Witam chciałbym spytać o możliwość przerobienia elektronicznej przepustnicy w silniku 2.8 M52 B28 na przepustnicę mechaniczną zwykłą na linkę jak w silniku np. M50. Czy jest to do zrobienia i od czego należy zacząć, może są jakieś gotowe schematy potrzebne do tej operacji?
[ Dodano: 2010-05-17, 23:58 ]
Sorki za wprowadzenie błędów, postaram się poprawić (nie wiem czy mi się uda), chodzi mi o system w M52B28, tam jest dodatkowa przepustnica odpowiedzialna (tak mi się obiło o uszy) za ASC+TC. Czy odłączenie tego całkowicie nie spowoduje powstania jakiś trybów awaryjnych w sterowniku. Jak ewentualnie tego dokonać?
Może ktoś wie jakie przepustnice występują w silniku 2.8 z podwójnym vanosem?
Ostatnio zmieniony przez aron20000 2010-05-17, 23:59, w caoci zmieniany 1 raz
Czy odłączenie tego całkowicie nie spowoduje powstania jakiś trybów awaryjnych w sterowniku. Jak ewentualnie tego dokonać?
W M52b20 ojca przepustnica od asc się zawiesiła, układ przestał działać, wyświetliła się kontrolka sygnalizująca jego wyłączenie, ale silnik pracował normalnie (czyli osiągał pełną moc, nie pił więcej niż powinien).
Dzięki wielkie za cenne informacje.
Więc po tym co napisałeś można wywnioskować, że ASC nie działa za pośrednictwem komputera od silnika, tylko posiada oddzielny komputer do tego układu. Albo jest sterowany z komputera silnika, tylko nie wpływa aż tak na jego pracę, żeby powodować tryb awaryjny.
Chciałem sie wszystkiego dopytać ponieważ jestem na etapie szukania silnika do przekładki w E30-stce i chciałbym zamontować właśnie 2.8 M52.
Ostatnio zmieniony przez aron20000 2010-05-18, 21:39, w caoci zmieniany 1 raz