarek 
Master of desaster

Pomg: 14 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: Tczew
Wysany: 2010-04-07, 16:05   

A ja powiem z punktu widzenia posiadacza E34 Touring i E30 Touring jednocześnie :] Na wakacje jeździłem E34 bo pakowniejsze, dostęp do bagażnika bez progu jaki jest w E30. Auto mega wygodne i obszerne.. Jeśli chodzi o wygląd, to odpowiednio zrobione E34 jest 100 razy bardziej agresywniejsze niż zmodowane e30 kombi.. Oba to klasyki, ale praktyczniejsze jest E34. Koszt utrzymania jednakowy.. E34 w dobrym stanie jest łatwiej dostać niż takie samo E30. E34 kombi sprzedałem, rodzina ucierpiała. Zwłaszcza teściowa, która z 2 fotelikami w E30 się już nie mieści. Nie to co w e34.. I znów szukam bety w kombi, większej niż e30..

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2010-04-07, 20:37   

Jeżeli chodzi o łądwoność i funkcjonalność... E34...
po złożeniu tylnej kanapy można:
-awaryjnie spać nie zginając nóg w kolanach
-wchodzi wanna i zamykasz klapę na czas jej transportu.
-spakujesz rodzinę 2+2 bez zastanawiania co zabrać a co zostaje ... "wózek dla dziecka czy Twoja decha i buty"
-przewieziesz uzbrojone 2 x m50...
-etc.

SzaryE156 

Wysany: 2010-04-07, 21:54   

No właśnie auto jest co by nie mówić bardzo duże a Ja podróżuję zazwyczaj Sam i największe rzeczy ajkie przewoże to 42 calowy televizor raz na rok dlatego myślę że ogólnie e34 jest wygodniejsze i praktyczniejsze ale też dla jednej osoby za duże jednak i pozanalizowaniu swoich potrzeb chyba jednak E30 podoła wszystkiemu bez problemu .

venom 

Pomg: 2 razy
Doczy: 22 Sie 2009
Skd: Będzin (sląskie)
Wysany: 2010-04-07, 22:55   

jeśli chodzi o E30 to z racji tego ze auto było robione długo i w czasach wielkich wynalazków motoryzacyjnych to niestety technicy z Niemiec byli zmuszeni robić trochę na sile te wersje aby podołać zmianom na rynku.
Tak jak e30 4x4 tak i touring są zrobione pod rynek niestety. ix musiał powstać bo weszło quattro a touring bo bmw nie miało żadnego kombi. Lampy w touringu to spory problem a poza tym auto jest zwyczajnie małe.
Ja touringa kupiłem dlatego ze akurat się trafił ładny i do tego kombi ma już tarcze i gruba lage co znacznie ułatwia sprawę :)

SzaryE156 

Wysany: 2010-04-07, 23:30   

Ale jest napewno praktyczniejsze niż Sedan i właśnie oto chdozi rozmiarowo bardzo mi pasuje a rzeczy które będę woził bez problemu się zmieszczą . A ogólnie to że lampy zostają to straszna porażka no ale ... Niestety dzisiaj oglądałem kilka 5 er e34 i są dla Mnie o wiele za duże poprostu otak jak gdybym miał wozić codziennie po jednym samochodzie i do tego kupić sobie zwykłą lawetę kupił bym odrazu całą lorę ;) Na tej zasadzie opieram raczej swój wybór i już psotanowiłęm wielkie dzięk izaodpowiedzi itd.itp. teraz pozostało Mi się tylko dowiedzieć o szczegółach swapa z diesla 2.4td na M20B25 :p

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: