BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
daniello - forumowicz z radomia
Autor Wiadomość
ahir 
night driver

Wysłany: 2010-07-08, 15:33   

ja też to rozumiem, pytanie czy czytałeś wklejoną rozmowę z gg i czy były w niej wszystkie potrzebne pytania i odpowiedzi potrzebne do oceny stanu faktycznego kupowanego pojazdu.. z drugiej strony faktem jest, że do końca trochę niezrozumiałe są powody, a na pewno nie były wyjaśnione dokładnie, nie sprawdzenia na miejscu a tym bardziej najprostszego przejechania się..

daniello 
JEST NAJNOWSZA :)

Wysłany: 2010-07-08, 16:40   

male sprostowanko po odebraniu samochodu od mechanika samochod prowadzil sie lepiej niz przed nic nie walilo nic nie stukalo , a przedtem wszystko napie...lo wiec jak bylem zadowolony , z niczym go nie oszukalem rzeczy ktore ciastek wymienil to byly jego zachcianki rzeby miec auto w idealnym stanie , samochod byl ladny poszanowany ,srodek idealny zrobiona tapicerka w srodku za duzo kasy blacharka lakier itp wiec to jest dla mnie na sile szukanie czegos ,i robienie oszusta nigdy nikogo nie oszukalem i nie mam zamiaru a gadanie tez ze igla ,idealny ,to zalezy od czlowieka dla jednego igla to ze wszystko sie trzyma kupy a dla drugiego ze wszystko musi byc idealne 100% nowe i orginalne wiec typu gadki sa zalosne

paluh 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2010-07-09, 11:22   

to po co kupowales skoro okazal sie rzech.. . najbardziej wlasnie mn9ie wkurza jak ktos kupuje auto oglada cale doszczetnie a potem ma pretensje. to stary wozek wiec czlowieku czego ty wymagasz... pozdro

Dixi 

Wysłany: 2010-07-09, 22:26   

Nie kumam was chłopaki, chyba za mało palę w stosunku do was :P

Macie pretensje do sprzedającego, że jedziecie 1000km a auto jest złomem mimo iż miało być przynajmniej ładne. ale z kolei tu bronicie sprzedającego mówiąc "widziały gały co brały".
Sprzedawca dla mnie ewidentnie nie był do końca "fair".
Ja jak kupowałem E30 od Lagaduli, przyjechałem zapłaciłem i odjechałem. Dla mnie było oczywiste, że samochód jest ok skoro tak mówi. Bo kto by chciał szargać swoją opinię? Dla mnie "starszy forumowicz" to rzecz święta. Dlatego wysyłam silnik bez zapłaty, dla tego kupuję auto bez oglądania itd. itp. W końcu zaufanie to ważna rzecz :!: Ja wolę kupić coś lub sprzedać na forum bo tu są 100% pewni ludzie, gdyby było inaczej w ogóle bym sobie nie zawracał głowę forum tylko allegr.pl i tyle.
E32 750i 09/1991
www.e12e28.pl

ahir 
night driver

Wysłany: 2010-07-10, 00:31   

o to to to to.. właśnie to, a już się bałem, że tylko ja tak myślę, że wśród ludzi wychowanych i przynajmniej po szkole podstawowej to, to normalka jest ptfu powinna być ?? ;-) polać mu, dobrze gada ;)

Ostatnio zmieniony przez ahir 2010-07-10, 00:35, w całości zmieniany 3 razy  

MARAS 
plecak doświadczeń

Wysłany: 2010-07-19, 15:53   

Szczerze to aż mnie wkurzyly te wasze teksty Widziały gały co brały... Typowe dla naszych zasranych cwaniaczków pseudo biznesmenów z auto handli...

jak idziesz do sklepu i kupujesz chleb bułke czy jogurt czy cokolwiek co jest zamkniete w domu otwierasz i stwierdzasz że jest np spleśniały albo w środku pływa karaluch to co też uwazasz że wina jest twoja bo nie zajrzałeś na miejscu do środka????
Co to za gadanie a może kupujący jest ginekologiem albo artysta plastykiem i nie ma pojęcia o samochodach.

