Wysłany: 2010-09-04, 23:10 E46 LIFT : JAK PRZEROBIC ASC NA DSC ?? CO POTRZEBA
Witam zakłądam ten temat bo chciałbym w swojej e46 zmienic system ASC na DSC
MAM pompe całą DSC co potrzeba jeszcze do zmiany
chyba z tego co sie orientuje czujniki sa niebieskie potrzebne od abs chyba bo w asc są źielone instalacja do przycisku DSC czy moze ktos juz to robił
jak juz zapewne zauwazyles asc i dsc maja zupelnie inne wtyczki przy pompie i przy przycisku, czyli czeka cie przrobka wiązki elektrycznej (nie chce cie w bład wprowadzac ale do dsc jest wiecej kabli niz do asc to sprawdze jutro ) . mechanicznie przerobka nie powinna stwazac problemow, zostaje tylko elektryka i elektronika ( bo przeciez jak juz poradzisz sobie z elektryka to trzeba bedzie pozmieniac elektroniczne ustawienia auta zeby widzialo pompe dsc - to juz przy pomocy fejsa i kompa )
nie pamietam tylko czy w e46 tak jak w e39 jest czujnik bocznego poslizgu pod siedzeniem kierowcy ale to tez sprawdze jutro w garazu jak jest to tez bedziesz musial go dolozyc i poprowadzic do niego wiazke
w razie czego posiadam wiazki z e46 zarówno z asc jak i dsc wiec bede mogl porownywac ( oczywiscie jak bedziesz potrzebowal elementow wiazek to rowniez slużę pomocą )
pozdrawiam wrona
_________________ angole, angole, angole........ uparcie do przodu...
No mam e46 coupe całe z DSC angol wiec bede chciał włożyc to do mojego sedana pompe mam całą instalacje wiec mysle zę nie bedzie problemu tylko gdzie jest czójnik poslizgu bo siedzenia i srodek sprzedałem