BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
E30 tylna belka -luz po wymianie poduszek
Autor Wiadomo
Jancza 

Pomg: 2 razy
Doczy: 24 Cze 2008
Skd: Piła
Wysany: 2010-05-09, 18:17   E30 tylna belka -luz po wymianie poduszek

Witam
Jakiś czas temu dałem znajomemu mechanikowi aby wymienił mi poduszki tylnej belki bo sam nie miałem możliwości tego zrobić a inna sprawa, że nigdy tego nie robiłem i tutaj pojawia się moje pytanie ponieważ poduszki wymienione i kiedy wjeżdżałem na dziury słychać stukanie, wczoraj pojechałem na przegląd, auto zostało podniesione na podnośniku i kiedy pchałem belkę od spodu auta w górę to widziałem, że się lekko podnosi w gniazdach przy progach, że ma luz wystarczający aby pukać. Kolejnym krokiem była próba ruszenia z miejsca na tym podnośniku (puszczanie i momentalne wciskanie sprzęgła symulując start) i wtedy też było widać, że belka ma luz.
Moje pytanie co może być tego powodem? Czy to możliwe, że te dolne śruby są za słabo dokręcone (patrząc na konstrukcje tego gniazda mocowanego do progu) ?
Jest to jeden z niewielu elementów w E30 którego akurat nie poznałem dlatego pytam.
Będę wdzięczny za pomoc, podpowiedzi.

sanitariusz 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 12 Mar 2010
Skd: Olsztyn
Wysany: 2010-05-09, 19:00   

mam ten sam problem po wymianie gumek na poliuretan tez puka i nie wiem co na to poradzic:/

seba19862 

Doczy: 11 Lis 2008
Skd: Gołdap
Wysany: 2010-05-09, 19:28   

ja bym sprawdzil te sruby jak byles na podnosniku niewiem jakie jest zawieszenie w e30 ale w e36 reguluje sie przy progu jeszcze zbierznosc jak beda nie dokrecone to bedzie po geometri w pasacie mialem przypadek ze koles nie dokrecil tylejek i przyjechal klijent ze cos stuka i nie bylo widac gdzie ale odruchem sprawdzilem sruby i wyszlo ze jedna tulejka jest nie dokrecona po dokreceniu wszystko ucichlo

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: