Wysłany: 2010-07-28, 16:12 [E30] Elektryczne szyby i szyber
Witam.mam pytanko do znawców tematu nie mam u siebie elaktrycznych szybek i szybru a ze mam wszystkie silniczki,prowadnice i wiazke z drugiej to pytanko jak najlatwiej podlaczyc to wszystko,wyciągnąć wiązke z tamtej?? gdzie puścić kable i pod co podpiąć:) z góry dzieki:) pozdrawiam
A i co z Check Kontrol bo tez pójdzie z tamtej. tylko ze tamto jest z 2.5 a ja mam 2 litry to tez jest wazne??
Ostatnio zmieniony przez Majster 2010-07-28, 16:14, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli chodzi o elektryczny szyber to:
Wszystko jest plug&play. Wymieniasz całą płytę z silniczkiem a kabel ciągniesz przy szybie pod podsufitką w kierunku na lewy słupek (z tego co pamiętam jak zakładałem:) ) końcówkę (jeden przewód) podłączasz do miltikostki pod kolumną kierownicy - jest tylko jedno miejsce w które można go wsadzić
Wtykasz przekaźnik K5 albo K8 - nie pamiętam dokładnie, no i wszystko gotowe!!
Jeśli chodzi o elektryczne szyby:
Przy zawiasach drzwi są złączki osłonięte gumą. Zależnie od wersji mają wyprowadzenia po stronie karoserii na elektryczne szyby lub nie. Jeśli takowych nie mają będziesz musiał pociągnąć kable osobno (ja niestety tak mam). Wiązka przy skrzyni jest prosta do ułożenia, następnie podłączasz wszystko do multikostki pod kierownicą. Przekaźnika nie trzeba było dokładać ponieważ jest wspólny z jakimś innym układem.
Szczegółów nie pamiętam ponieważ robiłem to 3 lata temu ale mam nadzieję że coś Ci naświetliłem temat.
Jeśli chodzi o Check Control to tutaj mogę tylko powiedzieć, że występowały przy silnikach M20 i komputer powinien to obsługiwać. Niestety pewny nie jestem i mogę się mylić.
_________________ Fajnie jest mieć drugą Żonę Nie marudzi, zawiezie gdzie trzeba i zawsze ma ochotę na zabawę.
Ostatnio zmieniony przez lijo1979 2010-07-31, 15:04, w całości zmieniany 1 raz