BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Przewody zapłonowe M20
Autor Wiadomo
Świesta 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 27 Pa 2009
Skd: KRK/TBG
Wysany: 2010-04-25, 22:38   Przewody zapłonowe M20

muszę wymienić takowe przewody pytanie jakie kupić ? Jako że mam deczko ograniczony budżet dobrze by było gdyby były najtańsze, a może ktoś ma na sprzedaż albo zna sklep z tanimi ale dobrymi przewodami firma sentech i kager odpada.
NGK i Bremi(350-450zł) są deczko drogie jak na mój portfel biorąc pod uwagę fakt że w tym miesiącu maluje auto i wymieniam parę nie najtańszych elementów ;/

kolejne pytanie czy jeśli posiadam przewody z czujnikiem to rzecz jasna nie podejdą takowe bez niego ? (pytam tak z ciekawości)
Ostatnio zmieniony przez Świesta 2010-04-25, 23:01, w caoci zmieniany 2 razy  

Piotrek325 
maniak

Pomg: 6 razy
Doczy: 24 Sty 2009
Skd: Warszawa
Wysany: 2010-04-26, 01:10   

podejdą, a czujnik można przełożyć tak BTW, a czemu sentech odpada (to zla marka?) ja chyba mam tej firmy.

Świesta 

Wysany: 2010-04-26, 10:24   

kupiłem takowej firmy i są o kilometr za długie :P a poza tym już są do wymiany

chemik211 

Pomg: 9 razy
Doczy: 06 Maj 2007
Skd: KRAKóW
Wysany: 2010-04-26, 11:49   

Kolego albo dobrze albo tanio, na tym nie można oszczędzać, proponuje Bremi-Beru albo bosch,

[move]Pamiętaj ,ze gaz niszczy silniki ,ale tylko tym ,którzy go nie maja :mrgreen: [/move]

Świesta 

Wysany: 2010-04-26, 12:11   

chemik211 napisa/a:
Kolego albo dobrze albo tanio, na tym nie można oszczędzać, proponuje Bremi-Beru albo bosch,

nowości mi nie napisałeś :P
Skoro je proponujesz to gdzie je tanio dorwę ?

chemik211 

Wysany: 2010-04-26, 12:47   

Czasem na allegro gość z łodzi ma tanio bremi lub we focie bosch tylko trzeba na warsztat jakiś kupować albo mieć znajomego :D ,

[move]Pamiętaj ,ze gaz niszczy silniki ,ale tylko tym ,którzy go nie maja :mrgreen: [/move]

Świesta 

Wysany: 2010-04-26, 14:01   

chemik211 napisa/a:
we focie

a co to ? i gdzie to ? :?:

chemik211 

Wysany: 2010-04-26, 14:19   

Fota hurtownia, w Krk mieści się na , ul.przewóz i na al.29listopada

Świesta 

Wysany: 2010-04-26, 15:11   

chemik211 napisa/a:

Podziękował (jutro ruszę z tematem)

jeśli chodzi o firmę co w takim razie powiecie na temat NGK, Bosh, Bremi, Beru może Champion ? auto będzie jeździć na kapuście wiec wskazane są dobre kable skłonny jestem do tych NGK idzie je nawet dorwać poniżej 300 zł (jebaj.pl) z tym że są bez tego czujnika.
Pytanie zatem do Piotrka325 jak ty to założyłeś ? Z tych kabli sentech kapturek na świece schodzi w miarę nieźle, za to ze starych bremi nawet nie drgnie, zawsze je można rozprawiczyć, ale co? kupie nowe bez niego i na węzełek zamontuje ?

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2010-04-26, 16:32   

Świesta napisa/a:
chemik211 napisa/a:

Podziękował (jutro ruszę z tematem)

jeśli chodzi o firmę co w takim razie powiecie na temat NGK, Bosh, Bremi, Beru może Champion ? auto będzie jeździć na kapuście wiec wskazane są dobre kable skłonny jestem do tych NGK idzie je nawet dorwać poniżej 300 zł (jebaj.pl) z tym że są bez tego czujnika.
Pytanie zatem do Piotrka325 jak ty to założyłeś ? Z tych kabli sentech kapturek na świece schodzi w miarę nieźle, za to ze starych bremi nawet nie drgnie, zawsze je można rozprawiczyć, ale co? kupie nowe bez niego i na węzełek zamontuje ?

Szukaj Bremi bo to są te same kable który szły na ory montaż z czujnikiem, osłonką na cewkę itd.

chemik211 

Wysany: 2010-04-26, 19:47   

bosch też ma czujnik i nawet z tego co wiem osłonę, co do ngk normalnie przekładasz, jedna fajka jest odkręcana nie ma z tym problemu,jak coś to mogę pomóc

panrkacy 

Doczy: 16 Lip 2008
Skd: Wrocław
Wysany: 2010-04-27, 08:59   

czujnik jest potrzebny tylko do diagnostyki silnika, bez tego silnik pracuje normalnie i poprawnie.
Pozatym jak ktoś bardzo chce może go przełożyć.

Ja u siebie kupiłem za 130pln komplet nowych kabli Sentech i nie narzekałem na nie, silnik pracował równo, ładnie się wkręcał i o niebo lepiej chodził niż na starych ori kablach.

chemik211 

Wysany: 2010-04-27, 09:21   

Czujnik jest potrzebny żeby komp wiedział kiedy jest iskra, przez co w tedy jest wtrysk półsekwencyjny jeśli nie masz tego czujnika komputer pracuje w trybie wtrysku fuulgrupowego,więc nie pisz bzdur że jest nie potrzebny

kicker314 

Doczy: 21 Pa 2009
Skd: Radom
Wysany: 2010-04-27, 23:17   

ale przecież ten czujnik jest potrzebny do obrotomierza! bez tego nie będzie działał obrotomierz i ekonomizer! :tak:

kazik 

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Wieluń
Wysany: 2010-04-28, 08:08   

W d... można se wsadzić NGK, jamory,sentechy i tym podobne wynalazki. Przerabiałem temat u siebie 2 razy i u kilku znajomych- albo oryginał bremi bo boscha nie polecam bo podróbek pełno albo szukać jakiś używek w dobrym stanie. No chyba że nie jeździsz autem podczas deszczu i lubisz gdy czasem cię prąd pierdolnie gdy dotkniesz się przewodów.
Ja do siebie z 4 kompletów ori kabli poskładałem jeden i skończyły się problemy. Jak chcesz to kilkoma przewodami cię mogę poratować-PW

ogolny 
SEX AMBULANCE

Pomg: 8 razy
Doczy: 16 Sty 2006
Skd: KRA
Wysany: 2010-04-28, 08:23   

Polecam Powertec

chemik211 

Wysany: 2010-04-28, 11:09   

NGK miałem i polecam nigdy nie miałem problemów tak samo z boscha przewodami nic się nie działo, wszystko zależy od portfela , Bremi też czasem są podróby więc loteria

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: