BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Falowanie obrotów przy jeździe, gwałtowne!
Autor Wiadomo
Jawor
[Usunity]

Wysany: 2005-03-16, 18:00   Falowanie obrotów przy jeździe, gwałtowne!

Witam!
Widze ze wsród was mozna szukać pomocy więc pytam!
Moj problem przedstawia sie nastepująco...silnik m20 2,3l...przy płynnej jezdzie np. 120km/h, silnik potrafi zacząć skakać obrotami...gwałtownie traci moc, potem ją odzyskuje...potrafi czasem zgasnąc, albo zwolnić falowac obotami i nie zgasnąć. Dzieje sie tak przy płynnej jezdzie bez dodawania gwałtownie gazu..ale takze podczas zwykłej jazdy ulicznej...ale w tym przypadku dzieje sie to żadko. Czy to moze być wina tylko i wyłącznie świec..czy to cos poważniejszego. Prosze o rady..nie chce zostac oszukany przez żadnego mechanika, dlatego pytam sie Was jako pierwszych. Jesli bedzie poterzeba innych danych to podam. Dodam ze moje 2,3 jezdzi na Motronicu.

sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2005-03-16, 18:43   

nie wiem dokladnie jak to wyglada u ciebie ale u mnie jest podobnie od kilku dni sprawdz czy te falowania i utrata mocy nie zbiega sie przypadkiem z wjechaniem w wieksza wode (jest teraz wlasciwie wszedzie) u mnie to jest wlasnie to a konkretnie kable zalalo mi ostatnio kable w okolicach kopolki do takiego stopnie ze fura stanela i niechciala odpalic po zdjeciu wody z przewodow szmatka odpalil jakgdyby nic sie nie stalo

była E30 320i coupe

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2005-03-16, 23:53   

albo może coś nie kontaktuje? ja tak mam czasem ale u mnie to wina przepływki... ścieżki już się wytarły i niedokładnie podaje... albo kopułka np. rozkręć i przeczyść...

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: