Pewnie jak w e34 i e30 zdejmujesz listwy ze zderzaks,w kolejności :najpierw środkowa potem boczne pod nimi masz z obu strom po dwie śruby na zwykły klucz lub na torx wykręcaszje i pociągasz zderzak do siebie wyskoczy ze ślizgów i gotowe max 15 min roboty.
_________________ Zawsze boookiem )))
E34 520i M50B20 Brokatrott Metallic
E36 318iS Coupe M-Technic Dakargelb II
tak właśnie zrobiłem i nie umiałem go zdjąć , nie kombinowałem dalej ponieważ nie byłem pewien czy to już wszystko i bałem sie czegoś uszkodzić. Jesteś pewien że to wszystko? A jak ściągnę masę plastikowych spinek (mocujących zderzak do belki wzmacniającej)pod listwami ozdobnymi to też powinno udać się go zdjąć?
Wysłany: 2010-07-15, 17:40
trzyma się na ślizgach na lewym i prawym błotniku zazwyczaj przez lata eksploatacji zbiera się tam masa błota piachu i innego syfu.
Trzeba energicznie pociągnać za zderzak równomiernie jak wysuniesz np. ze ślizgu z lewej strony to zakleszczy się z prawej i odwrotnie. Najlepiej poproś kolege i z obu narożników pociągniejcie za zderzak trzymajac go poziomo i ciągnąc do tyłu nie ma bata musi wyjść.
Czasem pomaga zdjecie do końca listem ozdobnych po bokach i pokręcenie lewo prawo pokrętłem regulacji wysokości zderzaka wtedy zluzuje się syf w ślizgach i łatwiej go ruszyć
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
...
Czasem pomaga zdjecie do końca listem ozdobnych po bokach i pokręcenie lewo prawo pokrętłem regulacji wysokości zderzaka wtedy zluzuje się syf w ślizgach i łatwiej go ruszyć
Wysłany: 2010-07-19, 13:03
nOKo007 napisał/a:
A gdzie są te pokrętła regulacji?
pod listwami ozdobnymi
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.