Żaden zapis typu:
"kupującemu znany jest stan techniczy pojadu"
nie jest wiążący każdy prawnik podważy taki nic nie znaczacy zapis w umowie.
I tak jak Ahir Dixi i inni twierdzę że kupując samochód nie musze wcale go sprawdzać jeżeli Daniello opisałeś stan auta ukrywając i zatajając usterki i mankamenty jesteś zwykłym OSZUSTEM i Ciastek może wytoczyć Tobie sprawę na drodze cywilnej dochodząc roszczenia o zwrot poniesionych strat w celu doprowadzenia auta do stanu jaki mu przedstawiłeś.
Ciastek:
"Jeżeli cokolwiek jest inaczej niż właściciel powiedział Ci przez telefon a Ty udowodnisz, że miał świadomość ukrywając i zatajając usterki bezsporednio wpływające na stan techniczny czy bezpieczeństwo osób nim poruszajacych się" a układ zawieszneia czy kierowniczy czy hamulcowy do takich należy... można wytoczyć sprawę z powództwa K.K.

Dixi napisał/a:
Nie kumam was chłopaki, chyba za mało palę w stosunku do was :P

W końcu zaufanie to ważna rzecz :!: Ja wolę kupić coś lub sprzedać na forum bo tu są 100% pewni ludzie, gdyby było inaczej w ogóle bym sobie nie zawracał głowę forum tylko allegr.pl i tyle.

A jednak Dixi widzisz jaki to klub pełen 100% ludzi.

Osobiście jestem za tepieniem takich praktyk sprzedających cwaniaków.
Ale jak widze na forum jak Jesteście w pozycji kupującego i szukacie auta oczekujecie aby nic nie ukryło sie przed wami i jesteście za tępieniem takich cwaniaków praktyk wciskania komuś aut z usterkami lub z niejasną przeszłością ale jak już jesteście w pozycji sprzedjacego zasady macie głeboko gdzies.

Czysta Hipokryzja.
Ostatnio zmieniony przez lysy174 2010-07-19, 22:30, w całości zmieniany 5 razy  

lysy174 
vel. MUMINEK

Wysłany: 2010-07-19, 22:20   

MARAS napisał/a:
A jednak Dixi widzisz jaki to klub pełen 100% ludzi

Po pierwsze zacznij prosze kolego rozróżniać pojecia. Daniello nie jest klubowiczem i nie podciagaj jego czynu pod klub :!:

Co do zapisow umowy to moze i faktcznie kazdy prawnik jest w stanie podwazyc zapisy tam widniejace ale w druga strone w tak starym samochodzie nie da sie stwierdzic kiedy wystapila usterka sworznia czy tuleji. Nie jestes w stanie udowodnic czy usterka byla zatajona czy nie skoro kolega ciastek nawet nie przejechal sie tym samochodem.
Usterki z tego co pisze byly na tyle powazne ze zaraz po wyjechaniu za brame od kupujacego uslyszalby stukanie i mogl sie wtedy wrocic i robic bure za wcisniecie mu bubla.

Idac twoim tokiem myslenia jak juz kupisz ten jogurt i otworzysz go na parkingu przed sklepem, okaze sie splesnialy to najpierw jedziesz do domu a potem ubiegasz sie o zwrot kasy czy robisz to odrazu?
W druga strone: Jak kupisz w tym sklepie jajka (w tekturowym, zafoliowanym opakowaniu do ktorego nie masz wgladu) i potłuką sie w bagazniku w drodze do domu to sklep odda ci za to pieniadze? Nie :!:

W tym przypadku nie wiadomo gdzie i kiedy doszlo do uszkodzenia. Ale wnioskujac po opisie ciastka to on albo jest gluchy i nie prowadzil tego samochodu albo cos kreci. Przeciez przy tek rozwalonym zawieszeniu to nie ma mowy zeby nic nie stukalo chociazby przy hamowaniu i zeby ten samochod jechal tam gdzie mu kieorwca kaze a kierownica sie nie trzesla.

Było: E34 520iA rok 1989
.........E30 320i rok 1988
.........E36 318is COUPE '92 mit sperre
.........żona miała Forda Focusa
.........E46 323 rok '98
.........E46 330Xi rok '00
.........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04
.........E46 320D rok '05
.........E46 318i rok '99
.........E46 316i Compact rok '03
.........E46 330xi Touring 2002

Jest: E91 325ix 2008, E46 320Ci 2000

Dixi 

Wysłany: 2010-07-19, 22:50   

MARAS napisał/a:
Czysta Hipokryzja.

