BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pościg za motocyklem- niezly kamikaze
Autor Wiadomo
Pablo325i 

Pomg: 3 razy
Doczy: 19 Mar 2007
Skd: Borken DE / Warszawa
Wysany: 2010-04-10, 20:25   Pościg za motocyklem- niezly kamikaze

http://www.youtube.com/wa...feature=related
:shock:

gg 3777982

chemik211 

Pomg: 9 razy
Doczy: 06 Maj 2007
Skd: KRAKóW
Wysany: 2010-04-10, 22:06   

Co ci mogę powiedzieć jechał jakimś słabym sprzętem skoro im nie uciekł albo :cenzura: nie kierowca

[move]Pamiętaj ,ze gaz niszczy silniki ,ale tylko tym ,którzy go nie maja :mrgreen: [/move]

lysy174 
vel. MUMINEK

Pomg: 13 razy
Doczy: 15 Kwi 2007
Skd: Radom
Wysany: 2010-04-11, 00:11   

A ja powiem tyle ze takiemu policjantowi powinni odebrac pozwolenie na wykonywanie zawodu. Nie dosc ze narazil siebie i kolege na smierc to do tego przelatywanie przez przejscia dla pieszych z predkoscia ponad 200km/h to kompletna glupota i narazanie na smierc niewinnych przechodniów nie mowiac juz o jezdzie w terenie zabudowanym ponad 160km/h.

Powinien tylko na tyle dojsc goscia zeby kamera zlapala numery rejestracyjne i odpuscic a nie gonic w ten sposob :!: :!: :!:

Było: E34 520iA rok 1989
.........E30 320i rok 1988
.........E36 318is COUPE '92 mit sperre
.........żona miała Forda Focusa
.........E46 323 rok '98
.........E46 330Xi rok '00
.........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04
.........E46 320D rok '05
.........E46 318i rok '99
.........E46 316i Compact rok '03
.........E46 330xi Touring 2002

Jest: E91 325ix 2008, E46 320Ci 2000
Ostatnio zmieniony przez lysy174 2010-04-11, 00:12, w caoci zmieniany 1 raz  

Grucha Jr 

Pomg: 4 razy
Doczy: 20 Lut 2006
Skd: Warszawa/Raszyn
Wysany: 2010-04-11, 00:24   

Tyle że on chyba nie miał tablicy... Ale moim zdaniem również powinien odpuścić. Jakby go nie gonił to tamten na pewno nie jechał by tak szybko i niebezpiecznie. Wiadomo że koleś stwarzał zagrożenie, ale policjant jeszcze większe. Ciekawe czy miał chociaż bombę na dachu?? Głupota i tyle, ale co tam, policja kupiła nowe, mocne Vectry to trzeba wprubować... :nie:

Bloody 

Pomg: 1 raz
Doczy: 30 Lis 2009
Skd: Sulechów
Wysany: 2010-04-11, 21:28   

A moim zdaniem dobrze zrobili. Takim nie można odpuszczać, bo tylko sie nauczą, że przed policją warto uciekać i następnym razem jak będzie okazja to też będzie wiał...

Jedynie jak patrzę na zachowanie ludzi na drodze to aż żal... Połowa z nich to nawet nie chce zjechać przed radiowozem :|

cichecki0511 

Doczy: 22 Gru 2006
Skd: Poznań
Wysany: 2010-04-11, 22:35   

Też jestem zdania żeby cisnąć za wszelką cenę - tylko wtedy nauczą się że nie są bezkarni bo mogą sobie podgiąć tablicę i bez problemu uciec przed radiowozem.

Pablo325i 

Wysany: 2010-04-11, 23:08   

Moim zdaniem prostsze byloby zmobilizowanie na samym poczatku poscigu calej policji w okolicy i zrobienie blokady. A nie jezdzic jak kamikaze, to nie byla autostrada, a radiowozem nie kierowal kubica, choc nawet on mial juz ciezki wypadek (nie wazne z czyjej winy).
To nie gra komputerowa, zadne vectry czy inne zabawki policji nie zapewnia odpowiedniej sterownosci powyzej 200km/h, polska policja nie ma lamborgini, w prawdziwym zyciu nie mozna wcisnac RESTART po skasowaniu auta.
Tym psom mogl ktos zajechac droge majac male dzieci w samochodzie bo tak smigali ze mozna bylo nie dostrzec ich w pore!!
Glupota!!! Wiecej pozytku byloby z uzycia radia.
Mieli farta bo gosciu mial marne motor albo nie cisnal do konca

[ Dodano: 2010-04-11, 23:43 ]
Ten glupek na motorze mogl zabic w 90% przypadkow tylko siebie, za to psy mogly zabic piecioosobowa rodzine w tico, gonili go jakby 30osob nozem zabil!!!

