BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
nie wkreca sie wogóle na obroty bmw e34 520i
Autor Wiadomość
paluh 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2010-09-11, 17:40   nie wkreca sie wogóle na obroty bmw e34 520i

witam ponawiam post bo niestety nie poradzilem sobie z problemem jak juz mowilem nie wkreca sie na obroty na benzynie osiagnac 2 tys graniczy z trudem i magicznymi operacjami pedalem gazu. po przelaczeniu na gaz auto nie do poznania. normalnie chodzi. dodam ze przeplywka wymieniona na nowa i wciaz to samo po mimo ze strara przeplywka nadawala sie do wymiany

marcinek84 

Wysłany: 2010-09-12, 14:14   

mam ten sam objaw w silniku b25, stało się to po strzałach w dolocie. obstawiałem przepływke, ale skoro napisałes że wymiana nie pomaga, to pozostaje szukac dalej...

bogib184 
I'm back :)

Wysłany: 2010-09-16, 05:13   

Też bym na przepływ postawił, mam drugi po strzale na blosie i to samo - znów się uszkodził, a auto na benzynie praktycznie z 2 tys obrotów i to z 2 km trzeba się bujać a na gazie ok. Wywaliłem wcale uszkodzony przepływ ale to nie jazda mimo, że na gazie da się rozpędzić.

paluh 

Wysłany: 2010-09-16, 21:02   

ale przeplwka jest ok bo rozieralem ja i jest cala. dzisiaj trafila beema do mojego magika mechanika i ma sprawdzic wtryski i cisnienie paliwa. zobaczymy

marcinek84 

Wysłany: 2010-09-18, 14:15   

nie trzeba magików do tego, przepływke masz do wymiany, podmieniłem dzisiaj na sztuke u siebie i jak ręką odjął, silniczek się wkręca na obroty i na gazie i na PB. stara - wadliwa przepływka wygląda na sprawną, klapka zamknięta, mimo to na niej silnik się nie w wkręca na benzynie, na gazie się rozpędzi choc przerywa w wyższych partiach obrotów.

paluh 

Wysłany: 2010-09-18, 16:32   

tak ja mowilem to nie przeplywka byla to pompa paliwowa. wymienilem dzisiaj i juz jest tak jak byc powinno..:)

Odpowiedz do tematu