Dokładnie, to jest hipokryzja.

Cytat:
Po pierwsze zacznij prosze kolego rozróżniać pojecia. Daniello nie jest klubowiczem i nie podciagaj jego czynu pod klub :!:

Dla sprostowania chodziło mi o forum w sumie bardziej. Tak jak ja już napisałem wyżej, jak będę znów kupował auto od forumowicza/klubowicze to przyjadę zapłacę odjadę bo będzie to dobre auto. Oczywiście mówię tu o klubowiczu lub stałym bywalcu :wink:

lysy174 napisał/a:
Ale wnioskujac po opisie ciastka to on albo jest gluchy i nie prowadzil tego samochodu albo cos kreci. Przeciez przy tek rozwalonym zawieszeniu to nie ma mowy zeby nic nie stukalo chociazby przy hamowaniu i zeby ten samochod jechal tam gdzie mu kieorwca kaze a kierownica sie nie trzesla.

Jak właściciel mówi że jest ok, to w zasadzie można by wysłać lawetę by przywieźli auto z zaufaniem że wszystko będzie ok - bo tak mówił właściciel.
E32 750i 09/1991
www.e12e28.pl

ahir 
night driver

Wysłany: 2010-07-19, 23:52   

jeżeli w zawieszeniu wszystko jest ok, albo było niedawno robione, to raczej rzadko dochodzi do jego uszkodzenia w drodze do domu, jak wiemy "rozklepanie" pojawia się stopniowo a objawy narastają, także wykluczyłbym opcje rozwalenia jajek w drodze ze sklepu... ;-) no chyba, że Pan kupujący/prowadzący przeleciał przez wysepkę jadąc 120km/h ale to akurat zostawiłoby też inne ślady i dałoby rade udowodnić gdzie leży prawda.. ja obstawiam rację po stronie kupującego z lekkim wyczuciem nie opisania sytuacji w 100% ..

daniello 

Wysłany: 2010-07-20, 17:32   

panowie takie gdybanie i szukanie na sile nie powiedzialem ciastkowi ze robilem cale zawieszenie tylko niektore elementy nie powiedzialem tez ze jest sprawne w 100% ,powiedzialem ze wymienilem dwa amory ze sprezynami ,drazek srodkowy koncowki drazkow ,i tyle co robilem ,powiedzialem ze jest zbieznosc do zrobienia i tyle ,dla mnie po tych zabiegach prowadzil sie juz super jak dla mnie ,kolega ciastek pojechal do mechanika i co tamten zaczal wyliczac co do zrobienia sworznie wachacze ,tuleje koncowki i mase innych rzeczy ,zgodze sie z tym ale ja tego nie robilem i nie mowilem ze zrobilem i sa ok wiec nie o to chodzi chcial naprawic sobie reszte zawieszenia za free ,proponowalem kanal nie chcieli jechac sobie zajrzec co pod spodem zawieszenie itp,ja na sile za reke niebede nikogo ciagnal .Wymienilem te czesci ktore mowilem a ciastek sie spiera ze nie byly ruszane wogole ,byly bo sam je kupowalem oddalem do mechanika i wymienil pokazywal mi stare a czy sie wybily ,popsuly czy rozlecialy niebylo mi wiadome jakis czas na tym przejezdzilem mogl wymienic nie wymienic teraz juz niewiadomo ja odczulem zajebista poprawe prowadzenia wiec nie do konca to jest w porzadku takie oczernianie i spieranie jak dzieci ja wiem swoje ,on wie swoje ,kazdy ma swojego faworyta w tym sporze jedni beda za mna a jedni za nim , a przy kompie w domu to kazdy sobie moze pisac co chce i wymyslac niewiadomo co nieznajac jak bylo

ahir 
night driver

Wysłany: 2010-07-20, 17:47   

powiedziałeś co zrobiłeś ok, ale z tego może wynikać: A. skoro zrobiłeś to i to tzn. że już nic więcej nie ma do roboty ponieważ przy zawieszeniu najczęściej robi się wszystko za jednym razem w związku z tym B. czy powiedziałeś czego NIE zrobiłeś, jeżeli nie powiedziałeś to dlaczego tego nie zrobiłeś?
z Twoich wypowiedzi jasno wynika, że wiedziałeś iż zawieszenie nie jest naprawione w 100% .. przy wymianie amorów springów i końcówek dziwne, że nie zrobiłeś reszty -> koszta wzrosłyby nieznacznie a byłoby zrobione za jednym razem w 100% i nie byłoby tego tematu .. szczerze to nawet szkoda wydawać kasę 2 razy na zbieżność..