Prywatnie jezdza jakims padlem to sluzbowa fura musza z siebie bohaterow robic :x :x :x :x :x :x :x :x :x

Mi kiedys zajechal droge idiota, wjezdzajac na lewy pas na trzypasmowce z 70km/h, ja jechalem 220km/h. Fura poszla pod szlifierke a ja sie ciesze ze zyje. Uderzylem w barierke omijajac glaba, jechalem sam, nikomu nic nie zrobilem.
Uwazam ze ci policjanci zawdzieczaja swoje zycie i innych tylko szczesciu!!! Przeciez w kazdej chwili mogli w kogos uderzyc matoly :evil:
Ja nie wyprzedzam na jednopasmowce przy predkosci 220km/h (2min50s poscigu)
siano we lbie :|

gg 3777982
Ostatnio zmieniony przez Pablo325i 2010-04-11, 23:16, w caoci zmieniany 2 razy  

Cypisek 
inż. Żuljan

Pomg: 97 razy
Doczy: 14 Maj 2006
Skd: Lublin
Wysany: 2010-04-12, 06:50   

Aleście kotleta odgrzali, to było 4 lata temu. Policjant został okrzyknięty bohaterem, był nawet o nim odcinek uwagi czy czegoś podobnego na TVN. Dobrze że go złapali, chociażby dla przykładu....

E30 + E91

kazik 

Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Wieluń
Wysany: 2010-04-13, 12:17   

Większość kierowców zauważyła ich dopiero jak zostali wyprzedzeni. Ciekawe czy mieli chociaż koguta na dachu? Zresztą jak ktoś przechodzi obok z różnicą prędkości 120-150km/h to nawet koguta nie widać i nie słychać.
Zajebiście bo złapali 16-17latka bez prawka :prosze: :prosze: .Teraz rodzice zapłacą całe 500zł mandatu :brawo: Ciekawe tylko co by było gdyby ten gówniarz (albo domorosły kubica i rambo w jednym z radiowozu) spanikował i wpakował się na czołówkę w jakieś tiko z matką i 4 małych dzieci albo potrącił kogoś z waszych bliskich? Warto dla 500 zł narażać czyjeś życie?

cichecki0511 

Wysany: 2010-04-13, 21:26   

kazik napisa/a:
Warto dla 500 zł narażać czyjeś życie?

Zadaj to pytanie temu debilowi na motocyklu, który uciekał, bo to n był sprawcą tego zamieszania.

kazik 

Wysany: 2010-04-13, 23:34   

Ten debil to ma pewnie swoje i czyjeś życie głęboko gdzieś- ja swoje szanuje i dla mnie debilami są również ci policjanci bo zamiast stać na straży porządku narazili nie tylko siebie ale i postronne nic nie winne osoby.

Grucha Jr 

Wysany: 2010-04-14, 08:31   

kazik napisa/a:
Ten debil to ma pewnie swoje i czyjeś życie głęboko gdzieś- ja swoje szanuje i dla mnie debilami są również ci policjanci bo zamiast stać na straży porządku narazili nie tylko siebie ale i postronne nic nie winne osoby.

Zgadzam się :spoko: Jakby kolesia nie gonili, to by nie uciekał... Wystarczyło powiadomić więcej patroli i prędzej czy później by go zatrzymali nie narażając przy okazji tak wielu osób...

chemik211 

Wysany: 2010-04-14, 14:43   

Grucha Jr napisa/a:
kazik napisa/a:

Zgadzam się :spoko: Jakby kolesia nie gonili, to by nie uciekał... Wystarczyło powiadomić więcej patroli i prędzej czy później by go zatrzymali nie narażając przy okazji tak wielu osób...

Powiem tak była możliwość ucieczki spokojnie, jak dla mnie albo słaby kierowca albo bardzo słaby motor, ale patrząc po filmiku to kierowca słaby

[move]Pamiętaj ,ze gaz niszczy silniki ,ale tylko tym ,którzy go nie maja :mrgreen: [/move]

Pablo325i 

Wysany: 2010-04-14, 14:56   

uciekinier na90% nic nikomu by nie zrobil, sam by sie zabil!!! przewrocil lub polecial w krajobraz, albo wpasowal komus w bagaznik.
jak napisal Grucha Jr i ja, wystarczylo dac info innym policjantom i by go zgarneli blokujac droge.
Poscig na jednopasmowce z takimi predkosciami to oznaka GLUPOTY I BRAKU WYOBRAZNI, policjant pewnie myslal ze jak sie nie zabil tzn jest wspanialym rajdowcem, a śp Bublewicz (wielokrotny mistrz Polski) zabil sie na drzewie, choc na pewno byl lepiej przygotowany do tak szalonej jazdy

gg 3777982
Ostatnio zmieniony przez Pablo325i 2010-04-14, 14:58, w caoci zmieniany 3 razy  

cichecki0511 

Wysany: 2010-04-14, 22:02   

Rozumiem, że bronicie małolata na motocyklu uciekającego przed policją, bo co, bo to swój, ziomal czy jak - brawo.

