BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Odbija centalny zamek po zamknieciu auta..
Autor Wiadomość
HAMANN E30 
German-Style

Wysłany: 2010-08-06, 16:58   Odbija centalny zamek po zamknieciu auta..

Witam
Mam nastepujacy problem w BMW E34 i w BMW E32.Po zamknieciu kluczykiem zamka wywala mi centralny do góry wszystkie drzwi.Nie wiem w czym szukac przyczyny.Zainteresowanych tematem prosze o wskazówki.
Pozdrawiam.

raven 
poza dobrem i złem

Wysłany: 2010-08-07, 07:09   

było trochę o tym pisane. Ja w takich sytuacjach polecam sprawdzić zamek w klapie bagażnika, jeśli jest zasyfiony to nie będzie do końca odbijał i będzie cofało centralny. Rozebrać, wyczyścić, nasmarować, złożyć i zapewne pomoże, powodzenia :)

jackx 

Wysłany: 2010-08-07, 10:19   

na 90% wymień bezpiecznik przy samym sterowniku z tyłu pod kanapą

rom86 

Wysłany: 2010-08-07, 12:27   

A ja mam inną teorie. Były sciągane może boczki drzwi? Jak tak to sprawdź jak chodzi bolec od zamka. Ja miałem tak, że pręcik od tego bolca był pogięty w drzwiach kierowcy i ciężko chodził przez to nie zamykało. Wymieniłem pręcik i wszystko zaczęło działać.

HAMANN E30 
German-Style

Wysłany: 2010-08-07, 21:55   

A możliwe,zeby przez wkładkę zamka odbijał? bo jakos nie chce mi sie w to wierzyc,ze wkladka moze byc przyczyną.Kolego który to bezpiecznik dokladnie?

jackx 

Wysłany: 2010-08-08, 08:09   

miałem własnie w e32 taka przypadłość ze centralny niby działał bo sie zamykał i natychmiast spowrotem otwierał , dopiero drugie czy trzecie wcisniecie "cycyka" zamykał dziwi ale nie mozna ich było otowrzyc z kluczyka , prze prawie dwa miechy jezdziłem z i parkowałem z otwartym samochodem , bo nikt nie wiedział o co chodzi , podmieniałem sterwoniki centralnego ( bo wyło takie podejrzenie o usterke elektroniki) i nic to nie dawało.
zupełnie przez przypadek, podczas szperania przy sterownikach od centralnego ( w e32 znajduja sie pod kanapą po stronie kierowcy ,nie wiem jak jest w e34) jest taki jak by "blok" chyba z trzema bezpiecznikami i okazało sie ze jeden z nich jest zwalony, po wymianie jak reka odjął .
dziwiłem sie jak to mozliwe ze zwalony bezpiecznik a centralny noo prawie działa, i dla tego nie było wiadomo o co chodzi , gdyby przestał działać to by było wiadomo , alboo prąd albo jeden z dwóch sterwoników , a tak to szukaj wiatru w polu
sprawdz moze to to jest przyczyna takiego zachowania , aby sie okazało to :spoko:

Yabi 

Wysłany: 2010-08-08, 09:52   

U mnie było to samo miałem takie same objawy i winny był bezpiecznik pod kanapą przy sterownikach.
Zawsze jak zdejmowałem kanapę by wyjąć aku to ją trąciłem o bezpieczniki i działo się tak jak opisujecie. :)

szczaw89 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2010-08-15, 19:35   odbijanie rygla

ja miałem tak samo w e36 i w moim przypadku jak i u jeszcze jednej osoby w e36 była to krańcówka ktora po zamknieciu drzwi na poczatku nie zapalala swiatla w srodku ale robila na tyle delikatne przejscie ze odbijalo rygie tez paro krotne zamkniecie zazwyczaj dwukrotne dopiero przynosilo efektl pozniej wycierala sie coraz bardziej z jak juz zamykała obwód calkowicie nawet na zamknietych drzwiach i zapalalo sie swiatlo w srodku to wymienilem krancowke i bylo juz ok

G-R-Z-E-Ś 

Wysłany: 2010-08-17, 08:23   

raven napisał/a:
Ja w takich sytuacjach polecam sprawdzić zamek w klapie bagażnika, jeśli jest zasyfiony to nie będzie do końca odbijał i będzie cofało centralny. Rozebrać, wyczyścić, nasmarować, złożyć i zapewne pomoże, powodzenia

Dobrze kolega napisał ! Miałem dokładnie taki sam przypadek , wina leżała po stronie zamka w klapie bo nie odbijał do końca

Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA :(

Teraz jest WRANGLER , Cooper S, E81 118i :P

BassQ 

Wysłany: 2010-08-21, 16:40   

Jeśli można przypne się do tematu żeby nie pisać kolejnego : w moim przypadku jest tak że krańcówki napewno działają i napewno jest coś z drzwiami pasażera. Od strony kierowcy musze zamykać na 2 raza bo przy pierwszym odbija zamek, tak samo z klapą bagażnika, a przy drzwiach pasażera przekręcam kluczyk i tylko one się zamykają, inne wogule nie reagują i co to może być ?

Odpowiedz do tematu