Witam!
Od pewnego czasu rozgladalem sie za jakims autkiem bo moim e36 coupe jezdzi teraz narzeczona.Generalnie szukalem jakiejs 330ci ale wpadlo mi w rece cos takiego jak
Alpina B10 3.3 saloon (czyli sedan ) nr 065 z 99r w najlepszej konfiguracji czyli kolor alpinablau i silver dekor czyli srebrne paski wokoło, z czarna skora..
Troche danych:
oznaczenie silnika: E4/5
poj.: 3300cm3 6cyl.
moc: 280KM
moment: 335Nm
0-100: 6.3s
v max: 262km/h
fele 18" Alpina classic 235/40 i 265/35
poliftowe ksenony
VIN: WAPBA33L09FE45065
zdjecia robione spontanicznie srednim sprzetem
zapomnialem zrobic foty najwazniejszej rzeczy czyli tabliczki znamionowej ale to wkrotce
w planach: skompletowac paski na dokladke, duza navi bo to dvd alpine to tam srednio pasuje a tak to zostawic w oryginale i dbac..
pozdrawiam fil
UUU ostro.Chyle czoła. Bardzo ladna alpinka.Dbaj o nia bo naprawde widac ze orginal.Powiedz jak motor sie sprawuje bo jestem ciekaw.
motor jak dla mnie sprawuje sie rewelacyjnie..szczegolnie po przesiadce z 320i;)
ale charakterystyka tego silnika srednio pasuje do 5er,elastyczne niby to jest ale dopiero 3.5 4tys zaczyna rzeczywiscie jezdzic i tak do 7tys:)..nie dziwie sie ze wiekszosc b10 w e39 to v8. ja jednak szybszego auta nie mialem i mi to baaardzo pasuje,no i ten dziek tez cos w sobie ma,to nie takie czyste R6, moze to przez ten alpinowski wydech...sam niewiem, caly czas rozkminiam to auto.
Gratuluje pięknego zakupu kolor też jest odpowiedni !
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Bardzo ładna alpina Szkoda nią jeździć na codzień. Tylko osobiście wstawił bym schadow line zamiast tych chromów ale to kwestia gustu. Mam pytanko ile ona waży? zerknąłbyś do briefu.
Pozdrawiam
Prosze nie pokazuj takich detali jak tabliczka alpiny bo jak to widze to po klejnotach mi sie leje .Lubie widziec pelna orginana Alpine.I ten kolor ,poprostu cud techniki.Jakos ten nowe alpiny mnie nie jaraja ,za malo chyba detali maja z podpisem alpina. .Jestem ciekaw czy SZPERE masz 25% czy 40% ? bo od kazdego cos innego slysze.A tak na marginesie to nie katuj jej bo jak sobie pomysle ze wystrzeli ci uszczelka pod głowice a to jest 3.3 to tylko Pisemko do Alpinki bedziesz musial napisac czy maja taka.... sorry ze taki dziwny temat mnie sie trzema ale mam bzika na punkcie alpiny
_________________ Zycie zaczyna sie po e30 )
BMW E21 323i Alpina C1 '81
BMW E28 524td '84
BMW E21 323i oryginal[/b]
Jestem ciekaw czy SZPERE masz 25% czy 40% ? bo od kazdego cos innego slysze.
wydaje mi sie ze tu nie bedzie wogole bo albo musieli by wsadzic most z m5 albo sami cos skonstuowac a chyba takich rzeczy nie robili..musze ten alpinowski vin jakos rozkodowac, chyba trza bedzie sie z Alpina skontaktowac..
blue napisa/a:
A tak na marginesie to nie katuj jej bo jak sobie pomysle ze wystrzeli ci uszczelka pod głowice a to jest 3.3 to tylko Pisemko do Alpinki bedziesz musial napisac czy maja taka....
Powiec mi tylko czy ona na tych poliftowych lampach wyszła z fabryki, bo powiem szczerze że troche mnie to dziwi tym bardziej że pisałeś że są xenony a wewnątrz jest regulacja wysokości świateł.
"poliftowy ksenon" to taki moj skrot myslowy do tego iz reflektory poliftowe wstawil poprzedni wlasciciel..mi sie to akurat podoba choc sam bym ja zostawil tak jak opuscila manufakture.
to jest manual ofkorz? bo akurat TA fotka nie ładuje mi się do końca FIL kiedy jedziemy się przejechać? na zlocie BMW-manii oczywiście będziesz? ;> btw. GRATULACJE nabytku pięknego rarytasu!! oby teraz cena tylko rosła
_________________ Sex jest jak BMW... Radość z jazdy...
Ostatnio zmieniony przez ahir 2010-05-25, 11:47, w caoci zmieniany 2 razy
tak kolego to manual..odnosnie zlotu w katowicach to bede robil wszystko zeby sie pojawic wtedy zapraszam na poklad ..niestety mam nieprzewidywalna robote i do konca niewiem jak to bedzie