Ostatnio zmieniony przez ahir 2010-07-20, 17:48, w całości zmieniany 1 raz  

daniello 

Wysłany: 2010-07-20, 17:58   

wiesz dla czego nie wymienilem bo nie spie na kasie kupilem mieszkanie i mam w co ladowac a jak nic nie wali i nie tlucze to chyba ok jak dla mnie ,amory dostalem od kolegi uzywane cale amory ,kupilem drazek srodkowy i koncowki ,kupilem to co walilo w aucie amory wyciekly stare i byla gleba bez obnizania ,wymienilem bylo ok, koncowki drazka stukaly wymienilem ,oraz srodkowy drazek bo tez juz stukala blacha zostalo to zrobione i nastala cisza a samochod poszedl w gore dobre 5cm wiec banan byl na twarzy dlamnie bylo juz ok nie kazdy wymienia od razu calego zawiasu bo nie sa szejkami

Ostatnio zmieniony przez daniello 2010-07-20, 18:00, w całości zmieniany 1 raz  

lysy174 
vel. MUMINEK

Wysłany: 2010-07-20, 21:56   

ahir napisał/a:
czy powiedziałeś czego NIE zrobiłeś, jeżeli nie powiedziałeś to dlaczego tego nie zrobiłeś?

Bo mial taki kaprys. Tak jak wy twierdzicie ze nie musicie sprawdzac samochodu przed kupnem tak on nie ma obowiazku wymieniac kupujacemu co zrobil a czego nie. Poza tym czesto sie zdarza ze czlowiek po roku czasu od ostatniej wizyty u mechanika czesto zapomina co wymienil a czego nie. Ja jestem tego przykladem. Jak cos stuka mi w samochodzie to go wstawiam do mechanika i nie interesuje mnie co to. Ma byc zrobione i nie stukac po odbiorze samochodu.

ahir napisał/a:
z Twoich wypowiedzi jasno wynika, że wiedziałeś iż zawieszenie nie jest naprawione w 100%

Wybacz ahir, ale moim zdaniem wynika wrecz odwrotnie. Skoro wymienil to co bylo popsute to oznacza ze wlasnie bylo zrobione w 100% bo juz nie bylo tam zadnego popsutego podzespolu. Nie wszystkie elementy zostaly wymienione ale tylko dlatego ze nie wszystkie tego wymagaly.

Było: E34 520iA rok 1989
.........E30 320i rok 1988
.........E36 318is COUPE '92 mit sperre
.........żona miała Forda Focusa
.........E46 323 rok '98
.........E46 330Xi rok '00
.........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04
.........E46 320D rok '05
.........E46 318i rok '99
.........E46 316i Compact rok '03
.........E46 330xi Touring 2002

Jest: E91 325ix 2008, E46 320Ci 2000
Ostatnio zmieniony przez lysy174 2010-07-20, 21:57, w całości zmieniany 1 raz  

ahir 
night driver

Wysłany: 2010-07-20, 22:59   

lysy174 napisał/a:
ahir napisał/a:
czy powiedziałeś czego NIE zrobiłeś, jeżeli nie powiedziałeś to dlaczego tego nie zrobiłeś?

Bo mial taki kaprys. (...) on nie ma obowiazku wymieniac kupujacemu co zrobil a czego nie.

komentarz wydaje się być nie potrzebny, typowo tureckie podejście w wyniku którego powstają takie tematy jak ten.

dla mnie EOT, po takiej ilości słów i postów, chyba każdy już ma pełen pogląd na sprawę, wnioski i ocenę można wyciągnąć samodzielnie.

Ostatnio zmieniony przez ahir 2010-07-20, 23:00, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu