Wysłany: 2010-07-15, 15:59 [E36] Problem z odpaleniem, problem z pompą?
Witam. Mam problem w mojej e36 coupe m52b20 wymianiłem dziś uszczelke pod kolektorem ssącym, wszystko pospinałem tak jak było, ale auto nie odpala. Jak dam mu troche paliwa do przepustnicy to auto odpala i po chwili gaśnie! W przewodzie tym co doprowadza paliwo do listwy wtryskowej nie ma paliwa! pompa paliwowa przed wymianą działała bez zarzutów. Zapowietrzyła się? Bo pod kolektorem nie ma chyba żadnych przewodów odpowiadających za podawania paliwa, bo mogłem coś źle podłaczyć. Prosze o jakies rady i wskazania!
Po przekręceniu kluczyka słychać prace pompy!
Ostatnio zmieniony przez MWDZ 2010-07-15, 17:18, w całości zmieniany 6 razy
Wysłany: 2010-07-15, 17:29
Odłaczałeś przewody paliwowe doprowadzające i odprowadzające paliwo do listwy wtryskowej?
wtyczka pod kolketorem ssącym ta która łączy wiazkę budy i silnika nie jest poluzowana?
odłączałęś czujnik prędkości obrotowej wału korbowego?
jak jest nie podłączony nie poda ani iskry ani paliwa
przewody masowe świateł w e36 nie dokręcisz masy (budy) i nie odpalisz.
Jednak najczestsza przyczyną jest zamiana przedowów na listwie
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Wysłany: 2010-07-19, 13:04
Głupio się przyznac ale sam raz odwaliłem takiego babola
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.