BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
duży problem z temperatura wody prosze o rady
Autor Wiadomo
SoRaJa327 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 18 Wrz 2008
Skd: Tarnów
Wysany: 2010-07-01, 12:17   duży problem z temperatura wody prosze o rady

witam jestem posiadaczem bmw e30 325e problem polega na tym ze wskazówka wchodzi na czerwone pole wymieniałem już 3 razy visco czyściłem chłodnice nowy termostat uszczelka pod głowicą i nic tak to wygląda ze gdy skazówka jest prawie na czerwonym polu węże nie są aż takie gorące zęby wodę gotowało ale co jest dziwne to chłodnica jest zawsze chłodniejsza od węży po zwiększeniu obrotów nic zero reakcji temperatura nie spada visco nie załącza sie gdy zgaszę silnik i poczekam chwile i odpalę visco włącza sie ale tylko przez chwile ładnie spada tepmperatura ale pozniej jest to samo nie wiem co robic czy nowa cłodnice kupic ?? ????????????????????? a jeszcze jedno stosowałem wasze rady co opisujecie na forum i nic nie pomaga z tym bimetalem odpowietrzenie i nic wiec nie jest za ciekawie :( bardzo prosze o pomoc :help:
Ostatnio zmieniony przez SoRaJa327 2010-07-01, 22:02, w caoci zmieniany 3 razy  

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2010-07-01, 14:30   Re: duży problem z temperatura wody prosze o rady

SoRaJa327 napisa/a:
witam jestem posiadaczem bmw e30 325e problem polega na ty ze skazówka wchodzi na czerwone pole wymieniałem już 3 razy visco czyściłem chłodnice nowy termostat uszczelka pod głowicą i nic tak to wygląda ze gdy skazów jest prawie na czerwonym polu węzę nie są aż takie gorące zęby wodę gotowało ale co jest dziwne to chłodnica jest zawsze chłodniejsza od węzy po zwiększeniu obrotów nic zero reakcji temperatura nie spada visco nie załącza sie gdy zgaszę silnik i poczekam chwile i odpalę visco włacza sie ale tylko przez chwile ładnie spada tepmperatura ale poznije jest to samo nie wiem co robic czy nowa cłodnice kupic ?? ????????????????????? a jeszcze jedno stosowałem wasze rady co opisujecie na forum i nic nie pomaga z tym bimetalem odpowietrzenie i nic wiec nie jest za ciekawie :( bardzo prosze o pomoc :help:

A jakiej firmy te wiskozy kupowałeś ? No chyba że używki to wtedy niema o czym gadać. Chłodnica jest chłodniejsza od węży to chyba normalna rzecz. Może pompa wody ma pourywane łopatki i za słabo pompuje płyn albo po prostu czujnik temp do zegarów jest zepsuty. Visco nie załącza się po zgaszeniu bo jak silnik stoi to i ono się kręcić nie może.

Ostatnio zmieniony przez MAJSU 2010-07-01, 14:30, w caoci zmieniany 1 raz  

SoRaJa327 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 18 Wrz 2008
Skd: Tarnów
Wysany: 2010-07-01, 21:57   

:D już prawie jest oki zmieniłem visco na Sacha,ładnie się załącza na czerwone pole nie wchodzi wskazówka ale zauważyłem ze straszny jest syf w zbiorniczku -rdza, a zawsze zalewałem dobrymi płynami i tez płukałem octem co tu jeszcze mogę zastosować :cry: jutro jeszcze zmienię czujnik może tez grac w kulki ;/
Ostatnio zmieniony przez SoRaJa327 2010-07-01, 21:58, w caoci zmieniany 1 raz  

bogib184 
I'm back :)

Doczy: 24 Gru 2009
Skd: okolice Pułtuska
Wysany: 2010-07-03, 17:23   

Mam m20b20, a jak odkręcisz korek to masz obieg, płynu nie wyrzuca ?? Ja zrobiłem kapitalny głowicy i też cały czas pokazuje za wysoką temperaturę i nieraz wchodzi na czerwone. Okazało się, że zegary są uszkodzone. Oddałem babkę do mechaniora i on też zbaraniał :) Nareszcie pomierzył temperaturę i płyn ma 88 - 89 stopni. Obieg mam, węży nie nabija, więc muszę zegary wymienić, bo to ponoć częsty przypadek.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: