Wysany: 2010-07-04, 16:45 Klawisze klawiatury których nigdy nie używałeś
Problem jest zupełnie z czapy ale patrzę na klawiaturę od kompa i zastanawiam się czy ktokolwiek z was kiedykolwiek używał przycisków Sys Rq , Pause, Break, Scroll albo Prt Sc Do czego one w ogóle służą ?
_________________ Chcesz mieć coś zrobione dobrze ? To zrób to sam - tylko Tobie zależy na tym, żeby zrobić to dobrze.
Wysany: 2010-07-04, 17:54 Re: Klawisze klawiatury których nigdy nie używałeś
Pawel735 napisa/a:
Problem jest zupełnie z czapy ale patrzę na klawiaturę od kompa i zastanawiam się czy ktokolwiek z was kiedykolwiek używał przycisków Sys Rq , Pause, Break, Scroll albo Prt Sc Do czego one w ogóle służą ?
Prt Sc - bardzo często używam, a do czego służy... wciśnij go i odpal np worda i zapodaj Ctrl + v to zobaczysz
_________________ Była: SuperETA (OO=[][]=OO)
0-100/V-max: 8,29s/225km/h
OCALIŁA MI ŻYCIE - brak mi jej
Wysany: 2010-07-05, 13:38 Re: Klawisze klawiatury których nigdy nie używałeś
metaldaw napisa/a:
Pawel735 napisa/a:
Prt Sc - bardzo często używam, a do czego służy... wciśnij go i odpal np worda i zapodaj Ctrl + v to zobaczysz
Jeden z najczesniej uzywanych klawiszy przeze mnie.
ja tylko przycisku sysrq nie używałem bo nie wiedziałem po co on jest o reszcie była mowa na lekcjach informatyki i już widac kto na nich spał
dobrym chwytem jest jeszcze lewy ctrl i kręcenie rolka na myszce jak ktoś sie nie zna lekko sie zdenerwuje jak mu to zrobimy gdy ma odpaloną przeglądarke można też komuś zmienic jezyk na klawiaturze (chyba ctrl+shift ) i nie które litery sa pozamieniane
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
A, że tak się BTW pod temat podłączę - a propos klawisze - mam lapa Lenovo T61 i.... wyrwała mi moja Mała klawisz "8" łamiąc przy okazji drobniusieńkie elementy pod klawiszem (a nad gumką) - serwis do którego dzwoniłem powiedział, że nie ma czegoś takiego w sprzedaży....Wie ktoś coś na ten temat, czy można to gdzieś kupić?
_________________ Weteran
Ostatnio zmieniony przez Łukasz 2010-07-06, 11:31, w caoci zmieniany 1 raz
A, że tak się BTW pod temat podłączę - a propos klawisze - mam lapa Lenovo T61 i.... wyrwała mi moja Mała klawisz "8" łamiąc przy okazji drobniusieńkie elementy pod klawiszem (a nad gumką) - serwis do którego dzwoniłem powiedział, że nie ma czegoś takiego w sprzedaży....Wie ktoś coś na ten temat, czy można to gdzieś kupić?
szukaj całej klawiury na ebaju łatwo i szybko sam ją sobie wymienisz
_________________ Była: SuperETA (OO=[][]=OO)
0-100/V-max: 8,29s/225km/h
OCALIŁA MI ŻYCIE - brak mi jej
a i zapomniałem że kiedystam odkryłem po zakupie nowej myszki że klikając rolka na link otwiera namgo w nowym oknie co też ulatwia troche życie bo wcześniej klikałem prawym i ciężko mi było trafic itd.
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
a i zapomniałem że kiedystam odkryłem po zakupie nowej myszki że klikając rolka na link otwiera namgo w nowym oknie
Dzieki nie wiedziałem o tym.
Ja często używam np. "lewy alt + tab" do przechodzenia między uruchomionymi aplikacjami oraz klawiszy "okno windows + E" - odpala eksplorera.
sie ma
_________________ BMW 330xi
BMW 320i
MCC 450
Ostatnio zmieniony przez sybir 2010-07-09, 21:03, w caoci zmieniany 1 raz