Grucha Jr napisa/a:
Zgadzam się :spoko: Jakby kolesia nie gonili, to by nie uciekał

A czemu go gonili, bo zap..... pewnie jak dziki :x idąc tym tokiem rozumowania jak będę uciekał samochodem to też będziecie winić policję bo mnie gonili ?? ? Ja pier... szkoda słów.

kazik 

Wysany: 2010-04-14, 23:09   

cichecki0511 - ani nie ziomal ani nie swój a na pewno go nie bronie. Gdybym mógł decydować to takim jak on dawał bym dożywotni zakaz prowadzenia nawet taczki i z 5tys godzin prac użyteczno-społecznych.
Gdyby kary za ucieczkę przed policją były naprawdę wysokie to podejrzewam że nikt by nie ryzykował a tak banda idiotów może narażać nasze życie za 500zl mandatu który i tak nic gówniarza nie nauczy bo zapłacą go pewnie rodzice szczyla.
Poza tym po filmie widać że niedoświadczony użytkownik motocykla i w terenie którego nie zna. Dla mnie debilizmem jest ganianie czegoś co przeciśnie się w większości korków, ma 3s do 100km/h a 200km/h robi gdy kierowca kierowca policyjnej vectry ogląda 80km/h. Po prostu policja tym razem miała farta nic więcej.

Bloody 

Doczy: 30 Lis 2009
Skd: Sulechów
Wysany: 2010-04-14, 23:31   

kazik napisa/a:
Gdyby kary za ucieczkę przed policją były naprawdę wysokie to podejrzewam że nikt by nie ryzykował a tak banda idiotów może narażać nasze życie za 500zl mandatu który i tak nic gówniarza nie nauczy bo zapłacą go pewnie rodzice szczyla.

Tyle, że mogą mu wbić "spowodowanie zagrożenia katastrofy w ruchu lądowym" tak jak to zrobili pewnemu kierowcy Porsche po jego próbie ucieczki i wtedy się na 500zł nie skończy ;)
Ostatnio zmieniony przez Bloody 2010-04-14, 23:32, w caoci zmieniany 1 raz  

MaxxxS 

Pomg: 8 razy
Doczy: 24 Lip 2009
Skd: Warszawa
Wysany: 2010-04-15, 00:28   

Partyzant... a policjant nawet lepszy partyzant bo w przypadku dzwona narobilby gorszej szkody niz motocykl wiec moim zdaniem nie powinni tak cisnac za nim, stwarzali wieksze zagrożenie- no ale coz Polska to nie "dziki zachód" nad naszymi głowami nie kłebia sie helikoptery.
Nawet gdyby mu odpuscili i zorganicowali jakas blokade to patrzac po okolicy po jakiej uciekal policji wystarczylo by inteligencji najwyzej na blokade tego typu- http://www.youtube.com/watch?v=Oxb4JhXesiI

Grucha Jr 

Wysany: 2010-04-15, 08:54   

cichecki0511 napisa/a:
Rozumiem, że bronicie małolata na motocyklu uciekającego przed policją, bo co, bo to swój, ziomal czy jak - brawo.

Grucha Jr napisa/a:
Zgadzam się :spoko: Jakby kolesia nie gonili, to by nie uciekał

A czemu go gonili, bo zap..... pewnie jak dziki :x idąc tym tokiem rozumowania jak będę uciekał samochodem to też będziecie winić policję bo mnie gonili ?? ? Ja pier... szkoda słów.

Nikogo nie bronię! Po prostu wydaje mi się że był lepszy sposób na zatrzymanie tego delikwenta niż zapier.... za nim na złamanie karku i narażanie niewinnych ludzi... Szczęście że skończyło się jak się skończyło, mogło dużo gorzej...

