Wysłany: 2010-07-05, 18:59 Mocowanie mechanizmu zmiany biegów e30
Witam!
Po raz kolejny pojawił mi się problem z mocowaniem mechanizmu zmiany biegów. Chodzi o element mocujący tą rzecz do korpusu skrzyni...
Z tego co przewertowałem zauważyłem ze są dwa rodzaje skrzyń m10
W pierwszej mocujemy ten element tak jak na tym zdjęciu
Ja natomiast mam skrzynie, która niema tych uszu i mocujemy ten element w to miejsce
Dorobiłem więc takie mocowanie z blachy 5mm (poprzednie z było z 3mm)
Jednak wytrzymało 250km dobrego latania, urwało się w miejscu zagięcia tej samoróbki
Cały mechanizm wyglądał tak:
I teraz mam pytanie...Skoro mam drugi rodzaj skrzyni gdzie znaleźć oryginalne mocowanie bo przeciez musiało takowe występować. Realoem ani bmwfans przewertowałem i nic nie znalazłem.
Jak ktoś ma mogę zakupić
Ewentualnie proszę o inne propozycje, jak nic nie znajdę wyspawam chyba jeszcze z grubszej blachy
Auto:
BMW e30 m30b35
skrzynia M10
short shifter home made
spiek i poliuretany
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam
_________________ Adrenalina uzależnia...
Ostatnio zmieniony przez Bambus 3.. 2010-07-05, 19:07, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2010-07-05, 19:11
Oryginalne mocowanie ma inny support nie aluminiowy jak Twój tylko z wyprofilowanej blachy http://www.realoem.com/bm...091&hg=25&fg=05 zwróc uwagę na element nr.1 na rysunku jest w nim tuleja metalowo -gumowa która niweluje drgania w Twoim przypadku właśnie jej brak a co za tym idzie sztywne połączenie powoduje zrywanie mocowania.
Hmmm...wertowałem to i nie skumałem
Z tego rysunku wynika, ze jest to element przykręcany do tunelu. Mam racje?
W ilości 2 sztuki...
Fajne jakby ktoś mi wrzucił fotę jak to wyglada wszystko w realu. Byłbym wdzięczny
_________________ Adrenalina uzależnia...
Ostatnio zmieniony przez Bambus 3.. 2010-07-05, 19:33, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-07-05, 19:37
Fotki nie mam ale.... właśnie te 2 elementy mocujące są przykręcane do skrzyni ,za ich pośrednictwem dokręcony jest support.Czyli Twoje mocowanie jest przykręcone bezpośrednio do skrzyni bez jakiejkolwiek amortyzacji.