Wysany: 2010-05-13, 01:00 [E30] jaki dyfer, u kogo, do 327i ??
użyłem opcji szukaj jednak nic ciekawego nie wyskoczyło jeżeli ktoś zna temat proszę o linka, a jeżeli nie, to o jakieś podpowiedzi
silnik: dół 2,7 eta, góra 2,5 (w planach ostrzejszy wałek, zmiana programu i parę innych)
skrzynia: 2,0
dyfer: ten który był okazał się sporo "za krótki" prawdopodobnie siedzi teraz jakieś 4,10
na jakiś sensownych obrotach do 4 tys.
I bieg 30km/h
II bieg 60km/h
III bieg 90km/h
IV bieg 120km/h
V bieg V-max 150km/h
powyżej 4 tys. ciężko mu się dalej kręcić mimo, że na postoju wkręca się super do końca..
co prawda jeżeli ktoś potrafi machać lewarkiem to można niezłe wyniki osiągnąć jednak na dłuższą metę trochę męczące..
co zmienić?
chciałbym jakiś dyferek do jazdy na co dzień ale i polatania bokami.. myślę o zakupie oryginalnego 3,10-3,45 duża głowa z fabryczną szperą 25% i oddanie do renowacji i zwiększenia zacisku na jakieś 45% do forumowego spec'a od dyfrów.. i tutaj proszę o przypomnienie nick'a tego osobnika
czy ten plan ma sens i rozwiąże obecne "problemy" i spełni moje oczekiwania??
_________________ Sex jest jak BMW... Radość z jazdy...
myślę o zakupie oryginalnego 3,10-3,45 duża głowa z fabryczną szperą 25% i oddanie do renowacji i zwiększenia zacisku na jakieś 45% do forumowego spec'a od dyfrów.. i tutaj proszę o przypomnienie nick'a tego osobnika
Ja jeżdżę na Ecie z osprzętem 2.0 ,skrzynia 2.0, dyfer3.64S, i na 3 do 150km dochodzi . max jaki jechałem to 190km i czułem że jeszcze pójdzie.
Na V biegu całkiem nieźle daje rade od 100 , ale do wyprzedzania zbijać trzeba bieg.