Pablo325i 

Wysany: 2010-04-15, 09:42   

Teoretycznie poscig byl bez sensu z powody roznicy osiagow samochodu i motocykla!!!
Udalo sie go zlapac bo motor byl marny lub raczej jego kierowca.
Oczywiscie piratow trzeba lapac :!: ale z drugiej strony prawie nikt majac M20B25 czy M50B25, M52B28 lub M-powera nie jezdzi w zabudowanym do 50km/h na trojce, czy na dwupasmowce z pasem zieleni 100km/h. Tak samo jak kierowcy innych samochodw ktorzy na "katowickiej" mnie wyprzedzaja, bo mi akurat szkoda benzyny na tej trasie z duza iloscia fotoradarow i policji z suszarkami.
Jakos nie wierze bysmy uzywali calego zakresu obrotow silnika tylko na torach wyscigowych czy lotniskach, w warszawie mamy 50km/h i NIKT tyle nie jedzie.
Mi zabrali prawko za punkty, ktore juz zdalem, choc przez ponad 7lat za kolkiem nie uderzylem zadnego auta lub pieszego, bo to dla mnie priorytet. Oczywiscie ktos moze powiedziec ze jestem piratem i mam farta, choc dla mnie jazda 127km/h przy idiotycznie postawionym ograniczeniu 60km/h nie jest piractwem drogowym.

Mozna cisnac tylko z glowa, na pewno nie na dwukierunkowej jednopasmowce, poniewaz gdy no poboczu bedzie sobie jechal rowerek to samochod jadacy z naprzeciwka nie zjedzie pedzacemu autu, nawet jak to bedzie radiowoz.

Samochod w warunkach panujacych na drodze jak z filmiku zlapali by w minute jakos!!!
Temat nazwalem "Pościg za motocyklem- niezly kamikaze", chodzilo mi o kierowce motocykla, ale nie wiem dlaczego policja tez jechala na zlamanie karku. Byla to glupota zrobiona w dobrym celu, za duze ryzyko.
Kierowca motoru mogl sie zabic tamtego dnia lub nastepnego smigajac jeszcze szybciej ze zlosci za mandat, i tak by mi go bylo szkoda, bo jakby dorosl moglby zmadrzec i jezdzic normalnie... Glupi ale czlowiek.

Rzadko sie trafia chyba informacja: "kierowca motocykla zabil....." raczej- " kierowca motocykla zginal...."

gg 3777982
Ostatnio zmieniony przez Pablo325i 2010-04-15, 09:54, w caoci zmieniany 4 razy  

Sobek 
german style

Pomg: 6 razy
Doczy: 17 Wrz 2005
Skd: PZL, Wernhout
Wysany: 2010-04-15, 09:58   

zaloze sie ze nikt nie jezdzi przepisowo...
motocyklem pewnie dal by spokoj gdyby policja nie zaczela poscigu...
wiadomo jak to jezdzi sie motocyklem...
nawet niechce ci sie patrzec na licznik a juz jedziesz 100!

chemik211 

Wysany: 2010-04-15, 10:05   

Sobek napisa/a:
zaloze sie ze nikt nie jezdzi przepisowo...
motocyklem pewnie dal by spokoj gdyby policja nie zaczela poscigu...
wiadomo jak to jezdzi sie motocyklem...
nawet niechce ci sie patrzec na licznik a juz jedziesz 100!

Tu masz rację na takiej r1 na 1-biegu masz jak idziesz na ogniu jakieś 160-170km zależy od zębatek jak masz zrobione,więc na motorze jechać przepisowo jest bardzo ciężko

Kosa 

Pomg: 13 razy
Doczy: 01 Mar 2005
Skd: DDZ
Wysany: 2010-04-15, 10:10   

http://www.youtube.com/watch?v=OHzq2dfFkAU :D

kazik 

Wysany: 2010-04-15, 12:52   

Tu http://www.snotr.com/video/3792 filmik co potrafi w miarę doświadczony kierowca i motocykl jakich pełno na drogach.
Pablo- złapali chłopaka bo mieli farta że nie znal terenu i wpakował się w ślepa uliczkę inaczej pewnie ganiali by się do braku paliwa lub dzwona.Poza tym widać że chłopak dopiero zaczyna przygodę z moto i jest "mistrzem prostej" .
Zwykła MZ czy Jawa ma niestety 2 razy lepsze odejście od policyjnych Vectr czy mondeo wiec w mieście lub przy dużym natężeniu ruchu porostu nie ma porównania.
MaxxxS - aż mnie ciarki przeszły- w sierpniu wyjechała mi laska z podporządkowanej. Efekt-o mało nie straciłem nogi a moja narzeczona nie skręciła karku. Wszystko to przy prędkości około 40km/h. Gdybym gnał jak na którymś z tych filmików pewnie teraz by mnie robaki gryzły.
chemik211- czemu ciężko? Gaz to nie przełącznik ON OFF- da się go dozować z odpowiednim umiarem wystarczy trochę oleju w głowie i wyobraźni ile będą lecieć nasze zwłoki po asfalcie jeśli wpadniemy chociażby na głupiego psa czy kota.

chemik211 

Wysany: 2010-04-15, 17:35   

kazik Tylko pojedź jakąś r1 czy 954 60km/h szkoda motoru, wiadomo że można ale to już nie ma zabawy, do jazdy takiej to jakiś choper

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: